COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Grekland

Grekland är ett fantastisk land att besöka och en av världens främsta destinationer. Klimatet är perfekt för att njuta av de omfattande kusterna, vackra stränder och de många öarna som är utspridda över det Egeiska havet och Medelhavet. På inlandet hittar du robusta berg, olivodlingar och vinodlingar, tidlösa byar och livliga städer griper uppmärksamheten och visar besökare hur livet i södra Europa verkligen är.

Grekland är separerat i fem olika regioner. Den största regionen består till en stor del av Greklands centrala och norra område och tar upp ungefär två tredjedelar av landets landmassa. Har ligger även Greklands näst största stad, Thessaloniki, men trots det ser området väldigt lite turism och erbjuder den orädda resenären pärlor som platsen för Apolloens orakel i Delphi och Greklands högsta berg, Mount Olympus.

Huvudstaden Aten ligger i regionen som kallas Attica och har hittar du några av de finaste arkitektoniska ruinerna från den grekiska antiken. Här ligger också den första huvudstaden i Grekland, Aegina, den långa Attikkusten och många färjehamnar ut till de grekiska öarna.

Vad kan man göra i Grekland?

Greklands största attraktion är de många öarna som erbjuder ett brett utbud av sevärdheter. Här hittar man medeltida strukturer, gamla monument, fantastiska stränder, spännande nattliv eller den oförstörda friden man föreställer sig när man tänker på lugna fiskebyar, vitkalkade väggar och terrakottaplattor. Kreta är Greklands största ö och en härlig destination i sig och är hem till omkring 650 000 invånare.

Den södra delen av Grekland är känd som Peloponnes och är separerad från resten av Grekland på grund av Korinthkanalen, och hem till de äldsta städerna i Europa, de venetianska fästningarna, fiskebyar och badorter.

Om du reser till Grekland med färja finns det ett antal linjer som seglar över Adriatiska havet från Italien. Du kan resa från norra, östra eller sydöstra Italien till hamnen i Patras och Igoumenitsa på grekiska fastlandet med många färjebolag, beroende på vilken årstid man reser. De kortaste overfarterna, som de täcker kortast avstånd, seglar från Brindisi och Bari, medan de som seglar från norra Italien kommer givetvis att ta längre tid.

Du kan också segla direkt till de populära öarna Korfu, Zakynthos (Zante) och Sami på Kefalonia från Italien.

En av de bästa metoderna och i många fall är det enda sättet att komma runt de grekiska öarna med färja. Det finns många stader och hamnar som erbjuder förbindelser ut till de olika ögrupperna. Huvudnavet för vidareresor är Piraeus hamn (Aten) och härifrån kan du nå upp till 50 destinationer med hundratals korsningar som går dagligen. Under högsäsong är Piraeus en av världens mest trafikerade passagerarfartygs hamnar.

Andra viktiga inhemska avgångshamnar inkluderar Thessaloniki i centrala Makedonien, som förbinder dig med Sporaderna och andra norra Egeiska öarna, Rafina och Lavrio i Attica, från där du kan segla till de flesta öarna i Cyclades-gruppen. Mindre använda hamnar på grekiska fastlandet inkluderar Volos, Kavala, Ermioni och Kyllini.

Greklands största ö, Kreta, vid foten av Grekland har inga internationella färjeförbindelser men det finns många dagliga korsningar från Piraeus som seglar till Heraklion och Chania och härifrån kan du ansluta till Kykladene och Dodekaneserna.

Det finns mer än 75 färjedestinationer i Grekland spridda över hundratals rutter. Beroende på varaktigheten av korsningen kan de använda skepparna sträcka sig från lyxiga kryssningsfartyg på längre korsningar till små passagerarsystem på önshoppingstjänsterna.

När är det bäst att boka färja till Grekland?

Under sommarmånaderna är priset högst, speciellt i augusti.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Populära färjerederier

  • Avgår 165 gånger per dag 4 tim 35 min
  • Få pris
  • Avgår 302 gånger per dag 2 tim 50 min
  • Få pris
  • Avgår 354 gånger per dag 4 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 20 gånger per dag 3 tim
  • Få pris
  • Avgår 73 gånger per dag 2 tim 5 min
  • Få pris
  • Avgår 63 gånger per dag 2 tim 35 min
  • Få pris

Grekland recension

 • "Bekväm resa. Dålig personal"

  Vi hade en bekväm resa på Super Ferry . Det skulle ha varit bra om det inte var för en samarbetsvillig bar skötare . Vi ville ha en restaurang måltid på färjan . Vi bordade tidigt och hade drinkar i baren väntar restaurangen att öppna . Strax innan 06:30 vi frågade en bar skötare när restaurangen skulle öppna . Han sade vid 19:30 . Som ett resultat av denna desinformation vi fortsatte att beställa mat , två baguetter från baren , till upptrappade oss tills middag , som vi var mycket hungrig . Så fort vi gjort vår beställning ett tillkännagivande gjordes att restaurangen var öppen , tiden var 18:30 . Jag berättade snabbt min man att köra uttala baren skötare att avbryta vår ordning . Min man följde stipendiaten och sa till honom att annullera ordern för att vi ville äta på restaurang . Baren skötare sa till min man att det var för sent , men min man tyckte att det skulle vara fast eftersom vi beställde precis , och måltiden skulle inte har upprättats , han trodde inte att stipendiaten var allvarlig . Vi fortsatte sedan att gå till restaurangen för att beställa vår måltid och som vi väntade på beställning , vände baren skötare upp med baguetter . Jag sa till honom att vi inte ville ha det bar mat , att vi in ​​det , men han sa att det var för sent . Jag sa till honom att vi frågade honom när restaurangen skulle öppna och han sa 7:30 , men det öppnas vid 06:30 . Han sa att han jobbade på " grekisk tid " ! Jag sa till honom att det var hans misstag , borde han ha avbrutit ordning men han bara ignorerade mig och passerade bricka med mat över , med någon ursäkt . Som ett resultat av hans okunnighet jag inte kunde dela en trevlig varm måltid med min familj . Jag bestämde mig motvilligt för att äta en av baguetter . Denna incident , och den brist på hänsyn , verkligen bortskämda vad kunde ha varit en härlig resa på färjan . Som ett resultat av denna incident jag ska tänka två gånger innan jag boka igen med Superfast Ferries .

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Cool resa"

  Jag var imponerad på lyxen. Det var värt sitt pris. Det var bra. Det enda dåliga var att man inte kunde släcka ner ljuset underr natten där vi satt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Väldigt väldigt bra"

  Första gången från Bari till Igoumenista. Hamn personalen var välnliga och hjälpsamma till trötta tursiter. Otroligt väl organiserat. Ren färja och städad. Första klass service. Tack.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "underbar sjöresa"

  Att komma till Grekland denna vägen är verkligen att rekommendera. Så ofta man flyger direkt och får inte uppleva att grekland är så mycket hav.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Grekland