Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Grekland

Grekland är ett fantastisk land att besöka och en av världens främsta destinationer. Klimatet är perfekt för att njuta av de omfattande kusterna, vackra stränder och de många öarna som är utspridda över det Egeiska havet och Medelhavet. På inlandet hittar du robusta berg, olivodlingar och vinodlingar, tidlösa byar och livliga städer griper uppmärksamheten och visar besökare hur livet i södra Europa verkligen är.

Grekland är separerat i fem olika regioner. Den största regionen består till en stor del av Greklands centrala och norra område och tar upp ungefär två tredjedelar av landets landmassa. Har ligger även Greklands näst största stad, Thessaloniki, men trots det ser området väldigt lite turism och erbjuder den orädda resenären pärlor som platsen för Apolloens orakel i Delphi och Greklands högsta berg, Mount Olympus.

Huvudstaden Aten ligger i regionen som kallas Attica och har hittar du några av de finaste arkitektoniska ruinerna från den grekiska antiken. Här ligger också den första huvudstaden i Grekland, Aegina, den långa Attikkusten och många färjehamnar ut till de grekiska öarna.

Vad kan man göra i Grekland?

Greklands största attraktion är de många öarna som erbjuder ett brett utbud av sevärdheter. Här hittar man medeltida strukturer, gamla monument, fantastiska stränder, spännande nattliv eller den oförstörda friden man föreställer sig när man tänker på lugna fiskebyar, vitkalkade väggar och terrakottaplattor. Kreta är Greklands största ö och en härlig destination i sig och är hem till omkring 650 000 invånare.

Den södra delen av Grekland är känd som Peloponnes och är separerad från resten av Grekland på grund av Korinthkanalen, och hem till de äldsta städerna i Europa, de venetianska fästningarna, fiskebyar och badorter.

Om du reser till Grekland med färja finns det ett antal linjer som seglar över Adriatiska havet från Italien. Du kan resa från norra, östra eller sydöstra Italien till hamnen i Patras och Igoumenitsa på grekiska fastlandet med många färjebolag, beroende på vilken årstid man reser. De kortaste overfarterna, som de täcker kortast avstånd, seglar från Brindisi och Bari, medan de som seglar från norra Italien kommer givetvis att ta längre tid.

Du kan också segla direkt till de populära öarna Korfu, Zakynthos (Zante) och Sami på Kefalonia från Italien.

En av de bästa metoderna och i många fall är det enda sättet att komma runt de grekiska öarna med färja. Det finns många stader och hamnar som erbjuder förbindelser ut till de olika ögrupperna. Huvudnavet för vidareresor är Piraeus hamn (Aten) och härifrån kan du nå upp till 50 destinationer med hundratals korsningar som går dagligen. Under högsäsong är Piraeus en av världens mest trafikerade passagerarfartygs hamnar.

Andra viktiga inhemska avgångshamnar inkluderar Thessaloniki i centrala Makedonien, som förbinder dig med Sporaderna och andra norra Egeiska öarna, Rafina och Lavrio i Attica, från där du kan segla till de flesta öarna i Cyclades-gruppen. Mindre använda hamnar på grekiska fastlandet inkluderar Volos, Kavala, Ermioni och Kyllini.

Greklands största ö, Kreta, vid foten av Grekland har inga internationella färjeförbindelser men det finns många dagliga korsningar från Piraeus som seglar till Heraklion och Chania och härifrån kan du ansluta till Kykladene och Dodekaneserna.

Det finns mer än 75 färjedestinationer i Grekland spridda över hundratals rutter. Beroende på varaktigheten av korsningen kan de använda skepparna sträcka sig från lyxiga kryssningsfartyg på längre korsningar till små passagerarsystem på önshoppingstjänsterna.

När är det bäst att boka färja till Grekland?

Under sommarmånaderna är priset högst, speciellt i augusti.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Anek Superfast
  • Få pris
 • Minoan Lines
  • Få pris
 • Grimaldi Lines
  • Få pris
 • Ventouris Ferries
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Grekland recension

 • "Enkelt och bra"

  Rent och snyggt ombord. Bra serveringar och möjlighet att sitta inne i sval temperatur eller sola på däck.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Information om förseningar önskas"

  Färjan från Tilos till Rhodos blev 1,5 timmar försenad. Det hade uppskattats om information om denna förseningen kunnat ges

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Biljetter till resan"

  Båtresan med speedboat 4 var mycket bra. Vad som kan förbättras är hur passagerare får biljetten till resan Nu hämtade vi dem i Pireus 1timma före avgång, trots att de var betalda Vi önskar att vi hemma kan skriva ut - hbinte bara bokningsbekräftelse utan - även den gällande biljetten för resan

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Stor och stadig båt för det blåste en del. Smidigt att boka biljetter på nätet för att man fick båda resorna utskrivna samtidigt så man slapp att leta upp ett nytt blue star Ferry kontor. Bra utbud på tjänster på båten.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Grekland