Färja från Mastichari till Kalymnos

Mastichari Kalymnos-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Anem Ferries. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 45 minuter.

Färjetrafiken på Mastichari Kalymnos-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Mastichari och Kalymnos

  • Anem Ferries
    • 14 avgångar per vecka 45 min
    • Få pris

Guide till Kalymnos

Den grekiska ön Kalymnos ligger mellan Kos och Leros i sydöstra Egeiska havet och tillhör Dodekaneserna ögrupp. Ön har en yta på cirka 110 kvm. Km och är den fjärde största ön i Dodekaneserna. Öns namn brukade vara Kalynda men ändrades till Kalymna och sedan igen till Kalymnos. Ön är också känd som svampön som dykare dyker efter på grund av sin svamp fiske. Huvudstaden i Kalymnos är Pothia där de flesta av invånarna bor. Chora, den näst största staden på ön brukade vara öns huvudstad.

Ett kraftigt imponerande stenigt landskap som en gång uppfattades som en förbannelse av invånarna har visat sig vara en riktig välsignelse för klättring älskare. Hela ön är ett unikt natur klättring område med mer än 1300 klättringsspår av olika svårighetsgrader som ger ett stort utbud av klättring på plattor, stora väggar, överhäng och tufas som passar alla nivåer och stil.

Det finns en frekvent färjetrafik till Pireus Rhodos och övriga Tolvöarna. Det finns också färjelinjer som verkar till Kykladerna Samos och under sommarsäsongen till Chios Mytilini och Thessaloniki.