COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Frankrike

Franrike har varit en av världens populäraste, om inte den mest populära turistdestinationen under många år.

Vad kan man göra i Frankrike?

En av de mest mångfaldiga destinationer man kan resa till, med dess ikoniska monument, häpnadsväckande vackra städerna, magnifika slott, idylliska landsbyggden, härliga stränder samt utan tvekan några av de bästa restaurangerna och det bästa vinet man kan uppleva. Frankrike har verkligen något för alla.

Oberoende om man reser till Frankrike för en avslappnande strandsemester, stads- break, camping eller, vinprovning eller något helt annat, har det aldrig varit lättare att åka med färja, oavsett land eller avgångsort.

Hur tar man sig runt Frankrike?

Många stora franska städer betjänas väl av inrikesflyg. Järnvägsnätet är tätt och starkt centraliserat. Du kan också hyra en bil i Frankrike. Med buss, Eurolines har ett omfattande nätverk inom Frankrike. Du kan också hyra en bil i Frankrike. Du kommer att kunna hitta uthyrningsföretag på varje flygplats och i de flesta tågstationerna i landet.

Med tusentals mil av kustlinje och relativt central position i västra Europa, med Storbritannien och Irland i norr, Spanien i sydväst, Medelhavs öarna samt Nordafrikanska länderna Algeriet, Morocco och Tunisien i syd, är det inte en överraskning att Frankrike är en väldigt populär destination för färjeöverfarter och drivna av Europas största rederier och med de modernaste färjorna.

Frankrikes hamnar har goda förbindelser till motorvägsnätverket vilket gör Frankrike till en idealisk utgångspunkt för fortsatt resa till andra länder och öar runt om i Europa.

När är det bäst att boka färja till Frankrike?

Under de populära sommarmånaderna är det dyrast att resa. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Populära färjerederier

  • Avgår 47 gånger per dag 35 min
  • Få pris
  • Avgår 15 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
  • 14 avgångar per vecka 1 timme 25 min
  • Få pris
  • Avgår 10 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

Frankrike recension

 • "Snabbt och lätt"

  Jag reser alltid med Eurotunnel när jag åker till Frankrike. Jag kan inte saga mycket om hur det är i själva tunneln för att resan är så kort att man hinner knappt att gå på toa!Anledningen till att jag väljer Eurotunnel är att jag tycker om att åka direkt på motorvägen när jag kommer till andra sidan. Jag önskar att det vore lite billigare men jag antar att man betalar mer för att spara lite tid.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fin färja"

  Jag reste ombord the Normandie från Caen till Portsmouth igår natt och jag hade en trevlig och snabb resa tillbaka till England. The Normandie är en fin färja, faciliteter på färjan ser nya ut. Jag bokade en hytt insides och även om den var liten så var den mycket bekväm. Fördelen med att resa över natten är att du får inte känslan att du har slösat bort en hel dag!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bretagne, söta Bretagne!"

  Jag bor i London och reste med The Bretagne från Portsmouth till St Malo för att stanna hemma några dagar. Det är en fin, inte så stor färja. Maten på färjan har god kvalite och underhållning är familjeinriktad med sångare och trollkarlar. Jag bokade en nattfärja men det kom försent för att få en hytt så jag fick en sittplats. De var ‘okej’ för några timmar men till slut sov jag på golvet som andra resande. En sista komentar: det var en god erfarenhet, billigare än med flygplan och jag tyckte verkligen om ankomsten med utsikt över St Malo.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Superferry jajamen!"

  Nyligen reste jag med Stena Britannica från Harwich till Hook of Holland- och jag måste säga att jag var imponerad! Färjorna är super nya så allt var toppen från restaurangen till baren, priser för mat och dryck var rymliga i både buffet restaurangen- på färjan fanns det också A’la Carte restaurang men vi har inte varit där. Hytter var jätterena och välutrustade, med brädare sängar än på normala färjor och med platt TV och fri Wi-Fi internet- det blev en bra färjeresa . Jag skulle utan tvivel resa ombord denna färjan igen.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Frankrike