COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Mallorca

Mallorca är den största av Balearerna i Medelhavet, drygt 200 kilometer öster om Valencia, Spanien.

Känd för sin fantastiska kust som omfattar vackra vikar, dramatiska klippor och turkosa vatten, är Mallorca ett av Spaniens bästa semestermål.

Vad kan man göra på Mallorca?

Som du kan förvänta dig från en Medelhavet, har Mallorca utmärkta stränder. På sydöstra kusten hittar du en av de finaste som heter Cala Llombards. Den långa, smala remsan av vit sand och grunt vatten gör den idealisk för familjer med småbarn.

Cala Torta i nordöstra erbjuder stora sträckor av orörd sand och klart djupt vatten. Denna idylliska strand passar perfekt för snorklare och vindsurfare och har en liten strandbar som serverar utsökt grillad fisk också.

Om du hellre vill spendera din dag och njuta av lokal kultur och historia, se till att besöka de fascinerande romerska ruinerna av Pollentia i norr. Staden grundades ursprungligen 123 BC och blev snabbt en viktig stad i Balearerna. Man kan fortfarande se resterna av en teater, ett forum och bostadsområden.

Öns huvudstad, Palma är det gastronomiska navet. Det erbjuder en blandning av exklusiva restauranger och autentiska tapasbarer som passar alla budgetar, som serverar enastående skaldjur paella och en lokal örtlikör kallad "Herbs de Mallorca".

Palmas mest ikoniska byggnad är den vackra, och imponerande katedralen med stadsnamnet från 1400-talet. Den har en fantastisk inredning också, designad av Gaudi, vilket är väl värt att se.

I Pollensa i norr sträcker 365 Calvari-stegen från huvudtorget till den lilla Calvario-kapellet på toppen. Även om klättringen är utmanande, belönas du med sublima vyer över hela ön.

Hur tar man sig runt Mallorca?

På Mallorca finns det ett stort och väl fungerande busstrafiknätverk och ett stort antal taxibilar som kör för en ganska billig peng och att hyra bil är också vanligt.

Det finns täta höghastighets färjetrafik mellan Mallorca och de andra Balearerna Menorca i nordost och Ibiza i sydväst.

Du kan också segla från Spanien på fastlandet, med täta korsningar från Barcelona, ​​Valencia och Denia på östkusten.

När är det bäst att boka färja till Mallorca?

Under perioden maj till september är det mest turister på on och det kan även reflektera färjepriserna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • 14 avgångar per vecka 1 timme 15 min
  • Få pris
  • 12 avgångar per vecka 1 timme 45 min
  • Få pris
  • 1 avgång(ar) per vecka 1 timme 57 min
  • Få pris

Mallorca recension

 • "Hund"

  Det var perfekt att ta ut sin hund från kenneln när man ville och jag är väldigt tacksam för personalens trevliga bemötande!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra hytter"

  Hytterna på detta fartyg var verkligen rymliga och eftersom det var en smidig passage, så sov vi båda mycket bra vilket var bra eftersom vi körde hela dagen när vi kom till hamnen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Väldigt bra för barnfamiljer"

  Den här båten är bra för barn. Det var fantastiskt att se att de underhölls hela tiden i en säker miljö, vilket gör det lättare för oss att planera vad vi skulle göra under vår semester. Restaurangen har ett brett utbud av mat för familjer också.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt första resa med färja"

  Det var vår första upplevelse med färja och vi kommer definitivt tillbaka. Utmärkt service och ett stort Café att spendera hela resan bekvämt.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Mallorca