COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Mallorca

Mallorca är den största av Balearerna i Medelhavet, drygt 200 kilometer öster om Valencia, Spanien.

Känd för sin fantastiska kust som omfattar vackra vikar, dramatiska klippor och turkosa vatten, är Mallorca ett av Spaniens bästa semestermål.

Vad kan man göra på Mallorca?

Som du kan förvänta dig från en Medelhavet, har Mallorca utmärkta stränder. På sydöstra kusten hittar du en av de finaste som heter Cala Llombards. Den långa, smala remsan av vit sand och grunt vatten gör den idealisk för familjer med småbarn.

Cala Torta i nordöstra erbjuder stora sträckor av orörd sand och klart djupt vatten. Denna idylliska strand passar perfekt för snorklare och vindsurfare och har en liten strandbar som serverar utsökt grillad fisk också.

Om du hellre vill spendera din dag och njuta av lokal kultur och historia, se till att besöka de fascinerande romerska ruinerna av Pollentia i norr. Staden grundades ursprungligen 123 BC och blev snabbt en viktig stad i Balearerna. Man kan fortfarande se resterna av en teater, ett forum och bostadsområden.

Öns huvudstad, Palma är det gastronomiska navet. Det erbjuder en blandning av exklusiva restauranger och autentiska tapasbarer som passar alla budgetar, som serverar enastående skaldjur paella och en lokal örtlikör kallad "Herbs de Mallorca".

Palmas mest ikoniska byggnad är den vackra, och imponerande katedralen med stadsnamnet från 1400-talet. Den har en fantastisk inredning också, designad av Gaudi, vilket är väl värt att se.

I Pollensa i norr sträcker 365 Calvari-stegen från huvudtorget till den lilla Calvario-kapellet på toppen. Även om klättringen är utmanande, belönas du med sublima vyer över hela ön.

Hur tar man sig runt Mallorca?

På Mallorca finns det ett stort och väl fungerande busstrafiknätverk och ett stort antal taxibilar som kör för en ganska billig peng och att hyra bil är också vanligt.

Det finns täta höghastighets färjetrafik mellan Mallorca och de andra Balearerna Menorca i nordost och Ibiza i sydväst.

Du kan också segla från Spanien på fastlandet, med täta korsningar från Barcelona, ​​Valencia och Denia på östkusten.

När är det bäst att boka färja till Mallorca?

Under perioden maj till september är det mest turister på on och det kan även reflektera färjepriserna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • 11 avgångar per vecka 6 tim 40 min
  • Få pris
  • 4 avgångar per vecka 2 tim
  • Få pris
  • Avgår 9 gånger per dag 5 tim 15 min
  • Få pris
  • Avgår 3 gånger per dag 5 tim 30 min
  • Få pris

Mallorca recension

 • "Bra väg att resa till Palma"

  Vi reste från Barcelona till Palma den 24 februari på natten på Fortuny. Vi förväntade oss ganska grundläggande boende och eventuellt en störd natt. Vår hytt var execellent - som en bra klass hotellrum med alla faciliteter för att göra vår kväll bekväm. Vi båda sov bra och kände sig säker i händerna på crewn. Det var spännande att kunna se igenom fönstert till havet framåt och att komma fram till Palma då dagen började. På återresan vädret var dåligt och det var en storm när vi kom in i Barcelona. Återigen vår erfarenhet var bekväm men skeppet skakade. När vi kom in kom vi inte kunde angöra terminalen på grund av kraftiga vindar men besättningen såg vi var säkra genom att ordna busstransporter för foten passagerarna och belysta körriktning för bilarna. Ett problem var att det inte var tillräckligt med information om vad som pågick och varför vi var försenade på tiden. Också fanns det ingen information om var vi skulle gå ombord på terminalen i Palma. Det fungerade allt väl ut, men vi var angelägna i väntan på transport. Så några meddelande och information skulle ha varit till stor hjälp. Allt som allt men det var en mycket trevlig upplevelse.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Barcelona - Palma Mallorca "

  Det var verkligen svårt att hitta Balearias reception. Missade nästan färjan, så det var stresstigt. Annars var det bra på färjan.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Verkligen perfekt"

  Vi åkte mellan Barcelona och Palma med Trasmediterranea. Både dit och hem var bra, bra hytt och maten var också bra. Avgick i tid, men boardningen var på ett annat ställe än där vi gick av från. När man åker under natten är det absoslut värt att ha en hytt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt resa"

  Bra resa och var i tid men vänlig personal, priserna ombord var också bra. Jag kommer att åka igen. Tack så mycket.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Mallorca