Varför använda
Direct Ferries?

2674 färjerutter och 654 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Mallorca

Mallorca är den största av Balearerna i Medelhavet, drygt 200 kilometer öster om Valencia, Spanien.

Känd för sin fantastiska kust som omfattar vackra vikar, dramatiska klippor och turkosa vatten, är Mallorca ett av Spaniens bästa semestermål.

Vad kan man göra på Mallorca?

Som du kan förvänta dig från en Medelhavet, har Mallorca utmärkta stränder. På sydöstra kusten hittar du en av de finaste som heter Cala Llombards. Den långa, smala remsan av vit sand och grunt vatten gör den idealisk för familjer med småbarn.

Cala Torta i nordöstra erbjuder stora sträckor av orörd sand och klart djupt vatten. Denna idylliska strand passar perfekt för snorklare och vindsurfare och har en liten strandbar som serverar utsökt grillad fisk också.

Om du hellre vill spendera din dag och njuta av lokal kultur och historia, se till att besöka de fascinerande romerska ruinerna av Pollentia i norr. Staden grundades ursprungligen 123 BC och blev snabbt en viktig stad i Balearerna. Man kan fortfarande se resterna av en teater, ett forum och bostadsområden.

Öns huvudstad, Palma är det gastronomiska navet. Det erbjuder en blandning av exklusiva restauranger och autentiska tapasbarer som passar alla budgetar, som serverar enastående skaldjur paella och en lokal örtlikör kallad "Herbs de Mallorca".

Palmas mest ikoniska byggnad är den vackra, och imponerande katedralen med stadsnamnet från 1400-talet. Den har en fantastisk inredning också, designad av Gaudi, vilket är väl värt att se.

I Pollensa i norr sträcker 365 Calvari-stegen från huvudtorget till den lilla Calvario-kapellet på toppen. Även om klättringen är utmanande, belönas du med sublima vyer över hela ön.

Hur tar man sig runt Mallorca?

På Mallorca finns det ett stort och väl fungerande busstrafiknätverk och ett stort antal taxibilar som kör för en ganska billig peng och att hyra bil är också vanligt.

Det finns täta höghastighets färjetrafik mellan Mallorca och de andra Balearerna Menorca i nordost och Ibiza i sydväst.

Du kan också segla från Spanien på fastlandet, med täta korsningar från Barcelona, ​​Valencia och Denia på östkusten.

När är det bäst att boka färja till Mallorca?

Under perioden maj till september är det mest turister på on och det kan även reflektera färjepriserna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Trasmediterranea
  • Få pris
 • Balearia
  • Få pris
 • FRS Iberia
  • Få pris
 • Grandi Navi Veloci
  • Få pris

Mallorca recension

 • "Godkänt."

  Inte helt lätt att veta hur kösystemet fungerade men personal på plats var trevlig å hjälpsam. Seg lastnings procedur men desto snabbare avlastning i Alcudia. På det stora hela fungerade resan bra.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Behaglig båtresa"

  Färjan har karaktär av lastfartyg, det finns inte så många allmänna utrymmen men under lågsäsong (åkte i januari) räcker dessa mer än väl till. Det finns en kantin som serverar bricklunch. Ingen kulinarisk höjdare men man blir mätt. Portionerna är anpassade till alla långtradarchaufförer på båten. Och de är många. Så många att det blir lång kö när matserveringen öppnar. För övrigt finns ett litet café och det är allt. Men som transportmedel fungerar det utmärkt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Alltid lika trevligt att resa med er mellan Barcelona och Palma, trevlig personal, rent och snyggt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Skön resa"

  Vi bilade ner genom Europa för att ta färjan från Barcelona till Palma, Mallorca. Det fungerar utmärkt när det gäller bokning via Directferries och resande. Sköna vilfåtöljer och en behaglig resa över natten. Det enda som är krångligt är att hitta var båten utgår ifrån samt att checka in sig. Allt det är mycket "spanskt". Vi kommer självklart använda oss av Directferries igen!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Mallorca