Balearia

Balearia ansluter det spanska fastlandet till de baleariska öarna: Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera och de bedriver även linjetrafik i Gibraltar sund.

Balearia transporterar sina 3,5 miljoner passagerare per år med hjälp av både höghastighetsfärjor och traditionella färjor.

Balearia grundades i Alicante 1988 och är nu ett internationellt företag med 25 fartyg och fler än 1 196 anställda i hela världen. Nya rutter har nyligen etablerats i Karibien och USA under namnet Balearia Caribbean, medan trafiken mellan Algeciras, Tangier och Ceuta bedrivs under namnet Balearia Nautas,

Oavsett vart man vill åka är Belearia ett pålitligt och bekvämt sätt att ta sig från en stad till en annan. Flottan består av många olika sorters fartyg, från små höghastighetsfarkoster till stora kryssningsfartyg som används på längre sträckor.

Directferries.se jämnför Balearia tidtabeller och resor med alla alternativa rederier innan ni bestämmer er för det bästa alternativet för er resa.

Lӓs mer Läs mindre

Alla rutter med Balearia

Omdömen om Balearia

 • "Godkänt."

  Inte helt lätt att veta hur kösystemet fungerade men personal på plats var trevlig å hjälpsam. Seg lastnings procedur men desto snabbare avlastning i Alcudia. På det stora hela fungerade resan bra.

  Hans' reste med Balearia på Martin i Soler

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Behaglig båtresa"

  Färjan har karaktär av lastfartyg, det finns inte så många allmänna utrymmen men under lågsäsong (åkte i januari) räcker dessa mer än väl till. Det finns en kantin som serverar bricklunch. Ingen kulinarisk höjdare men man blir mätt. Portionerna är anpassade till alla långtradarchaufförer på båten. Och de är många. Så många att det blir lång kö när matserveringen öppnar. För övrigt finns ett litet café och det är allt. Men som transportmedel fungerar det utmärkt.

  Per' reste med Balearia på Abel Matutes

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Alltid lika trevligt att resa med er mellan Barcelona och Palma, trevlig personal, rent och snyggt.

  Jan' reste med Balearia på Abel Matutes

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Skön resa"

  Vi bilade ner genom Europa för att ta färjan från Barcelona till Palma, Mallorca. Det fungerar utmärkt när det gäller bokning via Directferries och resande. Sköna vilfåtöljer och en behaglig resa över natten. Det enda som är krångligt är att hitta var båten utgår ifrån samt att checka in sig. Allt det är mycket "spanskt". Vi kommer självklart använda oss av Directferries igen!

  Camilla' reste med Balearia på Visemar One

  Lӓs mer Läs mindre