Färja från Morro Jable till Las Palmas

Morro Jable Las Palmas-rutten går mellan Fuerteventura och Gran Canaria och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Naviera Armas trafikerar den här sträckan upp till 9 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar när Fred Olsen Express servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 2 tim.

Det finns totalt 37 linjer att välja på vecka om du vill åka Morro Jable Las Palmas-rutten mellan Fuerteventura och Gran Canaria. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Morro Jable och Las Palmas

  • Naviera Armas
    • 9 avgångar per vecka 2 tim
    • Få pris
  • Fred Olsen Express
    • Avgår 4 gånger per dag 2 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Morro Jable Las Palmas

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Morro Jable Las Palmas-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Morro Jable

Morro Jable ligger i södra änden av Fuerteventura, knappt en timmes bilresa söder om flygplatsen. De äldre delarna av Morro Jable är endera sidan av udden kring vilken byn byggdes. Hamnen var ursprungligen hem för fiskeflottan, och är fortfarande, men nu är den också värd för en mängd olika turistattraktioner, bland annat en katamaran och flera sportfiskefartyg, och en färjelinje till Gran Canaria. Den del av den gamla byn som är skiljd från hamnen vid udden går upp längs en dal till bergen. De nyare delarna av staden har byggts för att ansluta det gamla byområdet och hamnområdet, och turistanläggningar har byggts längs kusten öster om den gamla byn, på ett sådant sätt att Morro Jable nu sträcker sig ca en mil längs kusten, och de nyare delarna har kopplats till de äldre delarna på ett trevligt sätt.

Färjor från Morro Jable avgår vanligtvis till Las Palmas, Santa Cruz de Tenerife och Puerto del Rosario.

Guide till Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria, är huvudstaden på ön Gran Canaria på Kanarieöarna, Spanien. Det är beläget i den nordöstra delen av ön och ligger i storslagen natur som består av två vikar och deras vackra stränder; Playa de las Canteras och Playa de las Alcaravaneras. Las Palmas grundades 1478, har ett viktigt historiskt och kulturarv, som till stor del finns i stadsdelen Vegueta, den äldsta delen av staden, vilket förklarades som världsarv av UNESCO 1990. Staden har en imponerande infrastruktur av hotell och lägenheter och dess hamn, Puerto de La Luz, är en av de viktigaste i Europa, vilket ger staden en mycket kosmopolitisk bild. Det finns mycket att hålla besökarna upptagna i Las Palmas. Oavsett om du bor i stads eller resa till huvudstaden från andra ställen på ön, är du garanterad en mängd val som förgyller din semester. Besökarna kommer att hitta den bästa av två världar, med en lång sandstrand och det liv och rörelse i stadslivet.

Från stadens hamnfärjetrafik ger anslutningar till flera öar (Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, Teneriffa) och även södra Spanien (Huelva och Cádiz).