COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Trelleborg - Rostock är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Tyskland

Rederier som åker mellan Trelleborg och Rostock

  • 3 Sailings Daily 6 hr 15 min
  • Get price
  • 3 Sailings Daily 6 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Trelleborg till Rostock

 • "Underbart resa/ wonderful trip"

  Jättebekvämt resa på alla set. Stor och finn cabin med stor badrum. Många möjligheter för att äta och dricka. Rent i cabinen. Stor och fin lekplats för barn. Bäkvema betten. Ser fram emot att resa igen med den. I highly recommend!

  'Nils Holgersson' travelled on Nils Holgersson

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tysklandsresa med familjen"

  Sammantaget fick vi en bra resa med familj och bil Trelleborg-Rostock t o r. Utresan avgick sent på kvällen men vi fick köra på färjan och fick våra hytter över en timma innan avfärd. Det var mycket bra för oss som har två små barn som gärna ville krypa ner i sina sängar. På hemresan reste vi 15:00 från Rostock. Vi hade bokat en hytt så att vi hade någonstans att vila oss inför den fortsatta bilkörningen i Sverige. Vi fick dock lite problem med restaurangen. Den var öppen en första omgång direkt efter avgång och stängde sedan igen. Den öppnade sedan först vid 19:00 för en andra sittning. Dessa tider passar ganska dåligt för barnfamiljer. Hade vi vetat om det kunde vi försökt att anpassa oss men nu kom det som en ovälkommen överraskning med trötta skrikande barn som följd. När vi till slut satt oss i restaurangen och hämtat vår mat så hann vi precis börja äta innan det ropades ut i högtalaren att alla hytter skulle utrymmas senast 45 minuter före ankomst till Sverige. Kort sagt om man ska äta vid 19:00 och har bokat hytt så har man bara 45 minuter på sig att stå i kö till maten, välja mat och äta upp innan man måste vara tillbaka och tömma sin hytt. Det tycker vi är ett mindre bra upplägg.

  'Nils Holgersson' travelled on Nils Holgersson

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket trevlig"

  En behaglig resa med trevlig personal som gav en personlig upplevelse

  'Skåne' travelled on Skåne

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trelleborg Rostock"

  Bekväm, punktligt, trevlig personal

  'Sassnitz' travelled on Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Trelleborg till Rostock

Trelleborg Rostock-rutten går mellan Sverige och Tyskland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. TT Line trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per dag med en restid på runt 6 timmar 15 minuter när Stena Line servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 6 timmar.

Det finns totalt 42 linjer att välja på vecka om du vill åka Trelleborg Rostock-rutten mellan Sverige och Tyskland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Trelleborg

Trelleborg i Skåne är Sveriges sydligaste stad. Den har fått sitt namn efter en ringborg som anlades här redan på vikingatiden, och som kallades just för 'trelleborg'. Här finns ett museum tillägnat muren med vikingagård, utställningar och café. Staden nämns i skrift första gången 1257 och är en av Skånes äldsta städer.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.


Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock är den största staden i den nordtyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern, belägen ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Staden är hem till ett av världens äldsta universitet, Universität Rostock, som grundades 1419. Det är det tredje äldsta universitetet i Tyskland som är i kontinuerlig drift. Universitetet har även en botanisk trädgård som är öppen för besökare. Staden är också hem för den årliga Hanse Sail-festivalen, då många stora segelfartyg och museifartyg sjösätts. Festivalen lockar över 1,5 miljoner besökare varje år. Här anordnas även en jazzfestival i juni varje år som heter Ostsee-Jazz ("Östersjöjazz").

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark (2 timmar), Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.