COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Trelleborg - Rostock är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Tyskland

Rederier som åker mellan Trelleborg och Rostock

  • 13 Sailings Weekly 5 hr 45 min
  • Get price
  • 3 Sailings Daily 6 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Trelleborg till Rostock

 • "nothing exeptional "

  transit som förväntat på tid , trevlig personal

  'Mecklenburg Vorpommern' travelled on Mecklenburg Vorpommern

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Vilseleda "

  Hur kan man misslyckas med att skylta vägen från incheckning till fäjan i Trelleborg. När vi kom tillbaka till Trelleborg lite före utsatt tid så bliv man glad , men det gick över när vi fick sitta i bil kö innan tullen i 50minuter.

  'Nils Dacke' travelled on Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bekvämt och enkelt "

  Resan gick bra och bekvämt

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Rostock"

  En underbar bemötande

  'Skåne' travelled on Skåne

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Trelleborg till Rostock

Trelleborg Rostock-rutten går mellan Sverige och Tyskland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. TT Line trafikerar den här sträckan upp till 13 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 45 minuter när Stena Line servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 6 timmar.

Det finns totalt 34 linjer att välja på vecka om du vill åka Trelleborg Rostock-rutten mellan Sverige och Tyskland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Trelleborg

Trelleborg i Skåne är Sveriges sydligaste stad. Den har fått sitt namn efter en ringborg som anlades här redan på vikingatiden, och som kallades just för 'trelleborg'. Här finns ett museum tillägnat muren med vikingagård, utställningar och café. Staden nämns i skrift första gången 1257 och är en av Skånes äldsta städer.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.


Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock är den största staden i den nordtyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern, belägen ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Staden är hem till ett av världens äldsta universitet, Universität Rostock, som grundades 1419. Det är det tredje äldsta universitetet i Tyskland som är i kontinuerlig drift. Universitetet har även en botanisk trädgård som är öppen för besökare. Staden är också hem för den årliga Hanse Sail-festivalen, då många stora segelfartyg och museifartyg sjösätts. Festivalen lockar över 1,5 miljoner besökare varje år. Här anordnas även en jazzfestival i juni varje år som heter Ostsee-Jazz ("Östersjöjazz").

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark (2 timmar), Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.