Trelleborg till Rostock färja

Trelleborg Rostock rutten ansluter Sverige med Tyskland och körs för tillfället av 2 rederier. Stena Line service kör upp till 5 gånger per dag med en resetid på runt 6 timmar när TT Line servicen kör upp till 5 gånger per dag med en resetid från 6 tim.

Så det är kombinerat 10 överfarter som erbjuds dag på Trelleborg Rostock rutten mellan Sverige och Tyskland. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Trelleborg till Rostock färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Tyskland sida.

Trelleborg - Rostock färjerederier

 • Stena Line
  • 5 Avgångar per dag 6 tim
  • Få pris
 • TT Line
  • 5 Avgångar per dag 6 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Trelleborg Rostock

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Trelleborg Rostock är en bil och 2 passagerare.

Trelleborg Rostock färja recensioner

 • " TT Line"

  very good trip.pros

  'Nikolay' reste Trelleborg Rostock med TT Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "En bra och billig överfart"

  Bra och hjälpsam personal. Berömvärd punktlighet. Hyfsad komfort i en lite sliten passagerarmiljö. Restaurangen var dock en rejäl besvikelse. Svårtuggat knastertorrt kött. Det enda positiva med restaurangen var den trevliga personalen och det goda kaffet.

  'Jan' reste Trelleborg Rostock med Stena Line på Skåne

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Jätte trevlig resa"

  Trevlig personal, allt kanon, rekommenderas varmt+++++++

  'Khasan' reste Trelleborg Rostock med Stena Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till österrike"

  För att smidigt resa med bil från Göteborg till österrike valde vi färja från Trelleborg till Rostock. Vi reste på eftermiddagen från Göteborg och reste ombord på färjan vid 10-tiden. Vi hade beställt hytt och ätit på vägen så vi gick till sängs direkt. Utvilade kunde v i fortsätta från Rostock tidigt nästa morgon, och kom fram till Österrike på eftermiddagen. Tack vare färjan blev hela resvägen med bil ca 35 mil kortare. Färjan var bekväm, rummet var fräscht och vi sov gott i de sköna sängarna. Bokningen via Direct Ferries var mycket smidig eftersom vi samtidigt fick hjälp att boka hemresan via Puttgarden-Rödby och Öresundsbron i samma beställning.

  'Stefan' reste Trelleborg Rostock med TT Line

  Lӓs mer Läs mindre

Trelleborg guide

Trelleborg är en stad som ligger i Skåne län i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1257 när staden presenterades som en bröllopsgåva från den danska kungliga familjen till den svenska prins Valdemar. Men danskarna tog tillbaka staden som var under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg besöks ofta av personer som reser från Sverige till Tyskland på grund av färjorna till Rostock, Sassnitz och Lübeck - Travemünde i Tyskland. Dessa färjor började segla 1897 med Sassnitz linjen; rutten till Travemünde startades 1962, medan linjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg från exil tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.

Rostock guide

Den tyska staden Rostock är den största staden i norra tyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Staden ligger cirka 12 km från Östersjökusten och sitter på Warnow floden. Staden är hem till en av de äldsta universiteten. Grundades 1419, Universitet Rostock är det tredje äldsta universitetet i Tyskland i kontinuerlig drift, och en av de äldsta universiteten i världen. Den upprätthåller också en botanisk trädgård, den Botanischer Garten Universität Rostock, och är väl värt ett besök. Staden är också hem för den årliga Hanse Sail festivalen, då många stora segelfartyg och museifartyg tas ut till havs. Festivalen lockar över 1,5 miljoner besökare varje år. Det finns också en årlig jazzfestival som äger rum i juni som heter Ostsee-Jazz ("Baltic Sea Jazz").

Hamnen i Rostock är den största tyska hamnen och har utvecklats till en av de viktigaste hamnarna i Europa. Färjetrafik från hamnen avgår till Gedser i Danmark (2 timmar), Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter, med en supersnabb färja reser till Hank i Finland med en överfart på 22 timmar.