Färja från Trelleborg till Rostock

Trelleborg Rostock-rutten går mellan Sverige och Tyskland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Stena Line trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per dag med en restid på runt 6 timmar när TT Line servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 5 tim 30 min.

Det finns totalt 42 linjer att välja på vecka om du vill åka Trelleborg Rostock-rutten mellan Sverige och Tyskland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Trelleborg och Rostock

 • Stena Line
  • Avgår 3 gånger per dag 6 tim
  • Få pris
 • TT Line
  • Avgår 3 gånger per dag 5 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Trelleborg Rostock

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Trelleborg Rostock-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Trelleborg till Rostock

 • " TT Line"

  very good trip.pros

  'Nikolay' reste Trelleborg Rostock med TT Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "En bra och billig överfart"

  Bra och hjälpsam personal. Berömvärd punktlighet. Hyfsad komfort i en lite sliten passagerarmiljö. Restaurangen var dock en rejäl besvikelse. Svårtuggat knastertorrt kött. Det enda positiva med restaurangen var den trevliga personalen och det goda kaffet.

  'Jan' reste Trelleborg Rostock med Stena Line på Skåne

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Jätte trevlig resa"

  Trevlig personal, allt kanon, rekommenderas varmt+++++++

  'Khasan' reste Trelleborg Rostock med Stena Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till österrike"

  För att smidigt resa med bil från Göteborg till österrike valde vi färja från Trelleborg till Rostock. Vi reste på eftermiddagen från Göteborg och reste ombord på färjan vid 10-tiden. Vi hade beställt hytt och ätit på vägen så vi gick till sängs direkt. Utvilade kunde v i fortsätta från Rostock tidigt nästa morgon, och kom fram till Österrike på eftermiddagen. Tack vare färjan blev hela resvägen med bil ca 35 mil kortare. Färjan var bekväm, rummet var fräscht och vi sov gott i de sköna sängarna. Bokningen via Direct Ferries var mycket smidig eftersom vi samtidigt fick hjälp att boka hemresan via Puttgarden-Rödby och Öresundsbron i samma beställning.

  'Stefan' reste Trelleborg Rostock med TT Line

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Trelleborg

Trelleborg i Skåne är Sveriges sydligaste stad. Den har fått sitt namn efter en ringborg som anlades här redan på vikingatiden, och som kallades just för 'trelleborg'. Här finns ett museum tillägnat muren med vikingagård, utställningar och café. Staden nämns i skrift första gången 1257 och är en av Skånes äldsta städer.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.

Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock är den största staden i den nordtyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern, belägen ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Staden är hem till ett av världens äldsta universitet, Universität Rostock, som grundades 1419. Det är det tredje äldsta universitetet i Tyskland som är i kontinuerlig drift. Universitetet har även en botanisk trädgård som är öppen för besökare. Staden är också hem för den årliga Hanse Sail-festivalen, då många stora segelfartyg och museifartyg sjösätts. Festivalen lockar över 1,5 miljoner besökare varje år. Här anordnas även en jazzfestival i juni varje år som heter Ostsee-Jazz ("Östersjöjazz").

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark (2 timmar), Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.