Varför använda
Direct Ferries?

3113 färjerutter och 737 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Tyskland

Tyskland är det största landet i centrala Europa och har massor av erbjuda sina besökare - från moderna och trendiga storstäder till fantastiskt vackra alplandskap i syd och på landsbygden finns gott om undangömda pärlor som förtjänat en plats på Unescos världsarvslista.

Tack vare kusten mot Östersjön, är Tyskland en perfekt inkörsport till Kontinenten. Hit anländer färjor från Skandinavien, Östeuropa och Ryssland. De populära hamnstäderna i Kiel, Rostock och Travemunde kan nås med färja från Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Lettland och Norge.

Till hamnstaden Sassnitz anländer färjor från Sverige och Bornholm medan färjorna som färdas den långa rutten från Ryssland lägger an i Lübeck.

Den kortaste och tätaste rutten till Tyskland är den 19 kilometer långa resan mellan Rødby på Lolland i Danmark och den lilla byn Puttgarden på ön Fehmarn. Resan tar bara ca 45 minuter och färjorna avgår upp till två gånger i timmen.

Ett annat sätt att ta sig till Tyskland är att ta färjan till Polen och sen vidare med bil eller buss/tåg.

Om man vill resa från England till Tyskland måste man åka via Frankrike, Belgien eller Holland eftersom den enda direktlinjen, från Harwich till Cuxhaven, lades ner för många år sen.

Hur tar man sig bäst runt Tyskland?

Oavsett om Tyskland är slutmålet eller om du bara är på genomresa färdas man lätt genom landet tack vare det omfattande vägnätet. Autobahn, det berömda tyska motorvägssystemet, är ett av världens längsta med sina dryga 12 000 km.

Om man hellre vill ta tåget är den tyska järnvägen, Deutsche Bahn, modern och punktlig med ett omfattande bannät. Det går även utmärkt att ta tåget vidare härifrån till andra resmål i Europa.

När är det bäst att resa med färja till Tyskland?

Färjebiljetterna är ofta dyrast under högsäsong och biljetterna på vissa rutter kan ta slut. Vänta därför inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Scandlines
  • Få pris
 • Finnlines
  • Få pris
 • TT Line
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Tyskland recension

 • "Positiv överaskning"

  Blev verkligen positivt överraskad över den nya färjan "Berlin". Allt var av högsta kvalitet och komfort. Lätt att ta sig till och från bildäck. Komfortabla stolar att sitta i.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Allt fungerade bra. Från incheckning, buff'e och landstigning.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Boka genom Direct Feries"

  Vi är mycket nöjda med Bokningen på Direct Ferries. Mycket bra pris och vi kom snabbt på

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mkt trevligt"

  Båten var superfräsch med bra lekhörna för våra barn och bra möjligheter till byte av blöjor. Trevlig tillmötesgående personal

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Tyskland