Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Tyskland

Tyskland är det största landet i centrala Europa och har massor av erbjuda sina besökare - från moderna och trendiga storstäder till fantastiskt vackra alplandskap i syd och på landsbygden finns gott om undangömda pärlor som förtjänat en plats på Unescos världsarvslista.

Tack vare kusten mot Östersjön, är Tyskland en perfekt inkörsport till Kontinenten. Hit anländer färjor från Skandinavien, Östeuropa och Ryssland. De populära hamnstäderna i Kiel, Rostock och Travemunde kan nås med färja från Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Lettland och Norge.

Till hamnstaden Sassnitz anländer färjor från Sverige och Bornholm medan färjorna som färdas den långa rutten från Ryssland lägger an i Lübeck.

Den kortaste och tätaste rutten till Tyskland är den 19 kilometer långa resan mellan Rødby på Lolland i Danmark och den lilla byn Puttgarden på ön Fehmarn. Resan tar bara ca 45 minuter och färjorna avgår upp till två gånger i timmen.

Ett annat sätt att ta sig till Tyskland är att ta färjan till Polen och sen vidare med bil eller buss/tåg.

Om man vill resa från England till Tyskland måste man åka via Frankrike, Belgien eller Holland eftersom den enda direktlinjen, från Harwich till Cuxhaven, lades ner för många år sen.

Hur tar man sig bäst runt Tyskland?

Oavsett om Tyskland är slutmålet eller om du bara är på genomresa färdas man lätt genom landet tack vare det omfattande vägnätet. Autobahn, det berömda tyska motorvägssystemet, är ett av världens längsta med sina dryga 12 000 km.

Om man hellre vill ta tåget är den tyska järnvägen, Deutsche Bahn, modern och punktlig med ett omfattande bannät. Det går även utmärkt att ta tåget vidare härifrån till andra resmål i Europa.

När är det bäst att resa med färja till Tyskland?

Färjebiljetterna är ofta dyrast under högsäsong och biljetterna på vissa rutter kan ta slut. Vänta därför inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Finnlines
  • Få pris
 • TT Line
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
 • Scandlines
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Rutter och hamnar i Tyskland