COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Litauen

I Europas nordöstra hörn ligger Litauen, ett land fyllt med barockarkitektur, stora sjöar och frodiga skogar.

Vad kan man göra i Litauen?

En av höjdpunkterna är Korskullen som ligger strax norr om Siauliai, en pilgrimsfärdsplats med 100 000 kors som täcker en stor gräsbevuxen kulle. På en mindre befolkad dag har den en hemsk atmosfär men det är en verkligt anmärkningsvärd syn. Det är tecken på katolicismens överlevnad och hela landets tumultiga historia. På 1940-talet skulle litauer smyga förbi sovjetiska soldater för att sätta sitt kors i kullen som en lojalitet till deras arv.

Palace of the Grand Dukes of Litauen i huvudstaden, Vilnius, är ett måste att se. Ursprungligen byggd på 1500-talet har det sedan ombyggts genom århundradena och du hittar fascinerande artefakter och ceremoniella hallar inne i byggnaden.

Befinner man sig i huvudstaden, kan man promenera genom katedralstorget på en söndag där lokalbefolkningen deltar i morgongudstjänsten. I skuggan av Vilnius-katedralen, kan man också se militära parader, marknader, offentliga evenemang och anses vara den livligaste delen av staden.

På 1960-talet skapade konstnären Vilius Orvidas, den underbara Orvidas trädgården i Salantai, med religiösa skulpturer och sniderier. Det var en handling av religiöst uttryck mot sovjetstyrelsen.

Ett testamente till Litauens underbara landskap är Aukštaitija National Park i öst, som är fylld av 200 år gamla tallar, 48 arter av fåglar och 160 sjöar.

Hur tar man sig runt Litauen?

De Litauiska bussarna är i allmänhet både billigare, snabbare och mer pålitliga än landets tåg. Man kan stort sett komma överallt i Litauen med buss. Man kan även hyra bil via sitt hotell eller en biluthyrningsfirma.

Det finns dagliga färjerutter till Klaipeda som avgår från Karlshamn i södra Sverige, som tar ungefär en halv dag och från Kiel i norra Tyskland, som tar lite längre tid.

När är det bäst att boka färja till Litauen?

Under sommarmånaderna är det ofta dyrast och även under december kan priserna stiga men den bästa tiden med hänsyn till vädret är i maj till oktober.

Priserna kan stiga för resan avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Populära färjerederier

  • 8 avgångar per vecka 11 tim
  • Få pris
  • 5 avgångar per vecka 16 tim 30 min
  • Få pris

Litauen recension

 • "Korsning i april 2012"

  Mycket nöjda med korsningen, var jättekul! Den enda nackdelen var att det var lite lukt i kabinens toalett. Tack för allt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevligt fartyg"

  Vi tog färjan från Rostock till Trelleborg och hade en trevlig resa. Personalen var hjälpsamma, maten var ok och viktigast av allt var färjan i tid!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Spontan resa till Rostock"

  För ett brådskande skäl tog vi färjan Huckleberry Finn den 23 augusti 2012. Bokning, ombordstigning och passage var perfekt. Vi blev positivt överraskad av den trevliga atmosfären, god service i restaurangen och butiken samt i de stora loungerna. Jag kan bara rekommendera denna färja.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Avkoppling"

  Vi blev positivt överraskade av att färjan gick så tyst, det var mycket behagligt. Allmänna utrymmen och toaletter var välstädade. Erbjudandet att få hyra hytt för lite vila är mycket bra (vi utnyttjade själva inte detta denna gången). Det enda lilla jag vill påpeka är priserna på dricka. En flaska vatten för 4,2 euro (40 kr sek) gör att man på återresan har eget vatten med sig. Vi kommer att åka igen.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Litauen