Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Litauen

I Europas nordöstra hörn ligger Litauen, ett land fyllt med barockarkitektur, stora sjöar och frodiga skogar.

Vad kan man göra i Litauen?

En av höjdpunkterna är Korskullen som ligger strax norr om Siauliai, en pilgrimsfärdsplats med 100 000 kors som täcker en stor gräsbevuxen kulle. På en mindre befolkad dag har den en hemsk atmosfär men det är en verkligt anmärkningsvärd syn. Det är tecken på katolicismens överlevnad och hela landets tumultiga historia. På 1940-talet skulle litauer smyga förbi sovjetiska soldater för att sätta sitt kors i kullen som en lojalitet till deras arv.

Palace of the Grand Dukes of Litauen i huvudstaden, Vilnius, är ett måste att se. Ursprungligen byggd på 1500-talet har det sedan ombyggts genom århundradena och du hittar fascinerande artefakter och ceremoniella hallar inne i byggnaden.

Befinner man sig i huvudstaden, kan man promenera genom katedralstorget på en söndag där lokalbefolkningen deltar i morgongudstjänsten. I skuggan av Vilnius-katedralen, kan man också se militära parader, marknader, offentliga evenemang och anses vara den livligaste delen av staden.

På 1960-talet skapade konstnären Vilius Orvidas, den underbara Orvidas trädgården i Salantai, med religiösa skulpturer och sniderier. Det var en handling av religiöst uttryck mot sovjetstyrelsen.

Ett testamente till Litauens underbara landskap är Aukštaitija National Park i öst, som är fylld av 200 år gamla tallar, 48 arter av fåglar och 160 sjöar.

Hur tar man sig runt Litauen?

De Litauiska bussarna är i allmänhet både billigare, snabbare och mer pålitliga än landets tåg. Man kan stort sett komma överallt i Litauen med buss. Man kan även hyra bil via sitt hotell eller en biluthyrningsfirma.

Det finns dagliga färjerutter till Klaipeda som avgår från Karlshamn i södra Sverige, som tar ungefär en halv dag och från Kiel i norra Tyskland, som tar lite längre tid.

När är det bäst att boka färja till Litauen?

Under sommarmånaderna är det ofta dyrast och även under december kan priserna stiga men den bästa tiden med hänsyn till vädret är i maj till oktober.

Priserna kan stiga för resan avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • TT Line
  • Få pris
 • DFDS Seaways
  • Få pris

Litauen recension

 • "13 september"

  Vore bra med lite tydligare instruktioner förslagsvis per mail. Karta över hamnområdet och förfaringssätt. Vad gäller gasol, inchecknings tider, allt automatiserat ej lätt första gången i denna hamn. Har åkt färja många gånger med husbil men denna resa innehöll minst information.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Vilseleda "

  Hur kan man misslyckas med att skylta vägen från incheckning till fäjan i Trelleborg. När vi kom tillbaka till Trelleborg lite före utsatt tid så bliv man glad , men det gick över när vi fick sitta i bil kö innan tullen i 50minuter.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trelleborg-swinouche"

  Fin färja( Peter Pan)

  Lӓs mer Läs mindre
 • "👍👍👍"

  👍👍😋😢

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Litauen