COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Irland

Irland eller Republiken Irland upptar cirka 80 procent av ön Irland, med Nordirland som utgör resten.

Vad kan man göra på Irland?

Huvudstaden, den största och mest kända staden är Dublin, som ligger österut och här bor runt en fjärdedel av landets befolkning. Irland är mer än bara sin huvudstad. Kulturellt rika städer som Cork, Galway, Limerick och Killarney rullar av tungan som fantastiska destinationer.

Borta från stadens liv och rörelse, hittar man vackra gröna rullande landskap, berg, dalar, lochs, gyllene sandstränder och öar.

Medan du är där, om du befinner dig i en traditionell pub, se till att prova några av Irlands mest kända exporter - Whisky, Baileys och Guinness.

Hur tar man sig runt Irland?

Med Irish Rail kan du med fjärrtåg ta dig från norra Irland ner till de södra delarna av ön. Ett alternativ när du vill ta dig runt på Irland är att åka med Eireann Bus som tar dig mellan olika städer. Om du inte vill stå och vänta på bussar eller tåg så kan du hyra en bil. Det kostar inte någon större förmögenhet.

Irland är relativt lätt att komma till med färja från Storbritannien med snabba och frekventa förbindelser tillgängliga från ett urval av färjebolag. Om du reser från Skottland kan det vara bättre att ta färjan till Nordirland och sedan köra söderut till Irland.

Om du reser från kontinentala Europa så har Frankrike många färjerutter till Irland. Eftersom överfarten är det ganska lång, är färjorna välutrustade och det finns mycket att göra för att hålla dig underhållen ombord.

När är det bäst att boka färja till Irland?

Det är dyrast att resa med färja under de populära sommarmånaderna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • 16 avgångar per vecka 3 tim 1 min
  • Få pris
  • 14 avgångar per vecka 2 tim 15 min
  • Få pris
  • Avgår 6 gånger per dag 2 tim
  • Få pris
  • 2 avgångar per vecka 11 tim 45 min
  • Få pris

Irland recension

 • "Fin färja"

  Jag reste ombord the Normandie från Caen till Portsmouth igår natt och jag hade en trevlig och snabb resa tillbaka till England. The Normandie är en fin färja, faciliteter på färjan ser nya ut. Jag bokade en hytt insides och även om den var liten så var den mycket bekväm. Fördelen med att resa över natten är att du får inte känslan att du har slösat bort en hel dag!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bretagne, söta Bretagne!"

  Jag bor i London och reste med The Bretagne från Portsmouth till St Malo för att stanna hemma några dagar. Det är en fin, inte så stor färja. Maten på färjan har god kvalite och underhållning är familjeinriktad med sångare och trollkarlar. Jag bokade en nattfärja men det kom försent för att få en hytt så jag fick en sittplats. De var ‘okej’ för några timmar men till slut sov jag på golvet som andra resande. En sista komentar: det var en god erfarenhet, billigare än med flygplan och jag tyckte verkligen om ankomsten med utsikt över St Malo.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Superferry jajamen!"

  Nyligen reste jag med Stena Britannica från Harwich till Hook of Holland- och jag måste säga att jag var imponerad! Färjorna är super nya så allt var toppen från restaurangen till baren, priser för mat och dryck var rymliga i både buffet restaurangen- på färjan fanns det också A’la Carte restaurang men vi har inte varit där. Hytter var jätterena och välutrustade, med brädare sängar än på normala färjor och med platt TV och fri Wi-Fi internet- det blev en bra färjeresa . Jag skulle utan tvivel resa ombord denna färjan igen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stena Lynx min favvo"

  Snabb fin färja och om du vill resa till Irland under dagen med hög hastighet, det är det enda sättet att resa på! Stena plus lounge ser också fin ut. Mysig är ordet.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Irland