Varför använda
Direct Ferries?

3562 färjerutter och 760 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Irland

Irland eller Republiken Irland upptar cirka 80 procent av ön Irland, med Nordirland som utgör resten.

Vad kan man göra på Irland?

Huvudstaden, den största och mest kända staden är Dublin, som ligger österut och här bor runt en fjärdedel av landets befolkning. Irland är mer än bara sin huvudstad. Kulturellt rika städer som Cork, Galway, Limerick och Killarney rullar av tungan som fantastiska destinationer.

Borta från stadens liv och rörelse, hittar man vackra gröna rullande landskap, berg, dalar, lochs, gyllene sandstränder och öar.

Medan du är där, om du befinner dig i en traditionell pub, se till att prova några av Irlands mest kända exporter - Whisky, Baileys och Guinness.

Hur tar man sig runt Irland?

Med Irish Rail kan du med fjärrtåg ta dig från norra Irland ner till de södra delarna av ön. Ett alternativ när du vill ta dig runt på Irland är att åka med Eireann Bus som tar dig mellan olika städer. Om du inte vill stå och vänta på bussar eller tåg så kan du hyra en bil. Det kostar inte någon större förmögenhet.

Irland är relativt lätt att komma till med färja från Storbritannien med snabba och frekventa förbindelser tillgängliga från ett urval av färjebolag. Om du reser från Skottland kan det vara bättre att ta färjan till Nordirland och sedan köra söderut till Irland.

Om du reser från kontinentala Europa så har Frankrike många färjerutter till Irland. Eftersom överfarten är det ganska lång, är färjorna välutrustade och det finns mycket att göra för att hålla dig underhållen ombord.

När är det bäst att boka färja till Irland?

Det är dyrast att resa med färja under de populära sommarmånaderna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Irish Ferries
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
 • P&O Irish Sea
  • Få pris
 • Brittany Ferries
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Irland recension

 • "Larne till Troon"

  Uppskattad upplevelse. Personalen var vänliga men dyrt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt"

  Överlag en bra upplevelse.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Irland"

  Jag och min moster som är 82 år var nöjda med resan. Vi hade aldrig åkt med P&O innan. Men personalen var så trevliga och hjälpsamma. Retur resan var också bra. Det bästa någonsin. P&O är bäst. Mvh Mary.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Glad"

  Det var min första resa tll Irland. Personalen på båda vägarna var väldigt trevliga och hjälpsamma. Man fick all info man behövde när man kom på färjan. Samma standard på färjorna. Det var kallt att sitta och sova i sätet och jag hade glömt min tröja i bilen. Det var lite störigt.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Irland