COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Irland

Irland eller Republiken Irland upptar cirka 80 procent av ön Irland, med Nordirland som utgör resten.

Vad kan man göra på Irland?

Huvudstaden, den största och mest kända staden är Dublin, som ligger österut och här bor runt en fjärdedel av landets befolkning. Irland är mer än bara sin huvudstad. Kulturellt rika städer som Cork, Galway, Limerick och Killarney rullar av tungan som fantastiska destinationer.

Borta från stadens liv och rörelse, hittar man vackra gröna rullande landskap, berg, dalar, lochs, gyllene sandstränder och öar.

Medan du är där, om du befinner dig i en traditionell pub, se till att prova några av Irlands mest kända exporter - Whisky, Baileys och Guinness.

Hur tar man sig runt Irland?

Med Irish Rail kan du med fjärrtåg ta dig från norra Irland ner till de södra delarna av ön. Ett alternativ när du vill ta dig runt på Irland är att åka med Eireann Bus som tar dig mellan olika städer. Om du inte vill stå och vänta på bussar eller tåg så kan du hyra en bil. Det kostar inte någon större förmögenhet.

Irland är relativt lätt att komma till med färja från Storbritannien med snabba och frekventa förbindelser tillgängliga från ett urval av färjebolag. Om du reser från Skottland kan det vara bättre att ta färjan till Nordirland och sedan köra söderut till Irland.

Om du reser från kontinentala Europa så har Frankrike många färjerutter till Irland. Eftersom överfarten är det ganska lång, är färjorna välutrustade och det finns mycket att göra för att hålla dig underhållen ombord.

När är det bäst att boka färja till Irland?

Det är dyrast att resa med färja under de populära sommarmånaderna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • Avgår 13 gånger per dag 5 tim 37 min
  • Få pris
  • Avgår 7 gånger per dag 4 tim 45 min
  • Få pris
  • 6 avgångar per vecka 15 tim 29 min
  • Få pris
  • Avgår 6 gånger per dag 3 tim 1 min
  • Få pris

Irland recension

 • "Birkenhead till Belfast"

  Väldigt bea resa.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Väldigt bra"

  Jag var väldigt nörj med den senaste resan jag gjorde med ert rederi. Alla hjälpsamma och trevliga, till en början var jag förvirrade pga att jag aldrig har åkt färja innan. Men peronalen var mycket hjälpsamma och trevliga. Hytten och maten ombord var också bra.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hemresan"

  Efter en lång resa genom England, kom jag vid terminalen trött och hungrig. Jag var mycket besviken över att se att det inte fanns några faciliteter för att ha en varm måltid i terminalen. Det fanns bara två automater. En för läsk och den andra för varma drycker. Jag beställde en burgare med ost och bacon från Barissta och fann att priserna var en riktig rip off. £ 1,95 för en mugg varmt vatten och en med en tepåse kastat in i Burger priset var en rip off, jag fick lite för £ 10! Resan själv var trevlig och jag var mest imponerad av värdet och servicen i den inbyggda restaurangen nästa morgon. För £ 8,95 fick jag en färska kokta frukost med toast och apelsinjuice. Jag kunde få så mycket te som jag ville. I nästan 40 år för att använda denna väg, detta var en mycket trevlig överraskning. Avstigning på morgonen var mycket effektiv, personalen mycket hjälpsam och trevlig. Allt som allt en mycket trevlig resa hem trots besvikelsen av Barrista Bar upplevelse!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Cairnryan/Larne"

  Personalen var väldigt trevliga och hjälpsamma. Jag kommer använda detta rederi igen i framtiden.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Irland