COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Marocko

Marocko är ett land i Nordafrika med kustlinjer vid både Atlanten och Medelhavet. Landet gränsas av västra Sahara och Algeriet och ligger direkt söder om Spanien, över Gibraltarsundet.

Marocko är indelat i 7 regioner och sträcker sig från en härlig medelhavskust längs norr, genom ett bergigt centrum till Saharaöknen i söder. Detta blandade landskap gör det till en resenärs dröm, medan de 32 miljoner människor som bor där, är kända för sin gästfrihet till utlänningar, som ofta bjuder inr turister till mintte.

Vad gör man i Marocko?

Atlasbergens toppar är de högsta i Nordafrika, kända av lokalbefolkningen som Idraren Draren, eller ’Bergens Berg’ och sträcker sig nästan 1000 km diagonalt över hjärtat av landet. Vintersport kan man njuta av från september till maj i Oukaimeden såväl som sceniska vandringar från vår till höst. Förutom de höga Atlasbergen omfattar Rifbergen norra spetsen av Marocko, spridda med idylliska städer som Tetouan med sina spanska koloniala byggnader och Chefchaouen, känd för sitt pastellblå gamla kvarter, även känt som en medina.

Marocko är nästan helt bebodd av Araber och Berber. Detta återspeglas i Marrakech, den tredje största staden som ligger nära foten av de snöiga Atlasbergen. Det historiska Medina-distriktet är fullt med smala passager och lokala marknader, vilket ger en perfect bild av marockansk liv och rörelse, medan den andra hälften av staden innehåller moderna restauranger och moderna varumärkesbutiker. Medinas finns i hela landet, i Fez, en av de äldsta och största medeltida städerna i världen och Casablanca, en modern stad med den tredje största moskén i världen.

Ta sig runt Marocko

De flesta stora städer ligger väster om Atlasbergen . Den här delen av landet har bra tågförbindelser och du kan resa både snabbt och billigt, biljetterna kostar sällan mer än kring hundralappen. De många bussarna är annars det billigaste sättet att färdas längre sträckor i Marocko.Marocko har också ett omfattande nätverk med minibussar, Grand Taxi, som går från de stora tåg- och busstationerna.

Marocko betraktas som portal till Afrika och är det mest besökta landet på kontinenten och tar emot cirka 10 miljoner turister varje år. Detta återspeglas i kvaliteten och kvantiteten av färjekryssningar från hela Europa. De mest populära rutterna går in från södra Spanien tack vare dert korta avståndet, medan långdistansfartyg är tillgängliga från hela Medelhavet.

När är det bäst att boka färja till Marocko?

Man kan resa till Marocko året runt. Marknadsplatserna ar alltid fulla av aktivitet. Men under sommarmånaderna kan det bli väldigt varmt, då temperaturen kan nå upp över 40 grader. Norrut kan man dock bli svalkad i Medelhavet och västerut i Atlanten. Vår och höst är bra årstider för ett besök i landet, speciellt om man vill söderut och besöka till exempel Marrakesh.

Populära färjerederier

  • 36 avgångar per vecka 1 timme 30 min
  • Få pris
  • Avgår 12 gånger per dag 1 timme
  • Få pris
  • Avgår 12 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
  • 10 avgångar per vecka 3 tim 30 min
  • Få pris

Marocko recension

 • "Hund"

  Det var perfekt att ta ut sin hund från kenneln när man ville och jag är väldigt tacksam för personalens trevliga bemötande!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra hytter"

  Hytterna på detta fartyg var verkligen rymliga och eftersom det var en smidig passage, så sov vi båda mycket bra vilket var bra eftersom vi körde hela dagen när vi kom till hamnen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Väldigt bra för barnfamiljer"

  Den här båten är bra för barn. Det var fantastiskt att se att de underhölls hela tiden i en säker miljö, vilket gör det lättare för oss att planera vad vi skulle göra under vår semester. Restaurangen har ett brett utbud av mat för familjer också.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt service"

  Servicen på korsningen från Ibiza till Valencia var utmärkt vid alla tidpunkter och fartyget hade alla de faciliteter som vi behövde för att resa med barn. Vi ska resa igen denna sommar.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Marocko