Färja från Malaga till Melilla

Malaga Melilla-rutten går mellan Spanien och Spanien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Balearia trafikerar den här sträckan upp till 6 gånger per vecka med en restid på runt 7 timmar när Trasmediterranea servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 15 min.

Det finns totalt 13 linjer att välja på vecka om du vill åka Malaga Melilla-rutten mellan Spanien och Spanien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Malaga och Melilla

  • Balearia
    • 6 avgångar per vecka 7 tim
    • Få pris
  • Trasmediterranea
    • 7 avgångar per vecka 6 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Malaga Melilla

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Malaga Melilla-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Malaga

Malaga är en stad i Andalusien i södra Spanien. Staden ligger på Costa del Sol (solkusten) i Medelhavet och ungefär 100 km öster om Gibraltar sund och cirka 130 km från den nordafrikanska kusten. Staden är ett paradis för turister på grund av sitt subtropiska klimat med varma och soliga somrar och milda vintrar. Malaga är födelseplatsen för målaren Pablo Picasso, hebreiska poeten och judiska filosofen Solomon Ibn Gabirol och skådespelaren Antonio Banderas, och är hem till monument såsom Alcazaba arabiska citadell. Det är också platsen för de religiösa processioner som ingår i Malagas påskveckanfirande, förklarat som en festival av turistvärde.

Förutom en hyllning till den store Picasso, så är andra stora historiska monument den imponerande barockkatedralen, populärt kallad "La Manquita" (Enarmad kvinna), och den nyrestaurerade romerska teatern. Högt upp på kullen ovanför staden är Parador (statligt drivet hotell), som ligger i slottet Gibralfaro. Detta är en underbar plats att antingen stanna over natten eller ta en lång lunch i fascinerande omgivningar, med panoramautsikt över Malaga stad och ut över hamnen till havet.

Malaga hamn ligger intill den gamla staden Malaga. Färjetrafik från hamnen går till Melilla.

Guide till Melilla

Den spanska administrerade staden Melilla ligger på nordvästra kusten av Afrika och gränsar till Marocko. Staden är separerad från den spanska provinsen Grenada och Almeria från Alboransjön. Melilla, liksom Ceuta, var en frihamn innan Spanien gick med i EU. Den marockanska avveckling av Beni Ansar ligger omedelbart söder om Melilla och närmaste marockanska staden är Nador. Hamnarna i Melilla och Nador är båda belägna i samma vik. Från och med 2011 hade det en befolkning på 78.476 som består av etniska spanjorer, etniska Riffian berber, och ett litet antal etniska spanska judar. Både spanska och Riffian-Berber är de två mest talade språk, med spanska som det enda officiella språket.

Från Melill hamn finns det flera dagliga förbindelser till Almeria och Malaga i Spanien. Många människor reser mellan Europa och Marocko använder färjeförbindelser till Melilla, både för passagerare och för frakt.