Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Calais hamn

 • Calais med bil

  Calais hamn är i direkt anslutning till det europeiska motorvägssystemet med två motorvägar. A26/E15 tjänar centrala Frankrike och ger tillgång till Paris och södra Europa. A16/E40 tjänar Benelux och Norra Europas motorvägsystem och A16/E402 Boulogne och Rouen.

 • Calais hamn med tåg

  Calais Ville station är belägen i stadens centrum och erbjuder reguljära tjänster till Paris Gare du Nord och andra större städer i området. För mer information besök SNCF eller TGV sidor.

 • Calais hamn med buss

  Det finns en vanlig passagerarbuss som löper från 10:00 till 20:00 mellan hamnen och Calais Place D’Armes samt järnvägsstationen på begäran. Det finns en liten avgift per riktning (ca £1/€1.50) per person.

 • Calais hamnadress

  Car Ferry Terminal, 62100 Calais, Frankrike

 • Calais övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Calais färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Calais övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Calais färjetjänster

Guide till Calais

Guide till Calais

Ursprunget till Calais är oklart. Det grundades som en fiskeby någon gång före den 9: e århundradet. År 997 var staden förbättrad genom greven av Flandern och berikades av greven av Boulogne år 1224. Det är mindre än 40 km från England - kanalen är den kortaste överfarten - och är den mest trafikerade franska färjeterminalen. Den franska hänvisar till det som "den mest engelska staden i Frankrike", ett inflytande som inleddes efter slaget vid Crécy år 1346, då Edvard III tog det för användning som ett brohuvud i det hundraåriga kriget. Calais delas i två: Calais-Nord och Gamla stan som byggdes efter kriget. Stadens centrum har Hôtel de Ville och de största shoppinggata, boulevarder Lafayette och Jacquard - den senare uppkallad efter uppfinnaren av vävstolar.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.