COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Rostock - Trelleborg är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Rostock till Trelleborg färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Tyskland till Sverige

Rederier som åker mellan Rostock och Trelleborg

  • 3 Sailings Daily 5 hr 30 min
  • Get price
  • 3 Sailings Daily 6 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Rostock till Trelleborg

 • "Mycket angemän resa"

  Rostock- Trelleborg Resan fram till Rostock gick mycket bra, bra vägar och lite trafik! Färgan var fräsch och alla var mycket vänliga och tillmötesgående!

  'Mecklenburg Vorpommern' travelled on Mecklenburg Vorpommern

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevligt"

  Det var fint

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Nöjd gäst."

  Trevlig resa med en bra båt och god mat.

  'Mecklenburg Vorpommern' travelled on Mecklenburg Vorpommern

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra med allt "

  Bra service. Jag kom försenad till färjan (hade flexbiljett!) och personalen bokade om biljett utan problem trots att jag var försenad Det var rent på färjan på allmänna platser och i hyttan. Mat: som på grundskolan på lunchen

  'Huckleberry Finn' travelled on Huckleberry Finn

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Rostock till Trelleborg

Rostock Trelleborg-rutten går mellan Tyskland och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. TT Line trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per dag med en restid på runt 5 timmar 30 minuter när Stena Line servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 6 timmar.

Det finns totalt 42 linjer att välja på vecka om du vill åka Rostock Trelleborg-rutten mellan Tyskland och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock ligger i förbundslandet (delstaten) Mecklenburg-Vorpommern ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Här finns gott om gotiska gavelhus och medeltida kyrkor, även om många skadades svårt i andra världskrigets bombräder. Rådhuset med sina sju torn uppfördes på 1200-talet och på 1700-talet lade man till en förbyggnad i barockstil, vilket gör byggnaden arkitektoniskt unik. Här finns även Universität Rostock som grundades 1419 och är ett av världens äldsta universitet.

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. I den stora färjeterminalen finns caféer, restauranger, butiker och ett växlingskontor.
Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark med en restid på 2 timmar, Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.


Guide till Trelleborg

Trelleborg ligger i Skåne i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1260 när staden gavs som bröllopsgåva från den danska kungafamiljen till Sveriges prins Valdemar. Men danskarna tog snart tillbaka staden och den förblev under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.