COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Rostock - Trelleborg är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Rostock till Trelleborg färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Tyskland till Sverige

Rederier som åker mellan Rostock och Trelleborg

  • 11 Sailings Weekly 5 hr 45 min
  • Get price
  • 3 Sailings Daily 6 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Rostock till Trelleborg

 • "Äventyr på nya Nils Holgersson"

  Vi hade bokat daghytt mellan Rostock och Trelleborg. Skönt med vila mellan långa körpass, tänkte vi. Toaletten i kabinen var efterlängtad men längtan byttes mot avsky när spolningen inte lämnade toaletten. Det visade sig ett det tydligen var lika på hela vårt däcksplanka. Receptionen kunde inte ge besked om eländet kunde åtgärdas och var tydligen rejält trötta på klagomål. Efternågon timme så var jag tillbaka i receptionen och försökte byta till en annan hytt i samma kategori. Det gick inte. Jag kontaktade då rederiet som tyvärr inte kunde göra något men uppmanade mig att få ett "brev"  från receptionen som skulle kunna berättiga till ersättning. Det kunde receptionisten inte skriva men om jag komtillbaka vid klockan sex skulle den andra damen kunna skriva. Vid klockan sex ville den andra receptionisten inte skriva något brev trots att jag berättade att det var rederiet som uppmanat mig att dokumentera på detta sätt. Jag är glad att de inte bad mig fotografera eländestoaletten ! Jag bad om receptionistens namn men det ville hon inte nämna och jag tog då ett kort av henne varpå hon tillkallade vakt. Efter någon minut kom man med fyra streck på axlarna (kapten?) och agerade  medlare. Jag skulle få mitt brev om jag raderade mitt nytagna porträtt av den arga receptionisten. Vi fick en innehållsrik tur och tiden gick snabbt. Nu har rederiet erbjudit fri hytt vid nästa resa som kompensation. Därmed är jag nöjd och damen i receptionen borde se sig om efter ett annat arbete

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "En perfekt överfart"

  Lugnt och fint på båten. Inget stort utbud av mat och annat, men helt tillräckligt för att hålla sig flytande några timmar

  'Skåne' travelled on Skåne

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tacksamhet"

  Vi fick hjälp av en vänlig dam på TT line, att boka om vår resa från fredag 20/3 till onsdagen innan, trots att vi bokat med polsk resebyrå. Vi kunde på så sätt ta oss hem från resa från södra Spanien i tid i dessa coronatider! Varmt tack! Resan var väldigt bra för oss, vi kunde betala för en hytt och sova några välbehövliga timmar. Vi var nöjda med resan och sängarna var sköna.

  'Huckleberry Finn' travelled on Huckleberry Finn

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa från Rostock till Trelleborg"

  Prisvärt , lätt och enkelt.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Rostock till Trelleborg

Rostock Trelleborg-rutten går mellan Tyskland och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. TT Line trafikerar den här sträckan upp till 11 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 45 minuter när Stena Line servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 6 timmar.

Det finns totalt 32 linjer att välja på vecka om du vill åka Rostock Trelleborg-rutten mellan Tyskland och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock ligger i förbundslandet (delstaten) Mecklenburg-Vorpommern ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Här finns gott om gotiska gavelhus och medeltida kyrkor, även om många skadades svårt i andra världskrigets bombräder. Rådhuset med sina sju torn uppfördes på 1200-talet och på 1700-talet lade man till en förbyggnad i barockstil, vilket gör byggnaden arkitektoniskt unik. Här finns även Universität Rostock som grundades 1419 och är ett av världens äldsta universitet.

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. I den stora färjeterminalen finns caféer, restauranger, butiker och ett växlingskontor.
Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark med en restid på 2 timmar, Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.


Guide till Trelleborg

Trelleborg ligger i Skåne i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1260 när staden gavs som bröllopsgåva från den danska kungafamiljen till Sveriges prins Valdemar. Men danskarna tog snart tillbaka staden och den förblev under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.