Färja från Rostock till Trelleborg

Rostock Trelleborg-rutten går mellan Tyskland och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Stena Line trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per dag med en restid på runt 6 timmar när TT Line servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 6 tim.

Det finns totalt 42 linjer att välja på vecka om du vill åka Rostock Trelleborg-rutten mellan Tyskland och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Rostock och Trelleborg

 • Stena Line
  • Avgår 3 gånger per dag 6 tim
  • Få pris
 • TT Line
  • Avgår 3 gånger per dag 6 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Rostock Trelleborg

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Rostock Trelleborg-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Rostock till Trelleborg

 • "Trevligt"

  Det var fint

  'Kourosh' reste Rostock Trelleborg med Stena Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mat ombord "

  Maten ombord bör förbättras eftersom man är fast ombord i över 6 timmar. För övrigt är det bra.

  'Andre' reste Rostock Trelleborg med TT Line på Nils Holgersson

  Lӓs mer Läs mindre
 • "better ad make some changes to make it best"

  Firstly we had a problem the bathroom hole is not draining properly and another time the room had a bad smell. But, these two times they changed room for us. Thanks for that. secondly, the duty is very small shop nothing compared to another lines. why? I didn't tried food (dinner and breakfast ) but i think it is good.

  'Anoop' reste Rostock Trelleborg med TT Line på Huckleberry Finn

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Enkelt och rationellt"

  Enkelt och rationellt. Vi har åkt bägge riktningarna och har inget att anmärka på. Sängutrustningen bägare än på många andra färjor.

  'Klas' reste Rostock Trelleborg med Stena Line på Mecklenburg Vorpommern

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock ligger i förbundslandet (delstaten) Mecklenburg-Vorpommern ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Här finns gott om gotiska gavelhus och medeltida kyrkor, även om många skadades svårt i andra världskrigets bombräder. Rådhuset med sina sju torn uppfördes på 1200-talet och på 1700-talet lade man till en förbyggnad i barockstil, vilket gör byggnaden arkitektoniskt unik. Här finns även Universität Rostock som grundades 1419 och är ett av världens äldsta universitet.

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. I den stora färjeterminalen finns caféer, restauranger, butiker och ett växlingskontor.
Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark med en restid på 2 timmar, Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.

Guide till Trelleborg

Trelleborg ligger i Skåne i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1260 när staden gavs som bröllopsgåva från den danska kungafamiljen till Sveriges prins Valdemar. Men danskarna tog snart tillbaka staden och den förblev under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.