Varför använda
Direct Ferries?

2799 färjerutter och 660 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Sverige

Sverige är det största av de skandinaviska länderna i Nordeuropa och ligger mellan Norge i väst och Finland i öst.

Sverige är ett geografiskt långt land och dess landskap vackert och mångsidigt i lika stor utsträckning. Den glesbefolkade norra delen av landet är ett område av arktisk vildmark bestående av frodiga skogar, över nittio tusen sjöar, slingrande floder och massiva berg och erbjuder fantastiska vintersportsmiljöer. Det är inte överraskande att en kärlek till att vara utomhus är ett vanligt tema i Sverige, med populära lokala tidsfördriv, bland annat svampplockning, bärplockning, vandring, camping och fiske.

Vart ska man resa i Sverige?

I den centrala regionen ligger huvudstaden Stockholm, en av landets bästa attraktioner, känd för sitt fragmenterade utseende av till synes oändliga vattendrag och öar, förbundna med femtio sju broar. Det finns också en mängd fina museer, uppfinningsrika restaurang och ett utmärkt utbud av affärer. Den gamla delen av stan, Gamla Stan, är ett bra exempel på den svenska historien, med majestätiska palats och kullerstensgator gömda bara ett stenkast från den ultramoderna stadskärnan.

Den sydsvenska spetsen omfattar tio provinser, inklusive de mycket besökta och UNESCO-listade öarna Öland och Gotland. Göteborg, på sydvästra kusten, är en viktig hamn med en pittoresk sjösida och neoklassiska strukturer, tillsammans med trendiga kaféer och barer. Malmö är en bra utgångspunkt till Köpenhamn, den danska huvudstaden, tack vare Öresundsbron medan staden själv har ett omfattande nätverk av cykelvägar.

Sverige har en av de högsta levnadsstandarderna i det moderna Europa. Till följd av de omfattande välfärdsförmånerna och den skickliga arbetskraften, har den svenska historien spelat en viktig roll för att forma det vi ser idag. Landet var en militär makt under sjuttonhundratalet och en gång strövade de fruktansvärda vikingarna omkring men Sverige har inte deltagit i några konflikter under de senaste två hundra åren. Bevis på dess mer krigliknande förflutna kan dock ses runt om i hela landet. Du kommer sannolikt att upptäcka fascinerande runstenar, kusliga gravhögar och enorma medeltida murar längs de flesta natursköna promenader.

Färjetrafiken är utbredd i Skandinavien och Nordeuropa, med Sverige bekvämt beläget för många relativt korta seglingar från många olika länder. Det finns också gott om inrikesrutter från de svenska öarna men de flesta färjorna kommer från internationella destinationer, däribland Tyskland, Baltikum, Ryssland och Skandinavien, som alla drivs av en mängd utmärkta färjebolag.

När är det bäst att boka färja till Sverige?

Generellt sätt är det alltid dyrare att resa under de stora semesterperioderna.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig så vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Finnlines
  • Få pris
 • TT Line
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
 • Polferries
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Rutter och hamnar i Sverige