COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Sverige

Sverige är det största av de skandinaviska länderna i Nordeuropa och ligger mellan Norge i väst och Finland i öst.

Sverige är ett geografiskt långt land och dess landskap vackert och mångsidigt i lika stor utsträckning. Den glesbefolkade norra delen av landet är ett område av arktisk vildmark bestående av frodiga skogar, över nittio tusen sjöar, slingrande floder och massiva berg och erbjuder fantastiska vintersportsmiljöer. Det är inte överraskande att en kärlek till att vara utomhus är ett vanligt tema i Sverige, med populära lokala tidsfördriv, bland annat svampplockning, bärplockning, vandring, camping och fiske.

Vart ska man resa i Sverige?

I den centrala regionen ligger huvudstaden Stockholm, en av landets bästa attraktioner, känd för sitt fragmenterade utseende av till synes oändliga vattendrag och öar, förbundna med femtio sju broar. Det finns också en mängd fina museer, uppfinningsrika restaurang och ett utmärkt utbud av affärer. Den gamla delen av stan, Gamla Stan, är ett bra exempel på den svenska historien, med majestätiska palats och kullerstensgator gömda bara ett stenkast från den ultramoderna stadskärnan.

Den sydsvenska spetsen omfattar tio provinser, inklusive de mycket besökta och UNESCO-listade öarna Öland och Gotland. Göteborg, på sydvästra kusten, är en viktig hamn med en pittoresk sjösida och neoklassiska strukturer, tillsammans med trendiga kaféer och barer. Malmö är en bra utgångspunkt till Köpenhamn, den danska huvudstaden, tack vare Öresundsbron medan staden själv har ett omfattande nätverk av cykelvägar.

Sverige har en av de högsta levnadsstandarderna i det moderna Europa. Till följd av de omfattande välfärdsförmånerna och den skickliga arbetskraften, har den svenska historien spelat en viktig roll för att forma det vi ser idag. Landet var en militär makt under sjuttonhundratalet och en gång strövade de fruktansvärda vikingarna omkring men Sverige har inte deltagit i några konflikter under de senaste två hundra åren. Bevis på dess mer krigliknande förflutna kan dock ses runt om i hela landet. Du kommer sannolikt att upptäcka fascinerande runstenar, kusliga gravhögar och enorma medeltida murar längs de flesta natursköna promenader.

Färjetrafiken är utbredd i Skandinavien och Nordeuropa, med Sverige bekvämt beläget för många relativt korta seglingar från många olika länder. Det finns också gott om inrikesrutter från de svenska öarna men de flesta färjorna kommer från internationella destinationer, däribland Tyskland, Baltikum, Ryssland och Skandinavien, som alla drivs av en mängd utmärkta färjebolag.

När är det bäst att boka färja till Sverige?

Generellt sätt är det alltid dyrare att resa under de stora semesterperioderna.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig så vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • 19 avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris
  • 14 avgångar per vecka 2 tim 30 min
  • Få pris
  • 14 avgångar per vecka 7 tim 15 min
  • Få pris
  • 14 avgångar per vecka 3 tim
  • Få pris

Sverige recension

 • "Superferry jajamen!"

  Nyligen reste jag med Stena Britannica från Harwich till Hook of Holland- och jag måste säga att jag var imponerad! Färjorna är super nya så allt var toppen från restaurangen till baren, priser för mat och dryck var rymliga i både buffet restaurangen- på färjan fanns det också A’la Carte restaurang men vi har inte varit där. Hytter var jätterena och välutrustade, med brädare sängar än på normala färjor och med platt TV och fri Wi-Fi internet- det blev en bra färjeresa . Jag skulle utan tvivel resa ombord denna färjan igen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stena Lynx min favvo"

  Snabb fin färja och om du vill resa till Irland under dagen med hög hastighet, det är det enda sättet att resa på! Stena plus lounge ser också fin ut. Mysig är ordet.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stena Europe vilket skepp 5 stjärnor"

  Jag älskar den här färjan, hon är havets drottning och en jätte bland färjor, personalen är vänlig plus jag tycker att hon är bäst jag rekomenderar en resa tidigt på morgonen kl 2:45 från fishguard

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Faciliteter ombord"

  Jag har varit ombord farjan tva ganger, fran Holihead till Dublin och tillbaka. Jag ar mycket nöjd med tjänsten, mina barn som är 13, 10 och 7 älskar det men jag kan inte lyssna till Curious George mer. Kan någon ändra DVD-skivan? Samma sak 4 gånger I rad!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Sverige