Varför använda
Direct Ferries?

3247 färjerutter och 668 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Sverige

Sverige är det största av de skandinaviska länderna i Nordeuropa och ligger mellan Norge i väst och Finland i öst.

Sverige är ett geografiskt långt land och dess landskap vackert och mångsidigt i lika stor utsträckning. Den glesbefolkade norra delen av landet är ett område av arktisk vildmark bestående av frodiga skogar, över nittio tusen sjöar, slingrande floder och massiva berg och erbjuder fantastiska vintersportsmiljöer. Det är inte överraskande att en kärlek till att vara utomhus är ett vanligt tema i Sverige, med populära lokala tidsfördriv, bland annat svampplockning, bärplockning, vandring, camping och fiske.

Vart ska man resa i Sverige?

I den centrala regionen ligger huvudstaden Stockholm, en av landets bästa attraktioner, känd för sitt fragmenterade utseende av till synes oändliga vattendrag och öar, förbundna med femtio sju broar. Det finns också en mängd fina museer, uppfinningsrika restaurang och ett utmärkt utbud av affärer. Den gamla delen av stan, Gamla Stan, är ett bra exempel på den svenska historien, med majestätiska palats och kullerstensgator gömda bara ett stenkast från den ultramoderna stadskärnan.

Den sydsvenska spetsen omfattar tio provinser, inklusive de mycket besökta och UNESCO-listade öarna Öland och Gotland. Göteborg, på sydvästra kusten, är en viktig hamn med en pittoresk sjösida och neoklassiska strukturer, tillsammans med trendiga kaféer och barer. Malmö är en bra utgångspunkt till Köpenhamn, den danska huvudstaden, tack vare Öresundsbron medan staden själv har ett omfattande nätverk av cykelvägar.

Sverige har en av de högsta levnadsstandarderna i det moderna Europa. Till följd av de omfattande välfärdsförmånerna och den skickliga arbetskraften, har den svenska historien spelat en viktig roll för att forma det vi ser idag. Landet var en militär makt under sjuttonhundratalet och en gång strövade de fruktansvärda vikingarna omkring men Sverige har inte deltagit i några konflikter under de senaste två hundra åren. Bevis på dess mer krigliknande förflutna kan dock ses runt om i hela landet. Du kommer sannolikt att upptäcka fascinerande runstenar, kusliga gravhögar och enorma medeltida murar längs de flesta natursköna promenader.

Färjetrafiken är utbredd i Skandinavien och Nordeuropa, med Sverige bekvämt beläget för många relativt korta seglingar från många olika länder. Det finns också gott om inrikesrutter från de svenska öarna men de flesta färjorna kommer från internationella destinationer, däribland Tyskland, Baltikum, Ryssland och Skandinavien, som alla drivs av en mängd utmärkta färjebolag.

När är det bäst att boka färja till Sverige?

Generellt sätt är det alltid dyrare att resa under de stora semesterperioderna.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig så vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Finnlines
  • Få pris
 • TT Line
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
 • Polferries
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Sverige recension

 • "Resa "

  Hej ! Skulle boka om hemresan ,pågrundav sjukdom ,men fick ej tag på någon så det gick inte . Fick köpa en ny biljett hem .Tråkigt att behöva köpa dubbla biljetter.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Sommarsemester"

  Semestern började med Eckerö Linjen! Vi har åkt med Eckerö Linjen flera gånger tidigare och har alltid varit nöjda! Enda litet förbättrings-önskemål: bättre möjlighet att ställa cyklarna på ett säkert sätt, med cykelställ där det dessutom går att låsa fast cykeln.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "oro inför resan"

  Jag bokade biljetten genom Direct ferries i stället för på Eckerölinjens hemsida. Jag blev orolig när jag inte kunde hitta någonting på nätet dom förklarade hur dessa (Eckerö linjen och Direct ferries) hängde ihop. Recensionerna för detta företag var urdåliga och jag blev mycket misstänksam eftersom det svenska språket på Direct ferries hemsida var så dåligt. Så, natten före avfärd ringde jag till internetbanken som rekommenderade att jag skulle spärra kortet, eftersom jag hade betalat med kortet och de skulle kunna dra samma summa flera gånger. Jag visste inte om vi hade en giltig biljett eller inte. Så, morgonen efter åkte vi iväg på vinst eller förlust. I Grisslehamn så de att det var vanligt att resenärer var förvirrade pga detta. Biljetten fungerade dock, vi hade ett bokningsnumret och vi kunde få våra boardingkort. Själva resan till Eckerö blev mycket fin och den rekommenderar jag verkligen. Men beställ biljett på Eckerö linjens hemsida! Direct ferries tar en ersättning för sitt jobb att boka biljetter, så det kostar mer att boka genom dem. Jag skulle önska att det går att hitta någon förklaring till att Direct ferries inte har något med Eckerö linjen att göra. De ordnar endast biljetter och tar lite betalt för det. Boka direkt på Eckerö linjens hemsida, så blir det enklare, särskilt om man har bil med sig.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig tur till Eckerö,"

  Det är en fin tur över till Åland med Eckerölinjen, bra utbud i taxfre butiken och på restauranger.Rent och snyggt och trevligt. Det enda jag vill klaga på är själva rederiet Direct Ferries. Helt omöjliga att få tag på och biljetten är 5 gånger så dur än om du köper från Eckerölinjen direkt. Direct ferries har urusel service och jag btalade 2500kr närjag jstället kunde köpt från Eckerölinjen eget rederi och då hade det kostat mig 380kr.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Sverige