Sandefjord till Strömstad färja

Sandefjord Strömstad rutten ansluter Norge med Sverige och körs för tillfället av 2 rederier. Fjord Line service kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid på runt 2 timmar 30 minuter när Color Line servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 2 tim 30 min.

Så det är kombinerat 42 överfarter som erbjuds vecka på Sandefjord Strömstad rutten mellan Norge och Sverige. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Sandefjord - Strömstad färjerederier

  • Fjord Line
    • 14 Avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris
  • Color Line
    • 4 Avgångar per dag 2 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sandefjord Strömstad

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Sandefjord Strömstad är en bil och 2 passagerare.

Sandefjord guide

Sandefjord är en stad som ligger i Vestfold län i Norge. Staden är administrativt centrum i Vestfold och är väl känd för sin rika Vikinghistoria och välmående valfångstindustri som gjort staden den rikaste staden i Norge. Staden har den tredje största handelsflottan i Norge. En av de viktigaste fynden från vikingatiden påträffades vid graven av Gokstadhaugen i Sandefjord. Gokstadskeppet kan nu ses i Vikingaskeppsmuseet i Oslo.

Sandefjord har ett bra utbud av restauranger och caféer. Vissa guider hävdar att Sandefjord har den kanske Norges bästa gourmetrestaurangen som ligger i en modern byggnad nära hamnen. Vid hamnen ligger också fiskhandlaren som väl känd för den utmärkta kvaliteten på fisk och andra delikatesser. Sandefjord har också en charmig stadskärna, som består av en blandning av gamla och moderna byggnader och ett brett utbud av butiker.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Strömstad och till andra destinationer längs den norska kusten.

Strömstad guide

Den svenska staden Strömstad ligger i Strömstad kommun i Västra Götaland. Strömstad grundades på 1500-talet genom mynningen av floden Strömsån. Timber hade länge transporterats längs floden och ett stort antal fartyg seglade hit för att köpa virke. Strömstad gjorde snart ett namn för sig själv som en viktig sjöfartsstad och under den stora sillfiske- eran under andra halvan av 1800-talet blomstrade handeln. Samtidigt lades grunden för vad som senare skulle bli den viktigaste symbolen för Strömstad; kurorten Strömstad. Bukten är Strömstad äldsta återstående kvartal. Byggnaderna finns radhus som valdes eftersom dessa var låga byggnader och erbjöd utsikt över hamnen och båtarna. De byggdes under slutet av 18: e och hela 1900-talet. Buktegatan är Strömstad enda kvarvarande kullerstensgata och enligt lokala legenden de kvinnor som bodde i husen längs gatan genom alla stenar där själva.

Från stadens hamn kan färjans tas till Sandefjord med en överfart på ca 2 timmar och 30 minuter.