Färja från Sandefjord till Strömstad

Sandefjord Strömstad-rutten går mellan Norge och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Fjord Line trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 30 minuter när Color Line servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 2 tim 30 min.

Det finns totalt 42 linjer att välja på vecka om du vill åka Sandefjord Strömstad-rutten mellan Norge och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Sandefjord och Strömstad

  • Fjord Line
    • 14 avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris
  • Color Line
    • Avgår 4 gånger per dag 2 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sandefjord Strömstad

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Sandefjord Strömstad-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Sandefjord

Den norska staden Sandefjord ligger i Sandefjords kommun på Norges ostkust, nära gränsen mot Sverige. Det var här den norska valfångsten hade sitt centrum fram till slutet av 60-talet, och vill man lära sig mer kan man besöka valfångstmuséet eller titta på valfångstfartyget som ligger förtöjt i hamnen.
Sandefjord är även känt för sina spektakulära vikingafynd och gravhögar, t ex Gokstad-skeppet som nu står utställt på Vikingskipshuset i Oslo.

Här finns många butiker, restauranger och caféer, och en charmig stadskärna med en spännande blandning av moderna och gamla byggnader.

Från hamnen avgår färjor till Strömstad och andra destinationer längs den norska kusten.

Guide till Strömstad

Strömstad, Sveriges västligaste stad, ligger i Strömstads kommun i västra Götaland. Staden grundades på 1500-talet som timmerlastplatsen 'Strömmen'. Timmer hade länge transporterats längs floden för att säljas till det stora antal skepp som kom hit för att köpa virke. Strömstad utvecklades snart till en viktig sjöfartsstad, och under den stora sillfiskeeran under andra halvan av 1800-talet blomstrade handeln. Samtidigt blev staden känd som bad- och hälsoort. Bukten är Strömstads äldsta kvarvarande kvarter med radhus som har utsikt över hamn och båtar. De byggdes under slutet av 1700- och hela 1800-talet. Buktegatan är Strömstads enda kvarvarande kullerstensgata och enligt lokalsägen så bar kvinnorna som bodde längs gatan dit alla stenar själva.

Från hamnen kan man åka färja till Sandefjord i Norge. Överfarten tar ca 2 timmar och 30 minuter.