COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Strömstad - Sandefjord är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Norge

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Strömstad och Sandefjord

  • 4 Sailings Daily 2 hr 30 min
  • Get price
  • 14 Sailings Weekly 2 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Strömstad till Sandefjord

 • "Undvik att boka med Direct Ferries"

  Jag bokade och köpte min biljett för resa med Color Line på Direct Ferries bokningssite. Det blev mycket dyrare än om jag bokat och köpt direkt hos Color Lines! Lurad! Resan med Color Lines var helt OK.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Sandnes "

  Mycket lugn överfärd med båten. Avgång 18 november -21 kl 12.00 från Strömstad. Väldigt få passagerare vilket gjorde det lätt att hålla avstånd. Killen i kassan på taxfree var mycket hjälpsam med att fixa clubmedlemskap.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fint avbrott"

  Vi valde att åka båt mellan Strömstad och Sandefjord när vi skulle köra upp till Stavanger med en 6-månaders baby. Mest för att få ett avbrott i bilåkandet både för oss och honom. En väldigt fin båt med trevlig besättning och god mat. Fina platser att sitta på och bra priser på en del saker i taxfree. Kan verkligen rekommendera denna båttur!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket trevlig båttur"

  Super personal, allt från kök till tax free

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Strömstad till Sandefjord

Strömstad Sandefjord-rutten går mellan Sverige och Norge och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Color Line trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per dag med en restid på runt 2 timmar 30 minuter när Fjord Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 2 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 42 linjer att välja på vecka om du vill åka Strömstad Sandefjord-rutten mellan Sverige och Norge. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Strömstad

Strömstad ligger i Strömstads kommun i Bohuslän på Sveriges västkust. Trots den lilla befolkningsmängden (7300 år 2017) är det ett populärt turistmål med en viktig hamn.
Området har varit befolkat sen förhistorisk tid, men staden har sitt urpsrung som timmerlastplatsen "Strömmen" som anlades på 1500-talet. Stadsprivilegier gavs 1667 för att underlätta handeln med närliggande Norge.

Bukten är Strömstads äldsta kvarter med låga radhus från 1700- och 1800-talet som har utsikt över hamnen. Buktegatan är Strömstads enda kvarvarande kullerstensgata och enligt lokalsägen så bar kvinnorna som bodde längs gatan dit alla stenar själva.

Härifrån går färjor till Sandefjord i Norge med en restid på 2 timmar och 30 minuter.


Guide till Sandefjord

Den norska staden Sandefjord är en modern stad med en intressant historia, vacker natur och värd för en mängd olika kulturevenemang. Staden, som ligger ca 120 km söder om Oslo, är ett populärt resmål med ett stort utbud av restauranger och caféer. I hamnen blomstrar fiskhandeln och här köper man färsk fisk och andra delikatesser. Sandefjords charmiga stadskärna består av en blandning av gamla och moderna byggnader och ett brett utbud av butiker. Några av de viktigaste fynden från vikingatiden påträffades vid gravhögen Gokstadhögen i Sandefjord. Här hittades även Gokstadsskeppet, som nu står utställt i Vikingaskeppsmuseet i Oslo där det lockar mängder av besökare.

Från hamnen avgår färjor till Strömstad och andra destinationer längs den norska kusten.