Färja från Strömstad till Sandefjord

Strömstad Sandefjord-rutten går mellan Sverige och Norge och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Fjord Line trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 30 minuter när Color Line servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 2 tim 30 min.

Det finns totalt 42 linjer att välja på vecka om du vill åka Strömstad Sandefjord-rutten mellan Sverige och Norge. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Strömstad och Sandefjord

 • Fjord Line
  • 14 avgångar per vecka 2 tim 30 min
  • Få pris
 • Color Line
  • Avgår 4 gånger per dag 2 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Strömstad Sandefjord

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Strömstad Sandefjord-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Strömstad till Sandefjord

 • "Trevligt"

  Trevligt och lugnt på båten bra mat trevlig personal Rena ock fina fräscha toaletter,Mycket bra mat att handla där PLUS kläder ock lite olika grejor att titta på.

  'John Kleven' reste Strömstad Sandefjord med Color Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig tur"

  Bra organiserad påfart i Strömstad men lite mer rörigt i Sandefjord. Dyr taxfree. Kul båttripp för familjen.

  'Robert' reste Strömstad Sandefjord med Color Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Jatte sjon"

  Jatte sjon

  'Wojciech' reste Strömstad Sandefjord med Color Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Besviken"

  Maten var mycket dålig. På en av ställena ville barnbarnet ha korv med bröd men korven var helt kall. Klockan 12.45 då de haft öppet 15 minuter så fanns det väldigt dåligt med mat. Nästa ställe var personalen okunnig och maten, trotts priset mycket dålig.

  'Laila' reste Strömstad Sandefjord med Fjord Line

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Strömstad

Strömstad ligger i Strömstads kommun i Bohuslän på Sveriges västkust. Trots den lilla befolkningsmängden (7300 år 2017) är det ett populärt turistmål med en viktig hamn.
Området har varit befolkat sen förhistorisk tid, men staden har sitt urpsrung som timmerlastplatsen "Strömmen" som anlades på 1500-talet. Stadsprivilegier gavs 1667 för att underlätta handeln med närliggande Norge.

Bukten är Strömstads äldsta kvarter med låga radhus från 1700- och 1800-talet som har utsikt över hamnen. Buktegatan är Strömstads enda kvarvarande kullerstensgata och enligt lokalsägen så bar kvinnorna som bodde längs gatan dit alla stenar själva.

Härifrån går färjor till Sandefjord i Norge med en restid på 2 timmar och 30 minuter.

Guide till Sandefjord

Den norska staden Sandefjord är en modern stad med en intressant historia, vacker natur och värd för en mängd olika kulturevenemang. Staden, som ligger ca 120 km söder om Oslo, är ett populärt resmål med ett stort utbud av restauranger och caféer. I hamnen blomstrar fiskhandeln och här köper man färsk fisk och andra delikatesser. Sandefjords charmiga stadskärna består av en blandning av gamla och moderna byggnader och ett brett utbud av butiker. Några av de viktigaste fynden från vikingatiden påträffades vid gravhögen Gokstadhögen i Sandefjord. Här hittades även Gokstadsskeppet, som nu står utställt i Vikingaskeppsmuseet i Oslo där det lockar mängder av besökare.

Från hamnen avgår färjor till Strömstad och andra destinationer längs den norska kusten.