Varför använda
Direct Ferries?

3417 färjerutter och 693 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Norge

Norge är inte bara det västligaste landet i Skandinavien, utan också det nordligaste och östligaste, på grund av sin långa, krökta form.

Även om resekostnaden är relativt hög, blir du rikt belönad med oförglömliga stunder. Norge är också känt för Svalbards skärgård högst i norr. Norge är mest berömt för de fantastiskt fjordarna på sin västkust, hela vägen från Nordsjön, nära Skottland, upp till norra ishavet. Dessa episka naturfenomen formades under istiden och lockar de flesta utländska besökare. Guidade turer genom nätverket av glittrande vatteninlöpningar omgivna av branta berg är det bästa sättet att komma nära den norska naturen. Och med en ödmjukt befolkning på bara fem miljoner får du landets härliga, expansiva landskap oftast för dig själv.

Vad kan man göra i Norge?

Norra Norge sägs vara en av de finaste platserna på jorden för att bevittna polarskenet , eller "aurora borealis": ett fantastiskt himmelskt fenomen med gröna, rosa och violett nyanser av dansljus.

De har liksom fjordarna blivit lättillgängliga för turister, med många aktiviteter, turer och hotell som erbjuder oslagbara upplevelser.

När du väl är mätt på dina geografiska läckerheter serverar Norge upp en cocktail av kosmopolitiska städer, en historia beordrad av vikingar, höguppskattad biograf och traditionella träbyggnader i hela landet. I huvudstaden Oslo finns utmärkta konstgallerier, en skidhoppningsbacke och stora grönområden med innovativ arkitektur som kan beundras i det nyutvecklade hamnområdet, operahuset och det skyskraps-klädda kvarteret som är känt lokalt som " streckkoden ".

Norska vikingar var de mest aktiva i de norra brittiska öarna och östra Nordamerika, och av misstag upptäckte Kanada och Island under nionde århundradet. Vikingskipshuset i Oslo har perfekt preserverat vikingfartyg, inklusive det helt impakta Osebergskeppet och olika vackra artefakter. Lofotr Viking Museum på ön Vestvagoya, utanför nordvästkusten, låter dig leva som en norsk herre för en dag i ett rekonstruerat långhus och nominerades till det prestigefyllda Årets europeiska museum 2013.

Hur tar man sig runt Norge?

Att köra bil är ett av de bästa sätten att uppleva Norge. Ett omfattande nätverk av tåg, båt, vägar och mängder av mindre flygplatser gör det lätt att ta sig runt Norge, även till de mest avlägsna platserna.

Norge är väl kopplat till resten av Skandinavien med färja, med många rutter över Nordsjön att välja mellan. Den kortaste och mest frekventa rutten kommer från norra Danmark. För fjordarna finns det många inrikesvägar längs sydvästra kusten. Norge är också lätt att nå från fastlandet, med regelbundna korsningar från Tyskland.

När är det bäst att boka färja till Norge?

Färjepriserna är dyrast under juli månad. Priserna kan stiga för resan avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Fjord Line
  • Få pris
 • DFDS Seaways
  • Få pris
 • Color Line
  • Få pris
 • Norled
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Rutter och hamnar i Norge