Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Bergen hamn

 • Bergen hamn med bil

  Den snabbaste vägen mellan Oslo och Bergen med bil är vägen: 'RV7: Oslo, Gol och Eidfjord till Bergen'. Alternativt kan ni ta E16 och kör genom Lærdalstunnel - världens längsta tunnel. Från Oslo kör till Hønefoss, så Leira, Fagerness, Lærdalsøyri, Aurland, genom Lærdalstunneln till Gudvangen och så till Bergen. När ni ankommer till Bergen, följ skyltarna till hamnen.

 • Bergen hamn med tåg

  Det finns tågförbindelser till Oslo och närliggande städer.

 • Bergen hamn med buss

  Från Bergen bussterminal ta buss nr. 24, 26, 80 eller 90 och stig av vid hållplats Bontelabo.

 • Bergen hamnadress

  Skoltegrunnskaien, 5003 Bergen, Norge

 • Bergen övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Bergen färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Bergen övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Bergen färjetjänster

Guide till Bergen

Hur tar man sig runt I Bergen?

Trevligast och enklast är att göra staden till fots. Ett annat alternativ är Bergenkortet. Det inkluderar kostnadsfria resor med lokalbussen och linbanan Fløibanen, gratis eller rabatterade inträden på museer, gratis Bergenturer, samt billigare priser på sightseeingturer och konserterter.

Vad kan man göra I Bergen?

Det finns flera berömda sevärdheter i staden och en av de mest besökta är stadsdelen Bryggen. Här finns fastigheter som FN’s organisation UNESCO ansett så betydelsefulla att man tog med det på sin världsarvslista 1979. En annan omtyckt sevärdhet är Akvariet som huserar ett stort antal arter av fiskar, men även sälar och pingviner. På Bergens konstmuseum finns samlingar som är internationellt erkända. Bland annat hittar du betydande verk Edvard Munch och delar av Rasmus Meyers samlingar. Förutom detta har man även beskåda verk som sträcker sig från 1300-talet till vårda dagar. För den kulturellt intresserade finns även Bergen domkyrka.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.