COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Spanien

Spanien ligger i den sydvästra delen av Europa och består av den iberiska halvön, Balearernas öar, Kanarieöarna och städerna Ceuta och Melilla som ligger på Marockos norra kust.

För att citera den officiella turistportalen för Spanien - "Spanien har allt du vill, Spanien har allt du behöver" och som ett av världens mest populära turistmål så har de inte fel.

Vad kan man göra i Spanien?

Spanien är känt för flamenco och tjurfäktning och har en blandning av kultur, vacker arkitektur, monument och UNESCO världsarv spridda över dess underbara och dynamiska städer som Barcelona, ​​Madrid, Valencia, Bilbao, Sevilla och Granada.

Förutom de världsberömda städerna, som drar turister år efter år så lockar även den cirka 7000 kilometer långa kuststräckan, i synnerhet Costa del Sol, tusentals turister.

Landet är också känt för sin gastronomi och med rätter som paella, gazpacho, spanska omelett, cogido och tapas har Spanien utan tvekan alla ingredienser för att göra ditt besök till en oförglömlig upplevelse.

Hur tar man sig runt Spanien?

Man kan flyga mellan en lång rad stora städer och det spanska tågnätet är ett av de billigaste i Europa. Man kan hyra bilar överallt i Spanien. Hos lokala biluthyrningsbolag är det ofta något billigare än hos de stora.

Att resa till Spanien med färja är relativt enkelt med många val att överväga.

De direkta rutterna som erbjuds från Storbritanien omfattar ett urval av avgångshamnar i södra England som seglar till ett urval av hamnar på Spaniens nordkust. Överfarterna är ganska långa och är inte särskilt låga priser men drivs av den finaste flottan av färjor du sannolikt kommer att stöta på så resan är värt priset. Du kan också välja att resa till Spanien från England via Frankrike på en kortare och billigare passage och köra sedan resten av vägen med bil.

Spanien har många förbindelser med Balearerna och Kanarieöarna, vilket är bra om du använder fastlandet som en utgångspunkt till en av de fantastiska öarna som Mallorca, Ibiza, Teneriffa och Gran Canaria. Färjor seglar också över Medelhavet från en rad europeiska och nordafrikanska länder som Italien, Algeriet och Marocko.

När är det bäst att boka färja till Spanien?

Färjepriserna är oftast dyrast under högsäsongen. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig så vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Populära färjerederier

  • 36 avgångar per vecka 1 timme
  • Få pris
  • Avgår 22 gånger per dag 28 min
  • Få pris
  • Avgår 14 gånger per dag 30 min
  • Få pris
  • Avgår 12 gånger per dag 30 min
  • Få pris

Spanien recension

 • "Fin färja"

  Jag reste ombord the Normandie från Caen till Portsmouth igår natt och jag hade en trevlig och snabb resa tillbaka till England. The Normandie är en fin färja, faciliteter på färjan ser nya ut. Jag bokade en hytt insides och även om den var liten så var den mycket bekväm. Fördelen med att resa över natten är att du får inte känslan att du har slösat bort en hel dag!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bretagne, söta Bretagne!"

  Jag bor i London och reste med The Bretagne från Portsmouth till St Malo för att stanna hemma några dagar. Det är en fin, inte så stor färja. Maten på färjan har god kvalite och underhållning är familjeinriktad med sångare och trollkarlar. Jag bokade en nattfärja men det kom försent för att få en hytt så jag fick en sittplats. De var ‘okej’ för några timmar men till slut sov jag på golvet som andra resande. En sista komentar: det var en god erfarenhet, billigare än med flygplan och jag tyckte verkligen om ankomsten med utsikt över St Malo.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Känslan av Storbritannien"

  Jag åker regelbundet mellan UK och Frankrike och tog möjligheten att resa med P&O nya färjan The Spirit of Britain kort efter den började trafikera. Det är en enorm modern och snabb färja och vid ett tillfälle när färjan befann sig i en kanal den borstade bort vågorna undan utan någon märkbar rörelse , något som inte alltid är fallet med de mindre, äldre färjorna på denna rutten. Ombord faciliteter och catering var utmärkta med vänlig och hjälpsam personal, ombordstigning var snabb och effektiv på grund av flera ramper för lossning och lasting.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fast Ferry till Frankrike"

  Jag reste utan bil för att hälsa på några vänner i augusti . Det här var mitt intryck av LD Lines färjan: det var inte mycket att välja på när det gäller maten men den var ok- Färjan var ren, speciellt toaletterna – stor bonus- bartendern visste hur man skulle hälla ett öl (eller tre). Men vad dyrt det var!- Vi steg ombord och avgangen var i tid och vi var bara några minuter försenade. Jag skulle definitivt göra om det!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Spanien