Varför använda
Direct Ferries?

3547 färjerutter och 765 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Spanien

Spanien ligger i den sydvästra delen av Europa och består av den iberiska halvön, Balearernas öar, Kanarieöarna och städerna Ceuta och Melilla som ligger på Marockos norra kust.

För att citera den officiella turistportalen för Spanien - "Spanien har allt du vill, Spanien har allt du behöver" och som ett av världens mest populära turistmål så har de inte fel.

Vad kan man göra i Spanien?

Spanien är känt för flamenco och tjurfäktning och har en blandning av kultur, vacker arkitektur, monument och UNESCO världsarv spridda över dess underbara och dynamiska städer som Barcelona, ​​Madrid, Valencia, Bilbao, Sevilla och Granada.

Förutom de världsberömda städerna, som drar turister år efter år så lockar även den cirka 7000 kilometer långa kuststräckan, i synnerhet Costa del Sol, tusentals turister.

Landet är också känt för sin gastronomi och med rätter som paella, gazpacho, spanska omelett, cogido och tapas har Spanien utan tvekan alla ingredienser för att göra ditt besök till en oförglömlig upplevelse.

Hur tar man sig runt Spanien?

Man kan flyga mellan en lång rad stora städer och det spanska tågnätet är ett av de billigaste i Europa. Man kan hyra bilar överallt i Spanien. Hos lokala biluthyrningsbolag är det ofta något billigare än hos de stora.

Att resa till Spanien med färja är relativt enkelt med många val att överväga.

De direkta rutterna som erbjuds från Storbritanien omfattar ett urval av avgångshamnar i södra England som seglar till ett urval av hamnar på Spaniens nordkust. Överfarterna är ganska långa och är inte särskilt låga priser men drivs av den finaste flottan av färjor du sannolikt kommer att stöta på så resan är värt priset. Du kan också välja att resa till Spanien från England via Frankrike på en kortare och billigare passage och köra sedan resten av vägen med bil.

Spanien har många förbindelser med Balearerna och Kanarieöarna, vilket är bra om du använder fastlandet som en utgångspunkt till en av de fantastiska öarna som Mallorca, Ibiza, Teneriffa och Gran Canaria. Färjor seglar också över Medelhavet från en rad europeiska och nordafrikanska länder som Italien, Algeriet och Marocko.

När är det bäst att boka färja till Spanien?

Färjepriserna är oftast dyrast under högsäsongen. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig så vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Trasmediterranea
  • Få pris
 • Naviera Armas
  • Få pris
 • FRS
  • Få pris
 • Balearia
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Rutter och hamnar i Spanien