COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Spanien

Spanien ligger i den sydvästra delen av Europa och består av den iberiska halvön, Balearernas öar, Kanarieöarna och städerna Ceuta och Melilla som ligger på Marockos norra kust.

För att citera den officiella turistportalen för Spanien - "Spanien har allt du vill, Spanien har allt du behöver" och som ett av världens mest populära turistmål så har de inte fel.

Vad kan man göra i Spanien?

Spanien är känt för flamenco och tjurfäktning och har en blandning av kultur, vacker arkitektur, monument och UNESCO världsarv spridda över dess underbara och dynamiska städer som Barcelona, ​​Madrid, Valencia, Bilbao, Sevilla och Granada.

Förutom de världsberömda städerna, som drar turister år efter år så lockar även den cirka 7000 kilometer långa kuststräckan, i synnerhet Costa del Sol, tusentals turister.

Landet är också känt för sin gastronomi och med rätter som paella, gazpacho, spanska omelett, cogido och tapas har Spanien utan tvekan alla ingredienser för att göra ditt besök till en oförglömlig upplevelse.

Hur tar man sig runt Spanien?

Man kan flyga mellan en lång rad stora städer och det spanska tågnätet är ett av de billigaste i Europa. Man kan hyra bilar överallt i Spanien. Hos lokala biluthyrningsbolag är det ofta något billigare än hos de stora.

Att resa till Spanien med färja är relativt enkelt med många val att överväga.

De direkta rutterna som erbjuds från Storbritanien omfattar ett urval av avgångshamnar i södra England som seglar till ett urval av hamnar på Spaniens nordkust. Överfarterna är ganska långa och är inte särskilt låga priser men drivs av den finaste flottan av färjor du sannolikt kommer att stöta på så resan är värt priset. Du kan också välja att resa till Spanien från England via Frankrike på en kortare och billigare passage och köra sedan resten av vägen med bil.

Spanien har många förbindelser med Balearerna och Kanarieöarna, vilket är bra om du använder fastlandet som en utgångspunkt till en av de fantastiska öarna som Mallorca, Ibiza, Teneriffa och Gran Canaria. Färjor seglar också över Medelhavet från en rad europeiska och nordafrikanska länder som Italien, Algeriet och Marocko.

När är det bäst att boka färja till Spanien?

Färjepriserna är oftast dyrast under högsäsongen. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig så vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Populära färjerederier

  • Avgår 131 gånger per dag 5 tim
  • Få pris
  • Avgår 10 gånger per dag 7 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 13 gånger per dag 7 tim
  • Få pris
  • 9 avgångar per vecka 2 tim 15 min
  • Få pris
  • 11 avgångar per vecka 18 tim 23 min
  • Få pris
  • 4 avgångar per vecka 34 tim
  • Få pris

Spanien recension

 • "Bra väg att resa till Palma"

  Vi reste från Barcelona till Palma den 24 februari på natten på Fortuny. Vi förväntade oss ganska grundläggande boende och eventuellt en störd natt. Vår hytt var execellent - som en bra klass hotellrum med alla faciliteter för att göra vår kväll bekväm. Vi båda sov bra och kände sig säker i händerna på crewn. Det var spännande att kunna se igenom fönstert till havet framåt och att komma fram till Palma då dagen började. På återresan vädret var dåligt och det var en storm när vi kom in i Barcelona. Återigen vår erfarenhet var bekväm men skeppet skakade. När vi kom in kom vi inte kunde angöra terminalen på grund av kraftiga vindar men besättningen såg vi var säkra genom att ordna busstransporter för foten passagerarna och belysta körriktning för bilarna. Ett problem var att det inte var tillräckligt med information om vad som pågick och varför vi var försenade på tiden. Också fanns det ingen information om var vi skulle gå ombord på terminalen i Palma. Det fungerade allt väl ut, men vi var angelägna i väntan på transport. Så några meddelande och information skulle ha varit till stor hjälp. Allt som allt men det var en mycket trevlig upplevelse.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Underbart"

  Det var underbart. En livupplevelse, för havet var argt, men underbart!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Barcelona - Palma Mallorca "

  Det var verkligen svårt att hitta Balearias reception. Missade nästan färjan, så det var stresstigt. Annars var det bra på färjan.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt resa med Brittany Ferries"

  Jag åkte nyligen från Portsmouth till Santander och tillbaka. Resan gick jättebra! Maten var jättegot. Hytten var helt trevlig och rymlig med fin utsikt över havet. Vi kollade även film på bion. Mpnga hängde i baren men jag är inte en bar människa så jag tog det lugnt för det mesta. På hemvägen blev jag sjösjuk och gick till sjuksköterskan ombord som var väligt vänlig. WIFI kostade så det var lite drygt. Men resan kostade endast 200 pund så det var verkligen en värd resa!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Spanien