Färja från Barcelona till Ciutadella

Barcelona Ciutadella-rutten går mellan Spanien och Menorca och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Balearia trafikerar den här sträckan upp till 16 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 30 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 7 tim.

Det finns totalt 18 linjer att välja på vecka om du vill åka Barcelona Ciutadella-rutten mellan Spanien och Menorca. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Barcelona till Ciutadella färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Spanien till Menorca

Rederier som åker mellan Barcelona och Ciutadella

  • Balearia
    • 16 avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris
  • Trasmediterranea
    • 2 avgångar per vecka 7 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Barcelona Ciutadella

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Barcelona Ciutadella-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Barcelona

Den vackra staden Barcelona är Spaniens näst största stad efter Madrid och huvudstad i den självstyrande regionen Katalonien.
Staden är belägen vid kusten mellan floderna Llobregat och Besos och gränsar i väst till bergskedjan Collserolamassivet. Barcelona är en av världens ledande turist-, ekomoni-, handels- och kultur/sportcentrum, och dess påverkan på utbildning, nöje, media, mode, handel, vetenskap och konst bidrar till dess status som en av världens mest globala städer. De största sevärdheterna är bl.a. Barri Gotic (katalanska för "gotiskt kvarter") där många byggnader härstammar från medeltiden, några t.o.m från romartiden. Den förmodligen mest kända byggnaden är den majestätiska kyrkan Sagrada Familia som påbörjades 1882 och ännu inte är färdigbyggd. Byggnationen finansieras av privata donationer.

Barcelonas centralt belägna hamn har tre terminaler för färjetrafik och härifrån avgår färjor till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tangier Med).
Hamnen är även ett populärt stopp för kryssningsfartyg som kryssar runt Medelhavet.

Guide till Ciutadella

Längst ut på den västra delen av Balearerna-ön Minorca lägger staden Ciutadella, den gamla huvudstaden på ön. Dess avlägsna ursprung har lämnat ett viktigt arkeologiska arv i området, i form av megaliter såsom "Taulas" (megalith), Talaiot och navetas. Denna vackra hamnstad har ett historiskt kvarter, som kallas Es Born som är omgiven av medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. Bland de mest betydande byggnaderna som vetter mot gamla stadens torg, står stadshuset byggd ovanpå den gamla arabiska citadellen. Det nuvarande stadshuset går tillbaka till 1900-talet och fortfarande bevaras vissa rester av sin primitiva konstruktion. Det är också möjligt att besöka, under vissa perioder av året, en del av rummen i den närliggande Palace of Salort. Bredvid det är Palace of Vivo, en av de mest emblematiska i staden med dess säregna neoklassiska röd fasad, prydd med öns traditionella motiv. En vacker panoramautsikt över hamnen, som ligger i en vik vid foten av staden, kan ses från "mirador" (utsiktsplatsen), bakom Stadshuset. Inte långt från staden kan besökarna upptäcka utmärkta Minorcas vikar och stränder, liksom avlägsna fiskebyar.