Barcelona
Ciutadella
Färjor till Menorca
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Barcelona - Ciutadella är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Barcelona till Ciutadella

Barcelona Ciutadella-linjen går mellan Spanien och Menorca och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Balearia kör upp till 16 gånger vecka, Grandi Navi Veloci 1 gånger per vecka & Trasmed GLE kör upp till 1 gånger vecka.

Det är totalt 18 avgångar vecka på sträckan Barcelona Ciutadella mellan Spanien och Menorca ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Barcelona till Ciutadella färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Spanien till Menorca
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Barcelona till Ciutadella?

  Färjeresan från Barcelona till Ciutadella tar ungefär 5h 19m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Barcelona till Ciutadella?

  Priserna för färjan mellan Barcelona - Ciutadella varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 303 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Barcelona - Ciutadella?

  3 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Barcelona och Ciutadella, dessa är
  • Balearia
  • Grandi Navi Veloci
  • Trasmed GLE
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Barcelona - Ciutadella?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Barcelona - Ciutadella, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Barcelona - Ciutadella?

  Ja, mellan Barcelona - Ciutadella kan du resan utan bil med
  • Balearia
  • Grandi Navi Veloci
  • Trasmed GLE
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Barcelona - Ciutadella?

  Ja, du kan resa med bil mellan Barcelona - Ciutadella med
  • Balearia
  • Grandi Navi Veloci
  • Trasmed GLE
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Barcelona - Ciutadella?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Balearia
 • Vad är avståndet från Barcelona till Ciutadella?

  Det är uppskattningsvis 129 sjömil mellan Barcelona och Ciutadella.

Så tycker våra kunder om Färjor från Barcelona till Ciutadella

 • "Menorca från Mallorca"

  Vår resa var bra och vi käkade inte mycket från kafeet. Maten försvann snabbt. Hade varit bra om man hade haft en bra karta till hamnen. Det var svårt att hitta för oss från stan.

  'Jaume I' travelled on Jaume I

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Catering"

  Jag gillade min resa och det hade inte kunnat bli bättre. Det fanns många alternativ av mat och den var också väldigt god. Tyckte om allting.

  'Jaume II' travelled on Jaume II

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Jaume I en toppen färja!"

  Vi reste på Jaume I från Alcudia till Menorca. Vi lämnade Alcudia i tid och kom till Menorca tidigt. Resan var fantastiskt! Det var smidigt, mat och dryck var utmärkt och personal var mycket vänliga och hjälpsamma. Jag skulle rekommendera denna färjan.

  'Jaume I' travelled on Jaume I

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Barcelona

Den vackra staden Barcelona är Spaniens näst största stad efter Madrid och huvudstad i den självstyrande regionen Katalonien.
Staden är belägen vid kusten mellan floderna Llobregat och Besos och gränsar i väst till bergskedjan Collserolamassivet. Barcelona är en av världens ledande turist-, ekomoni-, handels- och kultur/sportcentrum, och dess påverkan på utbildning, nöje, media, mode, handel, vetenskap och konst bidrar till dess status som en av världens mest globala städer. De största sevärdheterna är bl.a. Barri Gotic (katalanska för "gotiskt kvarter") där många byggnader härstammar från medeltiden, några t.o.m från romartiden. Den förmodligen mest kända byggnaden är den majestätiska kyrkan Sagrada Familia som påbörjades 1882 och ännu inte är färdigbyggd. Byggnationen finansieras av privata donationer.

Barcelonas centralt belägna hamn har tre terminaler för färjetrafik och härifrån avgår färjor till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tangier Med).
Hamnen är även ett populärt stopp för kryssningsfartyg som kryssar runt Medelhavet.


Guide till Ciutadella

Längst ut på den västra delen av Balearerna-ön Minorca lägger staden Ciutadella, den gamla huvudstaden på ön. Dess avlägsna ursprung har lämnat ett viktigt arkeologiska arv i området, i form av megaliter såsom "Taulas" (megalith), Talaiot och navetas. Denna vackra hamnstad har ett historiskt kvarter, som kallas Es Born som är omgiven av medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. Bland de mest betydande byggnaderna som vetter mot gamla stadens torg, står stadshuset byggd ovanpå den gamla arabiska citadellen. Det nuvarande stadshuset går tillbaka till 1900-talet och fortfarande bevaras vissa rester av sin primitiva konstruktion. Det är också möjligt att besöka, under vissa perioder av året, en del av rummen i den närliggande Palace of Salort. Bredvid det är Palace of Vivo, en av de mest emblematiska i staden med dess säregna neoklassiska röd fasad, prydd med öns traditionella motiv. En vacker panoramautsikt över hamnen, som ligger i en vik vid foten av staden, kan ses från "mirador" (utsiktsplatsen), bakom Stadshuset. Inte långt från staden kan besökarna upptäcka utmärkta Minorcas vikar och stränder, liksom avlägsna fiskebyar.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.