Barcelona till Ciutadella färja

Barcelona Ciutadella rutten ansluter Spanien med Menorca och körs för tillfället av 2 rederier. Balearia service kör upp till 8 gånger per vecka med en resetid på runt 5 timmar 30 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 7 tim.

Så det är kombinerat 10 överfarter som erbjuds vecka på Barcelona Ciutadella rutten mellan Spanien och Menorca. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Barcelona till Ciutadella färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Spanien till Menorca sida.

Barcelona - Ciutadella färjerederier

  • Balearia
    • 8 Avgångar per vecka 5 tim 30 min
    • Få pris
  • Trasmediterranea
    • 2 Avgångar per vecka 7 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Barcelona Ciutadella

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Barcelona Ciutadella är en bil och 2 passagerare.

Barcelona guide

Den vackra staden Barcelona är huvudstaden i den självstyrande regionen Katalonien i Spanien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Staden är belägen vid kusten mellan floden Llobregat och floden Besos och gränsar i väst till Serra de Collserola bergskedjan. Barcelona är en av världens ledande turist-, ekomoni-, handels- och kultur/sportcetrum, och dess influenser i utbildning, nöje, media, mode, handel, vetenskap och konst bidrar till statusen som en världens mest globala städer. De största sevärdheterna är bl.a. Barri Gotic (katalanska för "gotiskt kvarter") där många byggnader härstammar från medeltiden, några t.o.m från romartiden. Den förmodligen mest kända byggnaden är den majestätiska men fortfarande ej färdigbyggda kyrkan av Sagrada Familia, som har varit under uppbyggnad sen 1882, och är fortfarande finansierad av privata donationer.

Hamnen i Barcelona har tre terminaler för färjetrafik. Barcelona är en stor färjeterminal för rutter till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tangier Med). Hamnen tar också många kryssningsfartyg såsom Aida, RoyalCarribean och MSC för medelhavskryssningar. Hamnen ligger nära stadens centrum.

Ciutadella guide

Längst ut på den västra delen av Balearerna-ön Minorca lägger staden Ciutadella, den gamla huvudstaden på ön. Dess avlägsna ursprung har lämnat ett viktigt arkeologiska arv i området, i form av megaliter såsom "Taulas" (megalith), Talaiot och navetas. Denna vackra hamnstad har ett historiskt kvarter, som kallas Es Born som är omgiven av medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. Bland de mest betydande byggnaderna som vetter mot gamla stadens torg, står stadshuset byggd ovanpå den gamla arabiska citadellen. Det nuvarande stadshuset går tillbaka till 1900-talet och fortfarande bevaras vissa rester av sin primitiva konstruktion. Det är också möjligt att besöka, under vissa perioder av året, en del av rummen i den närliggande Palace of Salort. Bredvid det är Palace of Vivo, en av de mest emblematiska i staden med dess säregna neoklassiska röd fasad, prydd med öns traditionella motiv. En vacker panoramautsikt över hamnen, som ligger i en vik vid foten av staden, kan ses från "mirador" (utsiktsplatsen), bakom Stadshuset. Inte långt från staden kan besökarna upptäcka utmärkta Minorcas vikar och stränder, liksom avlägsna fiskebyar.