Vanliga Frågor

Vår 'FAQ' databas innehåller frågor och svar på de vanligaste frågorna som gjorts med att boka och resa med färja! Klicka på en kategori nedan för att se frågor. Om din fråga inte besvaras vänligen Kontakta oss

De mest populära frågorna

 • Ska föraren vara inräknad i det totala antalet passagerare?

  Ja, med “passagerare” menas de som reser på färjan, inte bara ytterligare passagerare i ett fordon.

 • Hur vet jag om jag ska resa som ett fraktfordon eller ej?

  Detta varierar från färjebolag till färjebolag men som en generell regel ska alla fordon som bär kommersiella varor och fordon som är designade för att bära kommersiella varor resa som frakt.

 • Hur betalar jag för min bokning?

  Alla biljetter måste betalas vid samma tidpunkt som biljetterna bokas. Vi accepterar de flesta konto- och kreditkorten, vissa lokala betalningssätt samt PayPal. Vanligtvis så tillåter vi inte banköverföringar men det finns undantag.

 • Varför är det inga avgångar när jag vill resa?

  Detta betyder att vi inte har fått en tidtabell från färjeoperatören än, att färjan inte går på den dagen eller att färjan är full. Om du är osäker kontakta oss.

 • Varför kan jag inte få en prisuppgift eller betala i min valuta?

  När det är möjligt så visar vi den lokala valutan men vi tar endast betalning för biljetter I den valuta som biljettleverantören tar betalt i. Detta kommer att påpekas i betalnings proceduren där en valutakonvertering har skett och om detta är fallet, är det den summan och valuta som du kommer betala i.

 • Kan jag ändra min färjebokning?

  Om din biljett tillåter dig att ändra din bokning så ja. Vänligen logga in på Mitt Konto för vidare information eller kontakta oss.

 • Kan jag ta med mitt husdjur eller min ledarhund på färjan?

  Dom flesta färjebolagen tillåter transport utav djur, vanligtvis till priset av en luktkostnad. Längden och typen av resa kommer avgöra om ditt djur stannar i fordonet eller kommer att spendera resan på ett dedikerat djurområde. När det är möjligt att inkludera djur i din bokning online kommer vi informera dig vart ditt djur kommer spendera sin resa. Om du är osäker vänligen kontakta oss. Du är ansvarig för att se till att du följer nödvändiga regleringar och möter kraven för landet du reser till eller ifrån.

 • När behöver jag checka in?

  Detta varierar från färjerutt till färjerutt, senaste incheckningstid visas vid bokning samt på din bokningsbekräftelse. Om du reser med djur eller är i behov utav assistans så rekommenderar vi att du tillåter extra tid.

 • Vart kan jag hitta mer information om mina rättigheter angående återbetalning/ersättning utifall färjan blir försenad/inställd?

  Om du reser till eller från en hamn inom den europeiska unionen vänligen besök Europeiska kommissionens webbplats. För resor till eller från andra områden vänligen kontakta relevant sektor.

 • Behöver jag pass?

  När du gör vanliga reguljära resor i det land där ditt pass är utfärdat räcker det med ID kort. Men om du reser internationellt eller där ditt pass inte är utfärdat krävs det att du medtar ett pass.

 • Vart kan jag hitta era villkor?