Rödby
Puttgarden
Färjor till Tyskland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Rödby - Puttgarden är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Rödby till Puttgarden

Rödby Puttgarden-rutten går mellan Danmark och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Scandlines. Färjor avgår upp till 47 gånger dag med en resetid på ca 45 minuter.

Färjetrafiken på Rödby Puttgarden-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Danmark till Tyskland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Rödby till Puttgarden?

  Färjeresan från Rödby till Puttgarden tar ungefär 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Rödby till Puttgarden?

  Priserna för färjan mellan Rödby - Puttgarden varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 140 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Rödby - Puttgarden?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Rödby och Puttgarden, dessa är
  • Scandlines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Rödby - Puttgarden?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Rödby - Puttgarden, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Rödby - Puttgarden?

  Nej, du kan inte resa utan bil på denna sträcka.
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Rödby - Puttgarden?

  Ja, du kan resa med bil mellan Rödby - Puttgarden med
  • Scandlines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Rödby - Puttgarden?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Scandlines
 • Vad är avståndet från Rödby till Puttgarden?

  Det är uppskattningsvis 11 sjömil mellan Rödby och Puttgarden.

Så tycker våra kunder om Färjor från Rödby till Puttgarden

 • "Väldigt nöjd kund"

  Väldigt nöjd

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt"

  Ett smidigt sätt att ta sig till Europa. Vi bokade flexbiljet, kom snabbt på och av färjan och var inte bundna av speciell avgångstid

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Ranka Scandlines"

  Båten känns stabil och robust i böljorna, bra säkerhetstänkande med bra skyltning av räddningsplan mm, luftiga utrymmen med frisk luft i lokalerna, välskött, rent och städat även toaletterna mycket fräscha, välorganiserad personal, formellt och korrekt stil. Bra klassisk mat, helt ok utbud av taxfree varor, bra information i högtalarna.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bad tickets"

  Had big problems with the tickets as they registered our vehicle as 6-10 meters and all boots had sensors that mismatched our actual 5,5m vehicle. Tickets were more expensive than they should have been as a result. Scandlines - yes, Directferries - no.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Rödby

Rödby är en dansk stad belägen på ön Lolland. Staden är främst känd för färjorna till Puttgarden i Tyskland, en av de tyngst använda färjelinjerna i Europa, med stora färjor som avgår var 30 minut nästan dygnet runt. Stadens hamn ligger ca 5 km sydväst om staden.

Lolland är även känd som "pannkaksön" på grund av sin planhet: den högsta toppen av hela ön är 25 meter över havet, och ligger strax utanför byn Horslunde. Ön har varit en viktig kommunikationsmotorväg, bland annat för tyskarna under andra världskriget. Historiskt har sockerbetor odlats i Lolland och är fortfarande en stor industri, synlig från det stora antalet sockerbetsfält.

Staden är också känd för sitt populära äventyrsbad och semestercentrum, Lalandia Holiday Centre, som är stadens största attraktion. Parken har en Aquadome där besökare kan njuta av ett tropiskt klimat och njuta av vattenrutschbanor tillsammans med många andra vattenbaserade aktiviteter. Parken har också många restauranger, affärer och massor av aktiviteter inklusive Monky Tonky Land, minigolf, en skidbacke, en ishall och bowlinghall.


Guide till Puttgarden

Den tyska byn Puttgarden ligger på ön Fehman och ligger på en viktig väg mellan Tyskland och Danmark. Fehmarnsundet, en 18 km bred sund i västra Östersjön, separera de båda länderna. Vid järnvägs färjeterminalen byggdes Puttgarden i 1961-1963 och på samma gång Fehmarn var ansluten till fastlandet via en bro. Mellan 1945 och 1963 hade färjeleden från Västtyskland till Danmark springa mellan Großenbrode och Gedser. Sedan slutförandet av Stora Bältbron i Danmark, har rutten via Puttgarden blir mindre används av tåg, men hamnen används fortfarande av Scandlines färjor.

Från medeltiden fram till 1864 Fehmarn ön utgjorde en del av det danska Schleswig. När hertigdömet delades 1544, bildade det en del av hertigdömet Johannes den äldre. Vid hans död utan arvingar i 1580, blev Fehmarn del av Schleswig-Holstein-Gottorp. Efter det stora nordiska kriget Fehmarn tillsammans med resten av Schleswig förenades med den danska kronan. År 1864 passerade Schleswig till Preussen som en följd av det andra Schleswig kriget.

En färja Tjänsten fungerar över sundet mellan Puttgarden och Rödby i Danmark med en överfart på cirka 45 minuter.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.