Boka en färja från/till Phuket

Phuket (Rassada Pier) färjehamn i Phuket förbinder Koh Phi Phi (Tonsai Pier) i Phi Phi Island med möjlighet att välja mellan upp till 7 överfarter per vecka. Restiden för Phuket till Koh Phi Phi överfarten är 2 timmar och trafikkeras av Phi Phi Cruiser.

Phuket hamnkarta

Klicka här för karta

Phuket färjetjänster

  • Phi Phi Cruiser
    • 7 avgångar per vecka 2 tim
    • Få pris

Guide till Phuket

Phuket på Thailands sydvästkust är ett av landets mest välkända och populära turistmål. Härifrån avgår färjor till andra hamnar runtom Thailand med en restid på mellan en och nio timmar.

Vad kan man göra i Phuket?

Phuket är Thailands största ö, och den är så stor att det knappt känns som en ö. Ryktet den har om sig att vara en partyö kanske har viss förankring i verkligheten; på sommaren kryllar det av turister som dricker billig öl och rör sig mellan de många barerna och klubbarna. Men Phuket har mycket mer att erbjuda än bara solbränna och billig alkohol.

De flesta beger sig direkt till stränderna och missar Phukets stadskärna, eller ’Muang Phuket’ som den kallas på thailändska, men de går miste om en spännande kulturupplevelse. Här finns många museum och konstgallerier, marknader och jazzbarer.
Är man naturintresserad får man inte missa nationalparkerna Sirinat och Khao Thaew, som ger fantastisk utsikt över de regnskogsklädda kullarna och möjlighet att utforska Thailands växt- och djurliv på nära håll. Glöm inte att ta med kameran!

Är man äventyrligt lagd kan man prova på vattensport eller ta en tur på någon av de många motorbåtarna som åker runt de närliggande öarna. Vill man hellre ha en romantisk kväll med sin partner kan man åka på middagskryssning i solnedgången. Och vill man inte röra sig ur fläcken kan man bara ligga och njuta på någon av de många vita stränder som kantar ön.

Hur tar man sig runt Phuket?

Det finns bussar som trafikerar ön, men det finns även gott om motorcykeltaxis och förstås den thailändska specialiteten tuk-tuk.