Boka en färja från/till Dunkerque

Dunkerque färjehamn i Frankrike förbinder Dover i England med möjlighet att välja mellan upp till 12 överfarter per dag. Restiden för Dunkerque till Dover överfarten är 2 timmar och trafikkeras av DFDS Seaways.

Dunkerque hamnkarta

Klicka här för karta

Dunkerque färjealternativ

Dunkerque färjetjänster

 • DFDS Seaways
  • Avgår 12 gånger per dag 2 tim
  • Få pris

Guide till Dunkerque

Färjehamnen i Dunkerque är en av de mest trafikerade i Europa och ligger precis öster om Calais i norra Frankrike. Det är Frankrikes tredje största hamn, efter Le Havre och Marseille och dess område täcker faktiskt nästan 70 kvadratkilometer som sträcker sig över 10 städer och används främst för lasttransporter.

Dunkerque är den näst mest populära hamnen, efter Calais, för passagerartrafik över den Engelska kanalen. Hamnen utgör ett bekvämare och mer stressfritt alternativ med endast ett färjebolag DFDS, som drivit avgångar från Dunkerque till Dover upp till
12 gånger dagligen sedan 2010, med en genomsnittlig seglingstid på två timmar.

Godstrafiken fortsätter att växa år efter år och med ett stort nätverk av kanaler och järnvägar som kopplar kajarna till Belgien och övriga Frankrike, kommer det inte som någon överraskning. Dunkerque är landets ledande hamn för en mängd varor, inklusive kol, koppar och containerfrukt.

Färjan är belägen enbart 10 kilometer från den belgiska gränsen så att man kan använda färjan till Dunkerque för att enkelt utforska Frankrikes grannländer. När du väl är i land är du också i närheten av Nederländerna och Tyskland, medan Paris är cirka tre timmars bilresa bort via A1 och med ett antal hotell nära Dunkerques färjehamn kan du koppla av och fräscha till dig innan du utforskar norra Europa.

Faciliteter på färjeterminalen inkluderar ett urval av restauranger och kaféer, toaletter och duschar, varuautomater för snacks och drycker, ett lekrum med arkadspel och ett brett utbud av tillgångar för funktionshindrade. Informationsdisken för passagerare är öppen 24 timmar om dygnet och det finns även gratis parkering. Dessutom öppnade DFDS en helt ny terminal 2016, med modern incheckningsservice och förbättrad tillgång till fordonet på fartygen.

Dunkerque är en ödmjuk stad och kommun med en befolkning på ungefär 90 000. Staden blev känd världen runt 1940 när allierade trupper tappert evakuerades under början av andra världskriget. De flesta byggnader förstördes under denna period men de bästa attraktionerna inkluderar Dunkerque 1940-museet, Hamnmuseet med sina historiska skepp och det moderna konstmuseet LAAC.

Dunkerque färjehamn är lätt tillgänglig från många platser och addressen till hamnen är: Route du petit Denne, Port 5625, 59279 Loon Plage.
Förare från Lille ska följa A25 och sedan skyltar till Calais på A16; från Belgien, lämna A16 vid avfart 53 (24) efter skyltar till Port 'Rapide / Car Ferry'; och från Saint Omer tar D600 dig direkt till färjeterminalen.

Så här hittar du till Dunkerque hamn

 • Dunkerque hamn med bil

  DFDS Terminal Car ferry, Route du petit, Denna, Port 5625, 59279 Loon plage

 • Dunkerque hamn med tåg

  DFDS Terminal Car ferry, Route du petit, Denna, Port 5625, 59279 Loon plage

 • Dunkerque hamnadress

  DFDS Terminal Car ferry, Route du petit, Denna, Port 5625, 59279 Loon plage

 • Dunkerque övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Dunkerque färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Dunkerque övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!