COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till England

England är en kulturell mångfald med en befolkning på runt 53 miljoner. Landet är indelat in i nio regioner som sedan organiseras i län, distrikt, städer och byar.

Vad kan man göra i England?

Huvudstaden London är det tätaste befolkade området i hela Storbritannien, med ca. 12 miljoner invånare. Den kulturrika staden är centrum för handel, politik och lag, det är också en enorm turist hotspot.

Huvudstaden är rik på spännande sevärdheter. Kolla vad klockan är på det stora uret vid parlamentet, Big Ben, ett besök vid Buckingham Palace och så naturligtvis ett besök vid Tower of London. Passa på att se en musikal också och varför inte njuta av utsikten över London från det gigantiska pariserhjulet London Eye?

England är naturligtvis mycket mer än London. Andra sevärdheter inkluderar Hadrians mur, som blev byggt som en nordlig gräns för romarriket. En annan populär attraktion är det urgamla sten-monumentet Stonehenge - med dess mystik och historia och är nästan 5000 år gammalt. Besök också det fantastiska ”Lake District”, som är Englands största nationalpark med berg, kullar och naturligtvis sjöar.

Hur tar man sig bäst runt England?

Avståndet mellan två givna punkter i England är oftast relativt kort.

Tåg är det bästa alternativet om du vill besöka Englands storstäder, även om priset kan vara dyrt. Det gäller särskilt vid de mest trafikerade tidpunkterna. Om du planerar att resa mycket inom landet bör du investera i ett tågpass som du kan köpa innan du kommer till Storbritannien.

Om man ska åka runt mycket på semestern är det enklare att hyra en bil än att förlita sig på kollektivtrafiken. Man kan hyra bilar vid flygplatser, stora tågstationer och butiker i städer.

Taxi finns vid alla stora buss- och tågstationer. Utan bil undviker du stressen att köra i de fullpackade stadskärnorna.

England och Storbritannien som en helhet även en ypperlig destination för färjetransporter, med ett gott urval av hamnar runt om i landet. Portsmouths internationella färjehamn erbjuder ett nav till de som anländer direkt från Isle of Wight, Frankrike, Spanien och kanalöarna och det är en av de första "gröna" terminalerna i Storbritannien. Förutom Portsmouth, så är även hamnarna Plymouth och Newhaven också en utgångsportal från England till Frankrike, Spanien och Kanalöarna.

Dover är världens mest trafikerade färjehamn och ligger på den östra tippen av sydkusten. Ungefär 16 miljoner passagerare passerar årligen genom Dovers hamn från Calais och Dunkirk, båda erbjuder goda förbindelser från fastlandet Europa. Färjorna till Dover är allmänt de snabbaste, mest frekventa och billigaste rutterna in till landet med överfarter på stora moderna färjor. Ett snabbare men dyrare alternativ är att åka kanaltunneln.

Reser man över Nordsjön från Holland eller Tyskland, går den mest direkta rutten från Hook van Holland till Harwich. Servicen drivs av Stena Line 'Super Ferries' och seglar två gånger dagligen, året runt. Det finns också dagliga övernattningsfärjor till norra England från Amsterdam till Newcastle och Rotterdam och Zeebrugge till Hull.

Om man reser till England över Irländska havet, finns det överfarter från Dublin och Belfast till Liverpool och båda överfarterna tar ca 8 timmar. Det kan vara bättre, beroende pa slutdestinationen, att segla via Wales eller Scotland då överfarterna kan vara snabbare och mer frekventa. Alternativt kan man segla från Dublin eller Rosslare i Irland till de Welsiska hamnarna Holyhead, Fishguard och Pembroke, eller från de norra irländska hamnarna Belfast och Larne till de skottska hamnarna Cairnryan och Troon. Överfarterna görs ombord på moderna färjor med gott om utrymmen.

När är det bäst att resa till England?

Allt beror såklart lite på vad som är syftet med resan men under de stora semesterperioderna kan London kännas lite trångt. Även vägarna kan vara väldigt trafikerade under de populära perioderna.

Populära färjerederier

  • Avgår 40 gånger per dag 35 min
  • Få pris
  • 14 avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 13 gånger per dag 22 min
  • Få pris
  • Avgår 11 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

England recension

 • "Snabbt och lätt"

  Jag reser alltid med Eurotunnel när jag åker till Frankrike. Jag kan inte saga mycket om hur det är i själva tunneln för att resan är så kort att man hinner knappt att gå på toa!Anledningen till att jag väljer Eurotunnel är att jag tycker om att åka direkt på motorvägen när jag kommer till andra sidan. Jag önskar att det vore lite billigare men jag antar att man betalar mer för att spara lite tid.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fin färja"

  Jag reste ombord the Normandie från Caen till Portsmouth igår natt och jag hade en trevlig och snabb resa tillbaka till England. The Normandie är en fin färja, faciliteter på färjan ser nya ut. Jag bokade en hytt insides och även om den var liten så var den mycket bekväm. Fördelen med att resa över natten är att du får inte känslan att du har slösat bort en hel dag!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bretagne, söta Bretagne!"

  Jag bor i London och reste med The Bretagne från Portsmouth till St Malo för att stanna hemma några dagar. Det är en fin, inte så stor färja. Maten på färjan har god kvalite och underhållning är familjeinriktad med sångare och trollkarlar. Jag bokade en nattfärja men det kom försent för att få en hytt så jag fick en sittplats. De var ‘okej’ för några timmar men till slut sov jag på golvet som andra resande. En sista komentar: det var en god erfarenhet, billigare än med flygplan och jag tyckte verkligen om ankomsten med utsikt över St Malo.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Superferry jajamen!"

  Nyligen reste jag med Stena Britannica från Harwich till Hook of Holland- och jag måste säga att jag var imponerad! Färjorna är super nya så allt var toppen från restaurangen till baren, priser för mat och dryck var rymliga i både buffet restaurangen- på färjan fanns det också A’la Carte restaurang men vi har inte varit där. Hytter var jätterena och välutrustade, med brädare sängar än på normala färjor och med platt TV och fri Wi-Fi internet- det blev en bra färjeresa . Jag skulle utan tvivel resa ombord denna färjan igen.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i England