COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Calais - Folkestone är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Calais till Folkestone färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Frankrike till England

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Calais och Folkestone

  • 26 Crossings Daily 35 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Eurotunnel från Calais till Folkestone

 • "Med husbil på tåget"

  En resa som vi verkligen kan rek för Dig med husbil. Enkel incheckning - allt scannades in (regnr på bilen) och vi tryckte bara ok på skärmen så var det klar! Snygg och rent med bra shopping inne på området. Enkelt att fatta när man skulle kör fram till tågen och trevlig personal.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Comfortable and fast"

  Good value for money- specially on weekdays

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • ""

  Perfekt och så snabbt!

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra överfart"

  Första gången via tunnel. Allting var bra. Super bra. Man behöver inte göra något alls.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre

Eurotunnel från Calais till Folkestone

Calais Folkestone-rutten går mellan Frankrike och England. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Eurotunnel. Eurotunnel avgår upp till 26 gånger dag med en resetid på ca 35 minuter.

Färjetrafiken på Calais Folkestone-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Calais

Calais är en hamnstad i norra Frankrike belägen vid Doverkanalen, den smalaste delen av Engelska kanalen, som är ungefär 31 km bred. Vid klart väder kan man se Dovers vita klippor härifrån.

Den gamla stadskärnan, som kallas Calais-Nord, ligger på en konstgjord ö omgiven av kanaler och hamnar. Den nyare delen av staden kallas för St-Pierre och ligger söder om gamla stan. Bland stadens sevärdheter finns byggnaden "Tour du Guet" som står på Place d' Armes i gamla stan och byggdes som vakttorn på 1200-talet. Tornet tjänade sen som fyr fram till 1848 tills det under första världskriget återigen användes som militär postering.

Hamnen i Calais är Frankrikes fjärde största vad gäller antalet passagerare, och för besökare från England utgör den en viktig inkörsport till både Frankrike och Europa. Hamnen ligger mindre än tre timmar från Paris, London och Bryssel och är ansluten till flera större motorvägar. I genomsnitt avgår en färja härifrån var 30 minut, med runt 50 avgångar till Dover varje dag. Resan tar ca 1 timme och 15 min.


Guide till Folkestone

Den engelska staden Folkestone ligger i grevskapet Kent, på Engelska kanalens kust. Staden ligger där den södra kanten av North Downs brant möter havet. I motsats till de vita klipporna vid Dover vidare österut, är klipporna vid Folkestone bestående av Greensand och Gault Clay. En liten bäck, den Pent Stream, skär genom klipporna på denna punkt, och förutsatt det ursprungliga paradis för fiskare och korskanalbåtar. Kent Downs Area of Outstanding Natural Beauty innehåller en del av stadens yta. Den närliggande Brockhill Country Park, väster, med gångvägar runt en sjö och i en dal, länkar med Royal Military Canal på Hythe. Folkestone är också nära till två viktiga slaget vid landmärken Storbritannien - Slaget om Storbritannien Memorial, Capel-le-Ferne och Kent Battle of Britain Museum som är det äldsta slaget om Storbritannien Museum i Storbritannien.

Stadens hamn är nu i huvudsak används av stadens fiskeflottan och även av fritidsbåtar.