Calais till Folkestone Eurotunnel

Calais Folkestone rutten ansluter Frankrike med England. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Eurotunnel. Det finns överfarter upp till 50 gånger dag med en resetid från ca 35 minuter.

Calais Folkestone seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Calais till Folkestone färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Frankrike till England sida.

Calais - Folkestone färjerederier

 • Eurotunnel
  • 50 Avgångar per dag 35 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Calais Folkestone

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Calais Folkestone är en bil och 2 passagerare.

Calais Folkestone recensioner

 • "Comfortable and fast"

  Good value for money- specially on weekdays

  'Anonym' reste Calais Folkestone med Eurotunnel på Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Med husbil på tåget"

  En resa som vi verkligen kan rek för Dig med husbil. Enkel incheckning - allt scannades in (regnr på bilen) och vi tryckte bara ok på skärmen så var det klar! Snygg och rent med bra shopping inne på området. Enkelt att fatta när man skulle kör fram till tågen och trevlig personal.

  'Micael' reste Calais Folkestone med Eurotunnel på Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • ""

  Perfekt och så snabbt!

  'Anonym' reste Calais Folkestone med Eurotunnel på Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra överfart"

  Första gången via tunnel. Allting var bra. Super bra. Man behöver inte göra något alls.

  'Paul' reste Calais Folkestone med Eurotunnel på Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre

Calais guide

Calais är en stad och större hamn i norra Frankrike. Staden har utsikt över sundet Dover på den smalaste punkten i Engelska kanalen som är ungefär 34 km bred. På en klar dag kan man se Dovers vita klippor. Den gamla delen av staden, som kallas Calais - Nord, ligger på en konstgjord ö omgiven av kanaler och hamnar. Den moderna delen av staden, känd som St- Pierre, ligger söder om den gamla staden. Sevärdheter i staden inkluderar Tour du Guet ​​som ligger i Place d' Armes i gamla stan. Strukturen byggdes på 13-talet som ett vakttorn som sedan användes som en fyr fram till 1848.

Hamnen i Calais är Frankrikes fjärde största hamn, men den största när det gäller antalet passagerare. I genomsnitt en färja avgår från hamnen var 30 minut. Hamnen ligger mindre än tre timmar från Paris, London och Bryssel och är ansluten till flera motorvägar - A16 , A26 och A25 i Frankrike och M20 och M2 i Storbritannien. P & O Ferries , LD Lines / DFDS Seaways och MyFerryLink bedriver verksamhet i hamnen och har upp till 50 avgångar per dag till Dover med 75 minuters restid.

Folkestone guide

Den engelska staden Folkestone ligger i grevskapet Kent, på Engelska kanalens kust. Staden ligger där den södra kanten av North Downs brant möter havet. I motsats till de vita klipporna vid Dover vidare österut, är klipporna vid Folkestone bestående av Greensand och Gault Clay. En liten bäck, den Pent Stream, skär genom klipporna på denna punkt, och förutsatt det ursprungliga paradis för fiskare och korskanalbåtar. Kent Downs Area of Outstanding Natural Beauty innehåller en del av stadens yta. Den närliggande Brockhill Country Park, väster, med gångvägar runt en sjö och i en dal, länkar med Royal Military Canal på Hythe. Folkestone är också nära till två viktiga slaget vid landmärken Storbritannien - Slaget om Storbritannien Memorial, Capel-le-Ferne och Kent Battle of Britain Museum som är det äldsta slaget om Storbritannien Museum i Storbritannien.

Stadens hamn är nu i huvudsak används av stadens fiskeflottan och även av fritidsbåtar.