Calais till Dover färja

Calais Dover rutten ansluter Frankrike med England och körs för tillfället av 2 rederier. DFDS Seaways service kör upp till 15 gånger per dag med en resetid på runt 1 timme 30 minuter när P&O Ferries servicen kör upp till 23 gånger per dag med en resetid från 1 timme 30 min.

Så det är kombinerat 38 överfarter som erbjuds dag på Calais Dover rutten mellan Frankrike och England. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Calais till Dover färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Frankrike till England sida.

Calais - Dover färjerederier

 • DFDS Seaways
  • 15 Avgångar per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
 • P&O Ferries
  • 23 Avgångar per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Calais Dover

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Calais Dover är en bil och 2 passagerare.

Calais Dover färja recensioner

 • "Calais - Dover tur och retur"

  Bra bemötande i hamnarna vid incheckning och passkontroll,

  'Jan' reste Calais Dover med P&O Ferries

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra rederi."

  Mycket fräsch båt på ena hållet Princes of Kent. sämre på andra hållet.

  'Bo' reste Calais Dover med P&O Ferries på Pride of Kent

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Dover Calais turen"

  Trevlig överfart, tiden gick fort. Shopen väldigt dyr.

  'Sirkka' reste Calais Dover med DFDS Seaways på Calais Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Logistik"

  Mycket bra logistik när man skulle checka in och komma till rätt fil innan man körde ombord. Effektiv och bra personal. Kort och gott, det blev en bra paus i resandet med en behaglig överfart.

  'Anonym' reste Calais Dover med P&O Ferries på Pride of Kent

  Lӓs mer Läs mindre

Calais guide

Calais är en stad och större hamn i norra Frankrike. Staden har utsikt över sundet Dover på den smalaste punkten i Engelska kanalen som är ungefär 34 km bred. På en klar dag kan man se Dovers vita klippor. Den gamla delen av staden, som kallas Calais - Nord, ligger på en konstgjord ö omgiven av kanaler och hamnar. Den moderna delen av staden, känd som St- Pierre, ligger söder om den gamla staden. Sevärdheter i staden inkluderar Tour du Guet ​​som ligger i Place d' Armes i gamla stan. Strukturen byggdes på 13-talet som ett vakttorn som sedan användes som en fyr fram till 1848.

Hamnen i Calais är Frankrikes fjärde största hamn, men den största när det gäller antalet passagerare. I genomsnitt en färja avgår från hamnen var 30 minut. Hamnen ligger mindre än tre timmar från Paris, London och Bryssel och är ansluten till flera motorvägar - A16 , A26 och A25 i Frankrike och M20 och M2 i Storbritannien. P & O Ferries , LD Lines / DFDS Seaways och MyFerryLink bedriver verksamhet i hamnen och har upp till 50 avgångar per dag till Dover med 75 minuters restid.

Dover guide

Lokaliserad på den södra kusten av Englen, ligger hamnstaden Dover som är en stor färjehamn för passagerare och frakt till England.
Hamnen, som ligger vid engelska kanalen, finns på den smalaste punkten mellan Franrike och England och är en av världens mest trafikerade passagerar hamnar med over 16 miljoner resenärer, 2.1 miljoner lastbilar, 2,8 miljoner bilar och motorcyklar och 86,000 bussar som passerar varje år. Dover är känt för sina vita klippor och den smala havsgången mellan England och Frankrike kallas för Doverkanalen.

En viktig attraction i stan är slotted som finns, som star som vakt over hamnen. Det är en medeltidiskt slott och byggdes på 12oo-talet och beskrivits som 'nyckeln av England'. Det är även det största slotted i hela England. Idag är slottet ett planerat monument, vilket betyder att det är en nationellt viktig historisk symbol och på grund av det arkeologiska värdet så har den blivit skyddad till att inte kunna ändras. Den är också listad som grad 1 i beskyddelse och är internationellt känt för sin viktiga struktur. Slottet, hemliga tunnlar och den magnifika landskapet runtomkring är nu ägd av Enngelska staten och är en stor turistattraktion.