Färja från Calais till Dover

Calais Dover-linjen går mellan Frankrike och England och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Irish Ferries kör upp till 14 gånger dag, DFDS Seaways 15 gånger per dag & P&O Ferries kör upp till 11 gånger dag.

Det är totalt 40 avgångar dag på sträckan Calais Dover mellan Frankrike och England ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Calais och Dover

 • Irish Ferries
  • Avgår 14 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
 • DFDS Seaways
  • Avgår 15 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
 • P&O Ferries
  • Avgår 11 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Calais Dover

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Calais Dover-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Calais

Calais är en hamnstad i norra Frankrike belägen vid Doverkanalen, den smalaste delen av Engelska kanalen, som är ungefär 31 km bred. Vid klart väder kan man se Dovers vita klippor härifrån.

Den gamla stadskärnan, som kallas Calais-Nord, ligger på en konstgjord ö omgiven av kanaler och hamnar. Den nyare delen av staden kallas för St-Pierre och ligger söder om gamla stan. Bland stadens sevärdheter finns byggnaden "Tour du Guet" som står på Place d' Armes i gamla stan och byggdes som vakttorn på 1200-talet. Tornet tjänade sen som fyr fram till 1848 tills det under första världskriget återigen användes som militär postering.

Hamnen i Calais är Frankrikes fjärde största vad gäller antalet passagerare, och för besökare från England utgör den en viktig inkörsport till både Frankrike och Europa. Hamnen ligger mindre än tre timmar från Paris, London och Bryssel och är ansluten till flera större motorvägar. I genomsnitt avgår en färja härifrån var 30 minut, med runt 50 avgångar till Dover varje dag. Resan tar ca 1 timme och 15 min.

Guide till Dover

Hamnstaden Dover ligger i sydöstra England, i grevskapet Kent. Här ligger en av landets mest trafikerade hamnar tack vare det strategiska läget vid Engelska Kanalen. Runt 16 miljoner passagerare, 2 miljoner lastbilar, 3 miljoner biler och motorcyklar och 86 000 bussar passerar genom hamnen varje år.

Style sjöng på 80-talet om "Dovers vita klippor i solnedgång", och det är onekligen en storslagen syn som möter en när man anländer hit med färja. En annan sevärdhet är 1100-talsslottet Dover Castle som vaktar staden. Slottet har beskrivits som "Nyckeln till England" på grund av sin militära betydelse under många århundraden, men det är även ett av Englands största slott.
Borgen, de hemliga tunnlarna och det omgivande landskapet är ett viktigt kulturminnesmärke som ägs av English Heritage.