Färja från Calais till Dover

Calais Dover-rutten går mellan Frankrike och England och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. DFDS Seaways trafikerar den här sträckan upp till 15 gånger per dag med en restid på runt 1 timme 30 minuter när P&O Ferries servicen kör upp till 23 gånger per dag med en resetid från 1 timme 30 min.

Det finns totalt 38 linjer att välja på dag om du vill åka Calais Dover-rutten mellan Frankrike och England. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Calais och Dover

 • DFDS Seaways
  • Avgår 15 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
 • P&O Ferries
  • Avgår 23 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Calais Dover

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Calais Dover-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Calais till Dover

 • "Enormt gott om plats..."

  Trevlig färja med gott om sittplatser och trevlig personal.

  'Brian' reste Calais Dover med DFDS Seaways på C Class

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Golfresa"

  Ren o snygg färja. Punktlig avgång o ankomst. Lite mycket luftkonditionering blev något för kallt

  'Ragnar' reste Calais Dover med P&O Ferries på Pride of Kent

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Calais - Dover tur och retur"

  Bra bemötande i hamnarna vid incheckning och passkontroll,

  'Jan' reste Calais Dover med P&O Ferries

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra rederi."

  Mycket fräsch båt på ena hållet Princes of Kent. sämre på andra hållet.

  'Bo' reste Calais Dover med P&O Ferries på Pride of Kent

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Calais

Calais är en hamnstad i norra Frankrike belägen vid Doverkanalen, den smalaste delen av Engelska kanalen, som är ungefär 31 km bred. Vid klart väder kan man se Dovers vita klippor härifrån.

Den gamla stadskärnan, som kallas Calais-Nord, ligger på en konstgjord ö omgiven av kanaler och hamnar. Den nyare delen av staden kallas för St-Pierre och ligger söder om gamla stan. Bland stadens sevärdheter finns byggnaden "Tour du Guet" som står på Place d' Armes i gamla stan och byggdes som vakttorn på 1200-talet. Tornet tjänade sen som fyr fram till 1848 tills det under första världskriget återigen användes som militär postering.

Hamnen i Calais är Frankrikes fjärde största vad gäller antalet passagerare, och för besökare från England utgör den en viktig inkörsport till både Frankrike och Europa. Hamnen ligger mindre än tre timmar från Paris, London och Bryssel och är ansluten till flera större motorvägar. I genomsnitt avgår en färja härifrån var 30 minut, med runt 50 avgångar till Dover varje dag. Resan tar ca 1 timme och 15 min.

Guide till Dover

Hamnstaden Dover ligger i sydöstra England, i grevskapet Kent. Här ligger en av landets mest trafikerade hamnar tack vare det strategiska läget vid Engelska Kanalen. Runt 16 miljoner passagerare, 2 miljoner lastbilar, 3 miljoner biler och motorcyklar och 86 000 bussar passerar genom hamnen varje år.

Style sjöng på 80-talet om "Dovers vita klippor i solnedgång", och det är onekligen en storslagen syn som möter en när man anländer hit med färja. En annan sevärdhet är 1100-talsslottet Dover Castle som vaktar staden. Slottet har beskrivits som "Nyckeln till England" på grund av sin militära betydelse under många århundraden, men det är även ett av Englands största slott.
Borgen, de hemliga tunnlarna och det omgivande landskapet är ett viktigt kulturminnesmärke som ägs av English Heritage.