Varför använda
Direct Ferries?

3139 färjerutter och 739 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Tunisien

Tunisien är ett land i Nordafrika och utgör den nordligaste punkten på kontinenten. Landet gränsas av Algeriet och Libyen och har en 1,148 kilometer lång kust vid Medelhavet.

Saharaöken tar upp 40% av landmassan och sveper ner till södra Tunisien och är utspridd med stora arkeologiska platser som ruinerna av staden Carthage med det romerska Antonines bad. Staden blickar ut över det turkosa medelhavet och grundades på 900-talet f.Kr. av fenicierna och placerades med rätta på UNESCOs världsarvslista 1979.

Vad kan man göra i Tunisien?

Turistvänliga städer som huvudstaden Tunis erbjuder autentiska shoppingupplevelser på livliga lokala marknader, även kända som soukor. I Tunis har du utsikt över sjön med samma namn och här finns även landets största moské och ett imponerande arkeologiskt museum med bland annat romerska mosaiker.

Den tidigare romerska kolonin El Jem, bara två timmar från Tunis, är ett annat oundvikligt underverk. El Jem byggdes under det tredje århundradet och har en av de största amfiteaterna i det antika Rom, med en kapacitet på 35.000 och en höjd på 41 meter.

Monastir är en av de äldsta städerna i Tunisien och det är kanske inte överraskande att den är fördjupad i historia. Högt på listan av sevärdheter är det välbevarade Forte El Ribat, med en utmärkt utsikt över kullarna. Djerba är en popular ö utanför sydöstkusten med gyllene stränder som är känd för sina hantverksmarknader och kulturella influenser av berber, arabiska, judiska och afrikanska folk.

Hur tar man sig runt Tunisien?

De statsägda bussarna kör i stort sett till tiden och förbinder Tunis med de större städerna flera gånger om dagen. Till mindre städer finns det normalt en avgång om dagen.

Taxi är extremt billigt och effektivt men det är en bra ide att avtala priset, innan turen börjar. Tågnätet är inte fullt utbyggd, men det finns flera avgånger mellan Tunis och de större städerna.

På grund av sitt läge i Medelhavet kommer färjor till Tunisien från många hamnar i södra Europa. Majoriteten av rutterna kopplar huvudstaden och hamnstaden Tunis med städer på västkusten i Italien och Palermo på Sicilien, men det finns också långväga korsningar från södra Frankrike. Dessa är också över- nattsseglingar som drivs av utmärkta företag med stora, bekväma färjor.

När är det bäst att boka färja till Tunisien?

Högsäsongen är juli och augusti. Det är dyrare, hotellen är redan fullbokade, och värmen försvårar alla aktiviteter. Den bästa tiden att resa till Tunisien är från mars till maj, då temperaturen är behaglig, och naturen står i flor efter vinterregnen. Perioden från mitten av september till december är likaså ideell. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Tirrenia (CTN)
  • Få pris
 • Grandi Navi Veloci
  • Få pris
 • Corsica Linea (CTN)
  • Få pris
 • Grimaldi Lines
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Tunisien recension

 • "Trevlig resa"

  Färden från Palermo till Genua var mycket trevlig. Fin båt och fin hytt i fören av båten. Vi trodde att det skulle bli långtråkigt att åka 21 timmar men så var det inte. Kalle Krall

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Vi uppskattade färjan och faliciteterna. Vi tyckte dock att shoppen och maten var lite väl hög priset.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Enkel bokning"

  Det var den tredje gången med Direct Ferries. Allting är väldigt enkelt att förstå på hemsidan. Färjan var bra.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tunis till Genoa"

  Kabinen var utmärkt, i gott skick och ren. Fartyget är också generellt i mycket gott skick och verkar välskött. Som sagt, en liten sak: poolerna var alla "ur funktion" under vår resa. Personalen sade att "Arbetet görs på dem," men för oss, det såg ut som om de var helt enkelt stängda eftersom ingen gjorde något med dem. Den huvudsakliga kritik som vi har är när det gäller bristen på information ombord. Till exempel, vår ankomsttid i Genua var tidigt [såvitt vi förstod från den planerade ankomsttid när vi köpte biljetter], men vi bara lärt oss om ankomsttid en kort tid innan vi var tvungna att vara ute i vår kabin. Det fanns många andra fall som detta.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Tunisien