Corsica Linea

Corsica Linea är det nya namnet på Maritima Ferries som tog över rederiet SNCM under 2016, och vars mål är att erbjuda den bästa färjeservicen till den franska medelhavsön Korsika.

Corsica Linea är resultatet av en aktieägardispyt. I januari 2016 skulle Patrick Rocca köpa upp företaget genom sitt dotterbolag MCM. Men efter månader av rättstvister så tog en grupp bestående av 15 aktieägare över kontrollen av företaget och bestämde sig för att döpa om det och använda nya färger.

Corsica Lineas röda fartyg erbjuder överfarter året runt från hamnen i Marseille som är den största i Frankrike. De erbjuder också regelbundna överfarter till hamnarna Ajaccio, Propriano, Bastia och Ile Rousse på Korsika, samt direktförbindelser till badorten Porto Vecchio.

Semestern början i samma ögonblick som du kliver ombord på Corsica Lineas fartyg. Färjorna är välutrustade med många olika sorters hytter, och kryssningsfartyget ‘Danielle Casanova’ kan transportera upp till 2200 passagerare och 700 fordon. Fartyget Jean Nicoli var det första som målades om enligt Corsica Lineas nya färgschema och deras logga, "morens huvud", pryder även den korsiska flaggan.

Använd directferries.se för att hitta Corsica Linea tidtabeller, priser och för att boka biljetter med Corsica Linea. Vill du hitta den billigaste resan? Vi jämför Corsica Linea med alternativa rederier.

Lӓs mer Läs mindre

Alla rutter med Corsica Linea