La Meridionale
Fӓrjeraderi
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

La Meridionale

La Méridionale är ett färjerederi som driver ett flertal veckoavgångar mellan södra Frankrike och Korsika.

La Compagnie Méridionale de Navigation grundades 1931 när Henri och Félix Rastit gifte sig med döttrarna till en skeppsägare. Rederiet startade som ett fraktbolag men etablerade en passagerarförbindelse mellan det franska fastlandet och Korsika under 1988. Under 1998 förkortade man namnet till det enklare La Méridionale.

Bolaget blev det första passagerarrederiet i medelhavet att bli tilldelad en internationell kvalitetscertifiering, samtidigt som de blev belönade för genomförandet av ett miljöledningssystem under 2009.

Färjorna som seglar till och från Korsika heter Piana, Girolata och Kalliste och transporterar cirka trehundra tusen passagerare varje år och över hundra tusen fordon till städerna Ajaccio, Bastia och Propriano tolv gånger i veckan.

Ombord hittar du alla bekvämligheter du behöver för en trevlig resa, med vänlig personal, ett franskt kök med mat tillagat från färskvaror, stora rymliga däck, korsikansk musik, rymliga stugor och en biograf.

Direct Ferries jämnför tidtabeller och priser efter er sökning och visar hur ni kan jämnföra La Meridionale priser och tidtabeller med olika rederier i en sökning.

Jämnför La Meridionale tidtabeller och priser med alla rederier innan ni bokar er biljett för att säkra att ni får det bästa alternativet för er resa.

Ombord La Meridionale

[--Operator--] rutter och hamnar .Replace("[--Operator--]", Model.OperatorInformation.Operator.DisplayName)

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.