COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Korsika

Korsika är en fransk ö belägen i Medelhavet och är känd för sin vackra kustlinje med mer än två hundra stränder.

Med sitt läge i norra delen av Medelhavet, är det snabbt och enkelt att komma till Korsika med färja och om du väljer att segla från Frankrike eller Italien, finns det ett stort urval av färjerutter att välja mellan med hamnar i varje hörn av ön.

Avgångar från Frankrike finns från hamnarna i Toulon, Nice och Marseille. Korsningar åks dagligen, året runt, och med ökad efterfrågan runt högsäsongen.

Korsningar från Italien avgår från hamnar Savona och Genua i norr och Livorno och Piombino på västkusten av Italien. Med övergångarna från Frankrike, på grund av Korsikas popularitet som en destination, finns det förbindelser året runt till ön, som ökar under sommarperioden.

Dessutom finns det också en färjekorsning över det korta avståndet till Sardinien, söder om Korsika.

Hur tar man sig bäst runt Korsika?

Majoriteten av färjepassagerare anländer med bil, men fordon kan också hyras från de flesta hamnstäderna. Ön har bra vägnät som gör att man kan ta vilken som helst av de släta vägarna som finns längs kusten för att nå fantastiska stränder och skyddade vikar, och slippa turistsvägarna.

Vad kan man göra på Korsika?

Det är omöjligt att missa sandstränderunder med sina kristallklara vatten under ens besök. Många av stränderna erbjuder en rad aktiviteter som volleyboll, surfing, segling, kanot paddling, skidåkning, banan båtturer, fiske och mycket mer.

När är det bäst att boka färja till Korsika?

Under de populara sommarmånaderna är det dyrast att resa med färja. Priserna kan stiga för resan från när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • Avgår 12 gånger per dag 6 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 6 gånger per dag 6 tim
  • Få pris
  • Avgår 3 gånger per dag 1 timme
  • Få pris
  • Avgår 2 gånger per dag 11 tim 37 min
  • Få pris
  • 13 avgångar per vecka 12 tim
  • Få pris

Korsika recension

 • "Retur resa Bastia/Nice"

  Pga av det dåliga vädert, sa dem att vi var tvugna att åka till Savona, Italien istället för Frankrike eller vänta på nästa färja nästa dag. Så vi åkte till Italien, men vi fick inte info om hur vi skulle ta oss tillbaka till Frankrike sen. Det fick vi inge hjälp med!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Har åkt med Irish ferries innan nu under 10 år. Det är den enda färjan vi har åkt men så kom min man på att vi skulle ta färjan Corsica ferries och det var en överraskning. Allting var bra, hytten var ren och fräsh. Trevlig personal med ett leende på läpparna. Maten var god också. Kommer vilja åka igen!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Åkte med nattfärjan från Toulon till Ajjaco och från Bastia till Savona. Bra resor- Rekommenderar top class hyttn. Okej mat för bra pris.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Professional and hjälpsam"

  Väldigt trevlig fräjan. Enkelt om man är fotpassagerare. Trevlig och hjälpsam personal.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Korsika