COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Korsika

Korsika är en fransk ö belägen i Medelhavet och är känd för sin vackra kustlinje med mer än två hundra stränder.

Med sitt läge i norra delen av Medelhavet, är det snabbt och enkelt att komma till Korsika med färja och om du väljer att segla från Frankrike eller Italien, finns det ett stort urval av färjerutter att välja mellan med hamnar i varje hörn av ön.

Avgångar från Frankrike finns från hamnarna i Toulon, Nice och Marseille. Korsningar åks dagligen, året runt, och med ökad efterfrågan runt högsäsongen.

Korsningar från Italien avgår från hamnar Savona och Genua i norr och Livorno och Piombino på västkusten av Italien. Med övergångarna från Frankrike, på grund av Korsikas popularitet som en destination, finns det förbindelser året runt till ön, som ökar under sommarperioden.

Dessutom finns det också en färjekorsning över det korta avståndet till Sardinien, söder om Korsika.

Hur tar man sig bäst runt Korsika?

Majoriteten av färjepassagerare anländer med bil, men fordon kan också hyras från de flesta hamnstäderna. Ön har bra vägnät som gör att man kan ta vilken som helst av de släta vägarna som finns längs kusten för att nå fantastiska stränder och skyddade vikar, och slippa turistsvägarna.

Vad kan man göra på Korsika?

Det är omöjligt att missa sandstränderunder med sina kristallklara vatten under ens besök. Många av stränderna erbjuder en rad aktiviteter som volleyboll, surfing, segling, kanot paddling, skidåkning, banan båtturer, fiske och mycket mer.

När är det bäst att boka färja till Korsika?

Under de populara sommarmånaderna är det dyrast att resa med färja. Priserna kan stiga för resan från när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • 9 avgångar per vecka 10 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 4 gånger per dag 50 min
  • Få pris
  • 3 avgångar per vecka 1 timme 30 min
  • Få pris
  • Avgår 3 gånger per dag 1 timme
  • Få pris

Korsika recension

 • "Gammla Baby"

  Moby Baby ar ingen baby längre, 45 år har gatt sen den var mest avancerad skandinaviska färjan.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt färja - utmärkt rederiet!"

  Jag är 51 år gammal som kommer ursprungligen från Sardinien, men jag växte upp i Dorno (Pavia). Det är nästan ett halvt sekel som jag har rest med färjor och jag har provat dem alla, inklusive Moby Aki och enligt min åsikt är MOBY mer konkurrenskraftiga både på land och ombord. Många komplimanger och tack för den tjänst som ni erbjuder!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Stora hytter, köket var inte så stor (det enda negativa jag hittade), personalen är mycket villiga att hjälpa och ge information, underhållning var bra och det fanns en trevlig atmosfär i pianobaren.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Älskar Moby"

  Detta är den 3: e året jag har rest på Moby Drea och jag måste säga ett stort tack till besättningen, alltid mycket artiga och redo för att hjälpa. De hjälpte vänligt oss med vår barnvagn under ombordstigningen. På väg ut vi hade en hytt, som var på erbjudandet, mycket ren och med eget badrum. Under 3 år har det endast hänt att Moby har var sent, men det var inte så illa för oss! För oss blir det moby nästa år också!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Korsika