Toulon
Ajaccio
Färjor till Korsika
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Toulon till Ajaccio

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 10 avångar i veckan mellan Toulon och Ajaccio. Sträckan mellan Toulon och Ajaccio trafikeras av Corsica Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Toulon och Ajaccio.

Tidtabeller Toulon till Ajaccio

Färjor mellan Toulon och Ajaccio avgår vanligtvis från Toulon, ca 07:15. Överfarten tar ungefär 10h 20m.

Färjepriser mellan Toulon och Ajaccio

Priserna på en överfast från Toulon till Ajaccio varierar oftast mellan 1705kr och 9323kr*. Genomsnittspriset är 5155kr*. De billigaste priserna mellan Toulon och Ajaccio är ca 366kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2030kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5818kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Ajaccio och Toulon?

Det är ungefär 210.3 miles (338.4km) eller 182.7 sjömil mellan Toulon och Ajaccio.

Kan jag resa med bil mellan Toulon och Ajaccio?

Ja, med Corsica Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Toulon och Ajaccio. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Toulon och Ajaccio.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Toulon och Ajaccio?

Ja, fotpassagerare kan resa med Corsica Ferries mellan Toulon och Ajaccio.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Toulon - Ajaccio Sammanfattning av rutt
Land för avresa Frankrike
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Corsica Ferries
Genomsnittligt pris 5300 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 1
Genomsnittliga veckovisa avgångar 10
Genomsnittlig seglingstid 10h 20m
Snabbaste seglingstid 6h 30m
Första färjan 07:15
Sista färjan 23:59
Avstånd 182 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Toulon till Ajaccio?

Färjeresan från Toulon till Ajaccio tar ungefär 7h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Toulon till Ajaccio?

Priserna för färjan mellan Toulon - Ajaccio varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 446 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Toulon - Ajaccio?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Toulon och Ajaccio, dessa är
 • Corsica Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Toulon - Ajaccio?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Toulon - Ajaccio, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Toulon - Ajaccio?

Ja, mellan Toulon - Ajaccio kan du resan utan bil med
 • Corsica Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Toulon - Ajaccio?

Ja, du kan resa med bil mellan Toulon - Ajaccio med
 • Corsica Ferries

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Toulon - Ajaccio?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
 • Corsica Ferries

Vad är avståndet från Toulon till Ajaccio?

Det är uppskattningsvis 182 sjömil mellan Toulon och Ajaccio.

Så tycker våra kunder om Färjor från Toulon till Ajaccio

 • "Bastia till Nice"

  Färjan var försenad och anlände till Bastia inom en timme. Det gjorde det jobbigt för mig för jag kom försent till min fest. Maten var väldigt god dock och det var soligt vilket gjorde det bättre.

  'Mega Express Five' travelled on Mega Express Five

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjan punktlig i strejktid"

  Corsica ferries tuffade på när övriga strejkade. Tack för det!

  'Mega Express' travelled on Mega Express

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Overall Good"

  Worked surprisingly smooth compared to other Ferry companies, and Direct Ferries really helped out with friendly staff when we wanted to change route from Nice to Savona. Only drawback was the very rude person in the cafeteria on the boat, but small problem overall...

  'Mega Express Five' travelled on Mega Express Five

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjeresa till Korsika"

  När man är fyra personer på var sin motorcykel, och alla vill dela hytt, är det inte helt självklart, hur man skall gå till väga. (Nu tror jag mig veta det.) Men Er service var i det fallet OK, även om det tog lite tid. Intressant var också, att vi avsiktligt inte bokade återresan från Korsika tidigt, då vi ville ha visst handlingsutrymme. Under resan till Korsika hittade vi en nattfärja till Nice, som vi inte sett i tidtabellerna ett par månader tidigare, och som passade oss perfekt. Den köptes i terminalen i Bastia, och kostade oss c:a 100 € mer än resan, som köptes av Er, trots att vi fick en trängre hytt! I övrigt skötte sig Corsica Ferries föredömligt - utom i ETT flagrant avseende. Inför återresan kl. 21 skulle man samlas på plattan kl 19 - 20, men färjan kom inte ens till kaj förrän bortåt 20.30. Det borde vara världens enklaste sak för rederiet att via högtalare ropa ut, att färjan beräknas inkomma kl XX, varpå ilastning beräknas börja kl. YY. Nu stod i stället hundratals resenärer på en varm asfaltsplatta i uppemot två timmar, innan det var dags att köra ombord. Det hade varit SÅ enkelt att förbättra resenärernas komfort med ett meddelande - och ändå gjordes inget. Varför?

  'Mega Express' travelled on Mega Express

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Toulon

Den franska staden Toulon ligger på Medelhavskusten i södra Frankrike. Det är en stor fransk flottbas och därmed har den en stor militär hamn där den franska marinens hangarfartyg Charles De Gaulle och hennes stridsgrupp tillsammans med resten av den franska medelhavsflottan finns. Toulons historia har starka kopplingar till många branscher, inklusive varvsindustrin, vintillverkning, beväpning, papper, kartor, skor, elektronisk utrustning och tillverkning av luftfartsutrustning.

Toulons gamla stadsdel ligger mellan hamnen Boulevard de Strasbourg och Cours Lafayette, och kännetecknas av smala gator, fontäner och små torg och är där stadens katedral ligger. Där finns den populära provensalska marknaden där det säljs lokala produkter varje morgon. Tyvärr förföll området under 1980-talet och 1990-talet men lyckligtvis har många av stadens fontäner och torg sedan dess restaurerats vilket har lockat många nya butiker att öppna upp.

Stadens hamn har två färjeterminaler och har bra passagerarfaciliteter inklusive kaféer, varuautomater, snackbar, toaletter och lång- och korttidsparkering. Färjetrafik från hamnen avgår till Ajaccio, Bastia, Ile Rousse och Civitavecchia.


Guide till Ajaccio

Ajaccio är den största staden på ön Korsika, Frankrike. Staden ligger på södra Korsikas västkust, cirka 210 miles sydost om Marseille.
Stadens hamn ligger öster om det ursprungliga citadellet under en kulle med utsikt över en halvö som skyddar hamnen. Staden ligger på en skyddad plats vid foten av skogsklädda kullar på den norra stranden i gulfen av Ajaccio. Kanske stadens mest berömda son är Napoleon Bonaparte som föddes 1769 i Casa Buonaparte som nu är öppen för allmänheten. Alla från soloresenärer till romantiksökar par och familjer kommer att älska att vandra runt centrum, fylld med mellantonade byggnader och surrande caféer, och den stora marinan och det trendiga route des Sanguinaires området, några kilometer västerut.

Ajaccio har blivit en viktig anhalt för kryssningar och är den näst mest trafikerade färjestaden i Frankrike, efter Marseille, men före Nice / Villefranche-sur-Mer och Cannes. Stadens hamn är ansluten till Marseille, Toulon och Nice på franska fastlandet på en nästan daglig basis. Det finns också enstaka kopplingar till det italienska fastlandet (Livorno) och till Sardinien, tillsammans med en säsongsbetonad service till Calvi och Propriano. De två stora rederier som tillhandahåller dessa länkar är SNCM och Corsica Ferries.


Toulon till Ajaccio Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 17/06/2024 och 2024-06-23


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Corsica Ferries 09:30 18:30 9 timmar Mån
Corsica Ferries 18:00 06:00 12 timmar Ons
Corsica Ferries 20:00 06:00 10 timmar Lör
Corsica Ferries 20:00 06:30 10 timmar 30 minuter Tors
Corsica Ferries 21:45 06:30 8 timmar 45 minuter Fre
Corsica Ferries 23:45 09:00 9 timmar 15 minuter Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.