Marseille
Ajaccio
Färjor till Korsika
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Marseille - Ajaccio är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Marseille till Ajaccio

Marseille Ajaccio-rutten går mellan Frankrike och Korsika och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Corsica Linea trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar när La Meridionale servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 12 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Marseille Ajaccio-rutten mellan Frankrike och Korsika. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Marseille till Ajaccio?

  Färjeresan från Marseille till Ajaccio tar ungefär 11h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Marseille till Ajaccio?

  Priserna för färjan mellan Marseille - Ajaccio varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 227 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Marseille - Ajaccio?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Marseille och Ajaccio, dessa är
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Marseille - Ajaccio?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Marseille - Ajaccio, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Marseille - Ajaccio?

  Ja, mellan Marseille - Ajaccio kan du resan utan bil med
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Marseille - Ajaccio?

  Ja, du kan resa med bil mellan Marseille - Ajaccio med
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Marseille - Ajaccio?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Vad är avståndet från Marseille till Ajaccio?

  Det är uppskattningsvis 219 sjömil mellan Marseille och Ajaccio.

Guide till Marseille

Marseille är Frankrikes näst största stad och ligger på medelhavskusten i södra delen av landet. Stadens hamn är också Frankrikes största handelshamn. Stadens huvudgata sträcker sig österut från den gamla hamnen (Vieux Port) till Réformés kvarteret. Två stora fort flankerar ingången till den gamla hamnen Fort Saint-Nicolas på södra sidan och Fort Saint-Jean i norr. Längre ut i Bay of Marseille ligger Frioul skärgården som omfattar fyra öar, varav en är platsen för Château d'If, som blev känd genom den Dumas roman Greven av Monte Cristo. Centrum i Marseille har flera gågator, speciellt rue St Ferréol, Cours Julien nära musikkonservatoriet, Cours Honoré-d'Estienne-d'Orves utanför den gamla hamnen och området kring Hôtel de Ville.

Fyra färjebolag kör linjer från Marseille och erbjuder linjetrafik till Korsika, Sardinien, Algeriet och Tunisien. Det finns fyra olika terminaler och är alla i "gares mari sud" (södra terminalen) distriktet. Nationella nerminalen ett och två tjänar passagerare till och från Korsika och Sardinien, medan internationella terminaler tre och fyra tar passagerare till och från Algeriet och Tunisien.


Guide till Ajaccio

Ajaccio är den största staden på ön Korsika, Frankrike. Staden ligger på södra Korsikas västkust, cirka 210 miles sydost om Marseille.
Stadens hamn ligger öster om det ursprungliga citadellet under en kulle med utsikt över en halvö som skyddar hamnen. Staden ligger på en skyddad plats vid foten av skogsklädda kullar på den norra stranden i gulfen av Ajaccio. Kanske stadens mest berömda son är Napoleon Bonaparte som föddes 1769 i Casa Buonaparte som nu är öppen för allmänheten. Alla från soloresenärer till romantiksökar par och familjer kommer att älska att vandra runt centrum, fylld med mellantonade byggnader och surrande caféer, och den stora marinan och det trendiga route des Sanguinaires området, några kilometer västerut.

Ajaccio har blivit en viktig anhalt för kryssningar och är den näst mest trafikerade färjestaden i Frankrike, efter Marseille, men före Nice / Villefranche-sur-Mer och Cannes. Stadens hamn är ansluten till Marseille, Toulon och Nice på franska fastlandet på en nästan daglig basis. Det finns också enstaka kopplingar till det italienska fastlandet (Livorno) och till Sardinien, tillsammans med en säsongsbetonad service till Calvi och Propriano. De två stora rederier som tillhandahåller dessa länkar är SNCM och Corsica Ferries.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.