Marseille
Propriano
Färjor till Korsika
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Marseille - Propriano är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Marseille till Propriano

Marseille Propriano-rutten går mellan Frankrike och Korsika och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Corsica Linea trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 11 timmar när La Meridionale servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 12 timmar 15 minuter.

Det finns totalt 7 linjer att välja på vecka om du vill åka Marseille Propriano-rutten mellan Frankrike och Korsika. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Marseille till Propriano?

  Färjeresan från Marseille till Propriano tar ungefär 11h 37m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Marseille till Propriano?

  Priserna för färjan mellan Marseille - Propriano varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 190 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Marseille - Propriano?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Marseille och Propriano, dessa är
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Marseille - Propriano?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Marseille - Propriano, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Marseille - Propriano?

  Ja, mellan Marseille - Propriano kan du resan utan bil med
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Marseille - Propriano?

  Ja, du kan resa med bil mellan Marseille - Propriano med
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Marseille - Propriano?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • La Meridionale
 • Vad är avståndet från Marseille till Propriano?

  Det är uppskattningsvis 233 sjömil mellan Marseille och Propriano.

Guide till Marseille

Marseille är Frankrikes näst största stad och ligger på medelhavskusten i södra delen av landet. Stadens hamn är också Frankrikes största handelshamn. Stadens huvudgata sträcker sig österut från den gamla hamnen (Vieux Port) till Réformés kvarteret. Två stora fort flankerar ingången till den gamla hamnen Fort Saint-Nicolas på södra sidan och Fort Saint-Jean i norr. Längre ut i Bay of Marseille ligger Frioul skärgården som omfattar fyra öar, varav en är platsen för Château d'If, som blev känd genom den Dumas roman Greven av Monte Cristo. Centrum i Marseille har flera gågator, speciellt rue St Ferréol, Cours Julien nära musikkonservatoriet, Cours Honoré-d'Estienne-d'Orves utanför den gamla hamnen och området kring Hôtel de Ville.

Fyra färjebolag kör linjer från Marseille och erbjuder linjetrafik till Korsika, Sardinien, Algeriet och Tunisien. Det finns fyra olika terminaler och är alla i "gares mari sud" (södra terminalen) distriktet. Nationella nerminalen ett och två tjänar passagerare till och från Korsika och Sardinien, medan internationella terminaler tre och fyra tar passagerare till och från Algeriet och Tunisien.


Guide till Propriano

Den franska staden Propiano ligger på ön Korsika, i sydvästra delen av ön i spetsen för Valinco viken och norr väster om Sartène. Stadens centrum är en trevlig plats att utforska de traditionella husen som nu ofta tas över av lyxiga affärer, kaféer och barer. Staden är nu en av de de populäraste semesterorterna på Korsika på grund av de många stränder som är i närheten för besökare att njuta, inklusive Plage de Lido, som är ca 1 km från staden.

Många av byggnadens i Propriano går tillbaka till början av 19-talet, när porten bildades och de flesta av staden konstrueras. Även samma plats tidigare hade ockuperat av romarna och grekerna, små rester av tidiga Propriano, som ofta attackerades och mestadels förstördes av pirater under det 18th århundradet.

Från stadens port färjetrafik fungerar till Marseille med en restid på cirka 12 timmar och 30 minuter.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.