Marseille
Porto Vecchio
Färjor till Korsika
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Marseille - Porto Vecchio är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Marseille till Porto Vecchio

Marseille Porto Vecchio-rutten går mellan Frankrike och Korsika och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Corsica Linea trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 14 timmar när La Meridionale servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 14 timmar.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Marseille Porto Vecchio-rutten mellan Frankrike och Korsika. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Marseille till Porto Vecchio?

  Färjeresan från Marseille till Porto Vecchio tar ungefär 14h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Marseille till Porto Vecchio?

  Priserna för färjan mellan Marseille - Porto Vecchio varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 201 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Marseille - Porto Vecchio?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Marseille och Porto Vecchio, dessa är
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Marseille - Porto Vecchio?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Marseille - Porto Vecchio, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Marseille - Porto Vecchio?

  Ja, mellan Marseille - Porto Vecchio kan du resan utan bil med
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Marseille - Porto Vecchio?

  Ja, du kan resa med bil mellan Marseille - Porto Vecchio med
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Marseille - Porto Vecchio?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Corsica Linea
 • Vad är avståndet från Marseille till Porto Vecchio?

  Det är uppskattningsvis 257 sjömil mellan Marseille och Porto Vecchio.

Guide till Marseille

Marseille är Frankrikes näst största stad och ligger på medelhavskusten i södra delen av landet. Stadens hamn är också Frankrikes största handelshamn. Stadens huvudgata sträcker sig österut från den gamla hamnen (Vieux Port) till Réformés kvarteret. Två stora fort flankerar ingången till den gamla hamnen Fort Saint-Nicolas på södra sidan och Fort Saint-Jean i norr. Längre ut i Bay of Marseille ligger Frioul skärgården som omfattar fyra öar, varav en är platsen för Château d'If, som blev känd genom den Dumas roman Greven av Monte Cristo. Centrum i Marseille har flera gågator, speciellt rue St Ferréol, Cours Julien nära musikkonservatoriet, Cours Honoré-d'Estienne-d'Orves utanför den gamla hamnen och området kring Hôtel de Ville.

Fyra färjebolag kör linjer från Marseille och erbjuder linjetrafik till Korsika, Sardinien, Algeriet och Tunisien. Det finns fyra olika terminaler och är alla i "gares mari sud" (södra terminalen) distriktet. Nationella nerminalen ett och två tjänar passagerare till och från Korsika och Sardinien, medan internationella terminaler tre och fyra tar passagerare till och från Algeriet och Tunisien.


Guide till Porto Vecchio

Den korsikanska staden Porto Vecchio ligger ca 65 km öster om Sartene och 25 km från Bonifacio. Marinan delen av staden är byggd på ex-salta våtmarker och salt fortsätter att spela en viktig roll i livet i staden. Det var på grund av myrarna att denna region inte har utvecklats tidigare, eftersom de var infekterad myggor och malaria tills långt in på 20-talet, även om citadellet på kullen går tillbaka till 1600-talet. Under mitten av 20-talet träsken var dränerad, vilket i kombination med förbättrade kommunikationslänkar har gjort det möjligt för staden att utveckla sin nuvarande roll som badort. Staden har två skilda områden populära med besökare: Citadellet och gamla stan, och småbåtshamnen. Det marina området är mycket attraktiv, med massor av kaféer och restauranger med utsikt över hamnen och är en populär plats att promenade, och det perfekta stället att tillbringa en sommarkväll. Citadellet och gatorna i den gamla staden går tillbaka till 1600-talet när Genua kontrollerade Korsika. Inom den gamla staden runt Place de la Republique besökare kan upptäcka de ursprungliga försvar och vallar, vackra gamla byggnader trycka in på smala gator och torg fulla av pittoreska hus.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.