COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Fiji

Var ligger Fiji?

Fiji är ett vackert öland i södra Stilla havet, omfattande omkring 333 tropikala öar. Fastlandet, Viti Levu, är den största landmassan i Fiji, hem för ungefär 70 procent av befolkningen. De kändaste öarna är dock skärgårdarna Yasawa och Mamanuca, spridda längs med västra till norra kusten, skryter med nationens finaste stränder och kända semesterortar.

Saker att göra

Vanligtvis framkallar blotta tanken av Fiji känslor av lugn och glädje. Detta är tackvare den varma och vännliga lokalbefolkningen och avskilda sträckor av sand med vykorts, kristallklara vatten. Dessutom kan omgivande Stilla havet anses vara en egen värld, det visar upp ett kalejdoskop av färgrikt korallrev med över femton hundra arter av tropiska fiskar. Känd som 'mjuka världs korall huvudstaden', samt en ledare i ekoturism, bjuder Fijis vatten dagslångt skoj oberoende om man är en veteran dykare eller en snorklare för första gången.

Det finns mycket som håller en upptagen på land också. Man kan åka flotta på dånande floder, oändligt med fågel arter väntas att bli sedda och många vandrings spår väntar att bli utforskade. Man kan också boka guidade 4x4 turer för den skrovliga terrängen. Fiji muséet i Suva, Viti Levu, tar en på en resa genom nationens historia och kulturella utveckling, poch har hundratals år gammla kläder, traditionella kanoter och hemska historier om brittiska upptäckare som hamnat ut för kannibalism. När den brännheta solen går ner är de flesta hotell och tillflykter värdar för strand fester, med 'high-end' restauranger som serverar färska skaldjur.

En av de bästa national parkerna kan hittas i Colo-i-Suva skogen, som täcker två och en halv kvadratkilometer av frodig regnskog med en mängd olia plantor och en symfoni av fågel sång. Efter en lång vandring kan man belöna sig själv med ett dopp i de många naturliga sim hålen, i riktig paradis stil.

Vilken sorts färjor finns det?

Det finns mänga slags färjetjänster som ansluter Fijis skärgård men huvudön Viti Levu. Från öarna Mamanuca Islands, hamnen Denarau är ungefär 45 minuter till en timmes korsning ifrån, medan de rutterna som åker lika ofta från Yasawa gruppen, som ligger mera norrut, tar några timmar.

Populära färjerederier

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Fiji