Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Sardinien

Sardinien är den näst största ön i Medelhavet som ligger cirka 193 kilometer väster om Italien på fastlandet.

Sardinien är en av de mest intressanta och pittoreska semesterdestinationerna med nästan 2000 kilometer fantastisk kust, sitt eget språk och en mängd gammal arkitektur.

Vad kan man göra pa Sardinien?

Ön har några av de finaste stränderna i Europa. Du kan njuta av utmärkt kitesurfing och segling eller du kan helt enkelt koppla av på den mjuka vita sanden i den vackra Costa Smeralda i norr.

Det är också hem för ett antal endemiska djurarter som albino-åsnan, sardinsk vildkatt, sardinsk rådjur och Sarda-fåren.

Il Castello i Cagliari är en av öns mest ikoniska platser, en imponerande kullstads- citadell med höga murar och torn, som byggdes av pisanerna på 1200-talet.

Se till att du får tid att utforska några av de 7000 fascinerande bronsåldersplatserna som kallas nuraghe. Den mest besökta är Nuraghe Su Nuraxi i Barumini landsbygden. Den omfattar ett 1500 f.Kr. torn, olika hyddor och har listats på världsarvslistan.

Hur tar man sig runt Sardinien?

Hyrbil är ett bra sätt att upptäcka ön. Lokaltrafiken är inte alltid den bästa, speciellt inte på söndagar då det är lågtrafik. Annars går bussarna mellan de flesta städer. Tåg går mellan alla större städer men stannar ofta långt utanför själva staden.

Sardinien är väl förbunden med fastlandet och de omgivande Medelhavsöarns med färja. Med färjeterminaler i Cagliari, Arbatax, Olbia, Golfo Aranci, Santa Teresa Gallura och Porto Torres.

Från fastlandet Italien finns terminaler i Genua, Livorno, Piombino, Civitechhia och Neapel med täta överfarter som går varje vecka.

Du kan segla från Barcelona i östra Spanien nästan varje dag, med mindre frekventa korsningar från Nice och Toulon i södra Frankrike.

Om du reser från Korsika kan du segla från Bonifacio och Porto Vecchio i söder, med några höghastighetsavgångar varje vecka.

I Palermo, Sicilien kan du välja mellan ett par seglingar varje vecka, som tar ungefär en halv dag

När är det bäst att boka färja till Sardinien?

Under de populära sommarmånaderna kan det vara lite dyrare och biljetter kan vara svårare att beställa. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Grimaldi Lines
  • Få pris
 • Moby Lines
  • Få pris
 • Corsica Ferries
  • Få pris
 • Tirrenia
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Sardinien recension

 • "Toulon - Alcudia "

  Bekväm och lugn tyst tur. Kommer att göra om det.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Alcudia - Toulon"

  Förutom försenad avresa p ga kraftiga vindar var allt bra

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fräsch båt"

  Det går snabbt att komma ombord och det är rulltrappor som tar oss upp till receptionen där det finns ett bagagerum. Gott om sittplatser, frukosten är förbeställd och det går mycket snabbt och smidigt att hämta den. Personalen är snabb på att duka av brickorna och hålla rent. En videofilm snurrar och visar hur vältränad personalen är inför en eventuell olycka. Tyvärr är det irriterande musik i alla avdelningar, där sätter sig många i trappor och utomhus.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Positiv upplevelse"

  Mycket trevlig personal, rent och god mat! Smidig och snabb in och ut checkning hytterna. Försenad avgång men körde in tiden o ankom på tid i Nice.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Sardinien