Varför använda
Direct Ferries?

3139 färjerutter och 739 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Sardinien

Sardinien är den näst största ön i Medelhavet som ligger cirka 193 kilometer väster om Italien på fastlandet.

Sardinien är en av de mest intressanta och pittoreska semesterdestinationerna med nästan 2000 kilometer fantastisk kust, sitt eget språk och en mängd gammal arkitektur.

Vad kan man göra pa Sardinien?

Ön har några av de finaste stränderna i Europa. Du kan njuta av utmärkt kitesurfing och segling eller du kan helt enkelt koppla av på den mjuka vita sanden i den vackra Costa Smeralda i norr.

Det är också hem för ett antal endemiska djurarter som albino-åsnan, sardinsk vildkatt, sardinsk rådjur och Sarda-fåren.

Il Castello i Cagliari är en av öns mest ikoniska platser, en imponerande kullstads- citadell med höga murar och torn, som byggdes av pisanerna på 1200-talet.

Se till att du får tid att utforska några av de 7000 fascinerande bronsåldersplatserna som kallas nuraghe. Den mest besökta är Nuraghe Su Nuraxi i Barumini landsbygden. Den omfattar ett 1500 f.Kr. torn, olika hyddor och har listats på världsarvslistan.

Hur tar man sig runt Sardinien?

Hyrbil är ett bra sätt att upptäcka ön. Lokaltrafiken är inte alltid den bästa, speciellt inte på söndagar då det är lågtrafik. Annars går bussarna mellan de flesta städer. Tåg går mellan alla större städer men stannar ofta långt utanför själva staden.

Sardinien är väl förbunden med fastlandet och de omgivande Medelhavsöarns med färja. Med färjeterminaler i Cagliari, Arbatax, Olbia, Golfo Aranci, Santa Teresa Gallura och Porto Torres.

Från fastlandet Italien finns terminaler i Genua, Livorno, Piombino, Civitechhia och Neapel med täta överfarter som går varje vecka.

Du kan segla från Barcelona i östra Spanien nästan varje dag, med mindre frekventa korsningar från Nice och Toulon i södra Frankrike.

Om du reser från Korsika kan du segla från Bonifacio och Porto Vecchio i söder, med några höghastighetsavgångar varje vecka.

I Palermo, Sicilien kan du välja mellan ett par seglingar varje vecka, som tar ungefär en halv dag

När är det bäst att boka färja till Sardinien?

Under de populära sommarmånaderna kan det vara lite dyrare och biljetter kan vara svårare att beställa. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Grimaldi Lines
  • Få pris
 • Moby Lines
  • Få pris
 • Tirrenia
  • Få pris
 • Grandi Navi Veloci
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Sardinien recension

 • "Ineffektivt"

  Det tar sanslöst lång tid att köra på båten och nästan en timme innan man kommer av. Väldigt ineffektivt. Det är extra irriterande när färjan dessutom är 30 min försenad. I övrigt är det trevligt på båten, bra möjligheter att äta och att sitta utomhus.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjeresa till Korsika"

  När man är fyra personer på var sin motorcykel, och alla vill dela hytt, är det inte helt självklart, hur man skall gå till väga. (Nu tror jag mig veta det.) Men Er service var i det fallet OK, även om det tog lite tid. Intressant var också, att vi avsiktligt inte bokade återresan från Korsika tidigt, då vi ville ha visst handlingsutrymme. Under resan till Korsika hittade vi en nattfärja till Nice, som vi inte sett i tidtabellerna ett par månader tidigare, och som passade oss perfekt. Den köptes i terminalen i Bastia, och kostade oss c:a 100 € mer än resan, som köptes av Er, trots att vi fick en trängre hytt! I övrigt skötte sig Corsica Ferries föredömligt - utom i ETT flagrant avseende. Inför återresan kl. 21 skulle man samlas på plattan kl 19 - 20, men färjan kom inte ens till kaj förrän bortåt 20.30. Det borde vara världens enklaste sak för rederiet att via högtalare ropa ut, att färjan beräknas inkomma kl XX, varpå ilastning beräknas börja kl. YY. Nu stod i stället hundratals resenärer på en varm asfaltsplatta i uppemot två timmar, innan det var dags att köra ombord. Det hade varit SÅ enkelt att förbättra resenärernas komfort med ett meddelande - och ändå gjordes inget. Varför?

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fast Ferry to Elba"

  We chose the fast ferry to Elba for our vacation and was very pleased as both the loading and deaprating at arrival was quick and efficient.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjan punktlig i strejktid"

  Corsica ferries tuffade på när övriga strejkade. Tack för det!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Sardinien