Piombino till Golfo Aranci färja

Piombino Golfo Aranci rutten ansluter Italien med Sardinien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Corsica Sardinia Ferries. Det finns överfarter upp till 4 gånger vecka med en resetid från ca 7 timmar 30 minuter.

Piombino Golfo Aranci seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Piombino till Golfo Aranci färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Italien till Sardinien sida.

Piombino - Golfo Aranci färjerederier

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 4 Avgångar per vecka 7 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Piombino Golfo Aranci

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Piombino Golfo Aranci är en bil och 2 passagerare.

Piombino guide

Piombino är en stad belägen i provinsen Livorno i Toscana, Italien. Staden ligger på gränsen mellan Liguriska havet och Tyrrenska havet, framför ön Elba och på norra sidan av Maremma. Stadens gamla centrum går tillbaka till den tid då det var en etruskisk hamn. Staden var också en viktig hamn på medeltiden i republiken Pisa. Om du besöker staden i augusti så har du chansen att delta i "Agosto con Gusto," en stor mat och vinmässa som hyllar de kulturella och kulinariska traditionerna i Piombino. Museet för citadellet och staden är det perfekta stället att ta reda på mer om stadens förhistoriska, etruskiska och romerska förflutna. Längs med kusten finns ett antal cykel- och vandringsstigar som leder genom busksnår till den moderna turisthamnen Salivoli och förbi ett antal familjeägda källare öppna för besök och vinprovningar.

Från hamnen i Piombino avgår färjorna direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba ligger bara 10 km från kusten), samt till Sardinien och Korsika.

Golfo Aranci guide

Golfo Aranci är namnet på viken som ligger på den nordöstra kusten av ön Sardinien,Italien. Staden har utmärkta sjöförbindelser med resten av Italien tack vare sin viktiga hamn. Det är bara några kilometer från Porto Rotondo och 15 km från Olbia. Namnet Golfo Aranci har två olika förklaringar; den första gäller det avlägsna skeppsbrott på ett fartyg fullt av apelsiner och den andra och mer trovärdig är kopplade till den sardiska termen "granci" krabbor som lätt kan hittas i det här området. Den marina reservatet i den närbelägna ön Tavolara är värt ett besök tillsammans med den vackra Capo Coda Cavallo. Havet är känt för sitt klara vatten och skönhet erbjuder fantastiska vattensporter möjligheter, särskilt dykning. I närheten ligger den förtrollande Cala Moresca och tallskog som kan nås endast till fots eller med cykel. En av de mest suggestiva arkeologiska lämningar i området är en helig källa Milis som går tillbaka till Nuragic eran.

Det går dagliga färjor från stadens hamn till Civitavecchia Livorno och Fiumincino.