Piombino till Olbia färja

Piombino Olbia rutten ansluter Italien med Sardinien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Moby Lines. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 5 timmar.

Piombino Olbia seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Piombino till Olbia färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Italien till Sardinien sida.

Piombino - Olbia färjerederier

  • Moby Lines
    • 7 Avgångar per vecka 5 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Piombino Olbia

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Piombino Olbia är en bil och 2 passagerare.

Piombino guide

Piombino är en stad belägen i provinsen Livorno i Toscana, Italien. Staden ligger på gränsen mellan Liguriska havet och Tyrrenska havet, framför ön Elba och på norra sidan av Maremma. Stadens gamla centrum går tillbaka till den tid då det var en etruskisk hamn. Staden var också en viktig hamn på medeltiden i republiken Pisa. Om du besöker staden i augusti så har du chansen att delta i "Agosto con Gusto," en stor mat och vinmässa som hyllar de kulturella och kulinariska traditionerna i Piombino. Museet för citadellet och staden är det perfekta stället att ta reda på mer om stadens förhistoriska, etruskiska och romerska förflutna. Längs med kusten finns ett antal cykel- och vandringsstigar som leder genom busksnår till den moderna turisthamnen Salivoli och förbi ett antal familjeägda källare öppna för besök och vinprovningar.

Från hamnen i Piombino avgår färjorna direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba ligger bara 10 km från kusten), samt till Sardinien och Korsika.

Olbia guide

Den italienska staden Olbia, i nordöstra delen av ön Sardinien är kanske inte lika tilltalande som Alghero eller Cagliari, men är ändå en populär destination. Den har sin egen flygplats och tar emot färjor från fastlandet, i egenskap av en inkörsport till Costa Smeralda och tillhandahålla faciliteter och tjänster för turister. Den gamla delen av Olbia har romerska bad, en imponerande granitkyrka och andra historiska monument, plus det finns många barer och restauranger för där besökarna att njuta av. Stadens huvudattraktion är den medeltida Pisan-romanska kyrkan, uthuggen ur Galluran granit. I apsen finns två 13-talet fresker, skildrar den vänstra en San Simplicio, skyddshelgon för Olbia. Festa di San Simplicio, Olbia största festival, firas i tre dagar i mitten av maj.

Olbia hamn är på en ö kopplad till staden av en lång gångbro. Bilfärjor ansluter Olbia med fastlandet italienska destinationer, inklusive Genua och Civitavecchia, nära Rom. ASPO buss nummer 9 ansluter porten med staden. Ytterligare destinationer är tillgängliga från Golfo Aranci, en port till norr om Olbia.