Genua till Porto Torres färja

Genua Porto Torres rutten ansluter Italien med Sardinien och körs för tillfället av 2 rederier. Grandi Navi Veloci service kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid på runt 12 timmar när Tirrenia servicen kör upp till 9 gånger per vecka med en resetid från 10 tim 5 min.

Så det är kombinerat 13 överfarter som erbjuds vecka på Genua Porto Torres rutten mellan Italien och Sardinien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Genua till Porto Torres färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Italien till Sardinien sida.

Genua - Porto Torres färjerederier

  • Grandi Navi Veloci
    • 4 Avgångar per vecka 12 tim
    • Få pris
  • Tirrenia
    • 9 Avgångar per vecka 10 tim 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Genua Porto Torres

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Genua Porto Torres är en bil och 2 passagerare.

Genua guide

Genua är en hamnstad i Italien och huvudstad i regionen Ligurien, som ligger vid Medelhavet. Den gamla staden i staden förklarades som världsarv av UNESCO år 2006 och staden i allmänhet har en rik historia av konst, musik, arkitektur och gastronomi. Staden förklarades därför till Europas kulturhuvudstad 2004. Genua är också födelseplatsen för Christopher Columbus och Niccolo Paganini.

Genuas historiska centrum är en labyrint av torg och smala caruggi (typiska Genuesiska gränder), med medeltida egenskaper från 1600-talet och barocken (San Matteo torget och gamla via Aurea, nu via Garibaldi). Rester av de gamla 1700-talsmurarna är fortfarande synliga i närheten San Lorenzo katedralen, som är den mest besökta platsen för tillbedjan i Genua.

Genuas hamn är den största italienska kommersiella och industriella hamnen och en av Europas mest aktiva hamnar i Medelhavet. Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen har många våningar och är tillgänglig med rullstol. På den översta våningen finns väntrum och ett stort shoppingcenter.

Porto Torres guide

Den italienska staden Porto Torres ligger på den västra kusten av ön Sardinien och är cirka 25 km öster om den Gorditanianska udden. Porto Torres, med sina 2000 år av historia, är den perfekta destinationen för dem som inte vill gå miste om kulturen och njuta av en semester vid havet. Staden grundades av Julius Caesar i 46 e.Kr. det fortfarande visar resterna av den antika staden Turris Libisonis. Om du besöker det nationella arkeologiska museet och det arkeologiska området kan du beundra sina viktiga fynd, den gamla spa och gå igenom de stenlagda gator och hus dekorerade med strålande flerfärgade marmor. Det finns massor av parker och grönområden i staden där besökare kan tillbringa några timmar avkopplande. Staden har också många restauranger och trattorior där besökare kan prova lokala specialiteter. Det finns också livliga nattklubbar om du vill festa!

Hamnen är ansluten med går färjor med Genua, Marseille, Toulon, Barcelona, Civitavecchia, Propriano,