Genua
Porto Torres
Färjor till Sardinien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Genua - Porto Torres är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Genua till Porto Torres

Genua Porto Torres-rutten går mellan Italien och Sardinien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grandi Navi Veloci trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 13 timmar när Tirrenia servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 10 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Genua Porto Torres-rutten mellan Italien och Sardinien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Genua till Porto Torres?

  Färjeresan från Genua till Porto Torres tar ungefär 11h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Genua till Porto Torres?

  Priserna för färjan mellan Genua - Porto Torres varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 334 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Genua - Porto Torres?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Genua och Porto Torres, dessa är
  • Grandi Navi Veloci
  • Tirrenia
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Genua - Porto Torres?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Genua - Porto Torres, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Genua - Porto Torres?

  Ja, mellan Genua - Porto Torres kan du resan utan bil med
  • Grandi Navi Veloci
  • Tirrenia
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Genua - Porto Torres?

  Ja, du kan resa med bil mellan Genua - Porto Torres med
  • Grandi Navi Veloci
  • Tirrenia
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Genua - Porto Torres?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Grandi Navi Veloci
 • Vad är avståndet från Genua till Porto Torres?

  Det är uppskattningsvis 214 sjömil mellan Genua och Porto Torres.

Guide till Genua

Genua är en hamnstad i Italien och huvudstad i regionen Ligurien, som ligger vid Medelhavet. Den gamla staden i staden förklarades som världsarv av UNESCO år 2006 och staden i allmänhet har en rik historia av konst, musik, arkitektur och gastronomi. Staden förklarades därför till Europas kulturhuvudstad 2004. Genua är också födelseplatsen för Christopher Columbus och Niccolo Paganini.

Genuas historiska centrum är en labyrint av torg och smala caruggi (typiska Genuesiska gränder), med medeltida egenskaper från 1600-talet och barocken (San Matteo torget och gamla via Aurea, nu via Garibaldi). Rester av de gamla 1700-talsmurarna är fortfarande synliga i närheten San Lorenzo katedralen, som är den mest besökta platsen för tillbedjan i Genua.

Genuas hamn är den största italienska kommersiella och industriella hamnen och en av Europas mest aktiva hamnar i Medelhavet. Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen har många våningar och är tillgänglig med rullstol. På den översta våningen finns väntrum och ett stort shoppingcenter.


Guide till Porto Torres

Den italienska staden Porto Torres ligger på den västra kusten av ön Sardinien och är cirka 25 km öster om den Gorditanianska udden. Porto Torres, med sina 2000 år av historia, är den perfekta destinationen för dem som inte vill gå miste om kulturen och njuta av en semester vid havet. Staden grundades av Julius Caesar i 46 e.Kr. det fortfarande visar resterna av den antika staden Turris Libisonis. Om du besöker det nationella arkeologiska museet och det arkeologiska området kan du beundra sina viktiga fynd, den gamla spa och gå igenom de stenlagda gator och hus dekorerade med strålande flerfärgade marmor. Det finns massor av parker och grönområden i staden där besökare kan tillbringa några timmar avkopplande. Staden har också många restauranger och trattorior där besökare kan prova lokala specialiteter. Det finns också livliga nattklubbar om du vill festa!

Hamnen är ansluten med går färjor med Genua, Marseille, Toulon, Barcelona, Civitavecchia, Propriano,


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.