Färja från Genua till Porto Torres

Genua Porto Torres-rutten går mellan Italien och Sardinien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grandi Navi Veloci trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 13 timmar när Tirrenia servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 10 tim 30 min.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Genua Porto Torres-rutten mellan Italien och Sardinien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Genua och Porto Torres

  • Grandi Navi Veloci
    • 7 avgångar per vecka 13 tim
    • Få pris
  • Tirrenia
    • 7 avgångar per vecka 10 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Genua Porto Torres

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Genua Porto Torres-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Genua

Genua är en hamnstad i Italien och huvudstad i regionen Ligurien, som ligger vid Medelhavet. Den gamla staden i staden förklarades som världsarv av UNESCO år 2006 och staden i allmänhet har en rik historia av konst, musik, arkitektur och gastronomi. Staden förklarades därför till Europas kulturhuvudstad 2004. Genua är också födelseplatsen för Christopher Columbus och Niccolo Paganini.

Genuas historiska centrum är en labyrint av torg och smala caruggi (typiska Genuesiska gränder), med medeltida egenskaper från 1600-talet och barocken (San Matteo torget och gamla via Aurea, nu via Garibaldi). Rester av de gamla 1700-talsmurarna är fortfarande synliga i närheten San Lorenzo katedralen, som är den mest besökta platsen för tillbedjan i Genua.

Genuas hamn är den största italienska kommersiella och industriella hamnen och en av Europas mest aktiva hamnar i Medelhavet. Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen har många våningar och är tillgänglig med rullstol. På den översta våningen finns väntrum och ett stort shoppingcenter.

Guide till Porto Torres

Den italienska staden Porto Torres ligger på den västra kusten av ön Sardinien och är cirka 25 km öster om den Gorditanianska udden. Porto Torres, med sina 2000 år av historia, är den perfekta destinationen för dem som inte vill gå miste om kulturen och njuta av en semester vid havet. Staden grundades av Julius Caesar i 46 e.Kr. det fortfarande visar resterna av den antika staden Turris Libisonis. Om du besöker det nationella arkeologiska museet och det arkeologiska området kan du beundra sina viktiga fynd, den gamla spa och gå igenom de stenlagda gator och hus dekorerade med strålande flerfärgade marmor. Det finns massor av parker och grönområden i staden där besökare kan tillbringa några timmar avkopplande. Staden har också många restauranger och trattorior där besökare kan prova lokala specialiteter. Det finns också livliga nattklubbar om du vill festa!

Hamnen är ansluten med går färjor med Genua, Marseille, Toulon, Barcelona, Civitavecchia, Propriano,