Genua
Olbia
Färjor till Sardinien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Genua till Olbia

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 16 avångar i veckan mellan Genua och Olbia. Denna sträcka trafikeras av 3 rederier, Grandi Navi Veloci, Moby Lines & Tirrenia. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Genua och Olbia.

Tidtabeller Genua till Olbia

Färjor mellan Genua och Olbia avgår vanligtvis från Genua, ca 09:00. Överfarten tar ungefär 10h 36m.

Färjepriser mellan Genua och Olbia

Priserna på en överfast från Genua till Olbia varierar oftast mellan 2471kr och 11054kr*. Genomsnittspriset är 6197kr*. De billigaste priserna mellan Genua och Olbia är ca 304kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 3644kr*. Genomsnittspriset för en bil är 6500kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Olbia och Genua?

Det är ungefär 241.4 miles (388.5km) eller 209.8 sjömil mellan Genua och Olbia.

Kan jag resa med bil mellan Genua och Olbia?

Ja, med Grandi Navi Veloci, Moby Lines, Tirrenia kan du resa med bil på sträckan mellan Genua och Olbia. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Genua och Olbia.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Genua och Olbia?

Ja, fotpassagerare kan resa med Grandi Navi Veloci, Moby Lines, Tirrenia mellan Genua och Olbia.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Genoa - Olbia Sammanfattning av rutt
Land för avresa Italien
Destination Land Italien
Antal operatörer 3
Operatörer Grandi Navi Veloci, Moby Lines & Tirrenia
Genomsnittligt pris 5858 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 2
Genomsnittliga veckovisa avgångar 16
Genomsnittlig seglingstid 10h 39m
Snabbaste seglingstid 10h 0m
Första färjan 09:00
Sista färjan 23:59
Avstånd 209 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Genua till Olbia?

Färjeresan från Genua till Olbia tar ungefär 10h 19m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Genua - Olbia?

3 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Genua och Olbia, dessa är
  • Moby Lines
  • Grandi Navi Veloci
  • Tirrenia

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Genua - Olbia?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Genua - Olbia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Genua - Olbia?

Ja, mellan Genua - Olbia kan du resan utan bil med
  • Moby Lines
  • Grandi Navi Veloci
  • Tirrenia

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Genua - Olbia?

Ja, du kan resa med bil mellan Genua - Olbia med
  • Moby Lines
  • Grandi Navi Veloci
  • Tirrenia

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Genua - Olbia?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Grandi Navi Veloci

Guide till Genua

Genua är en hamnstad i Italien och huvudstad i regionen Ligurien, som ligger vid Medelhavet. Den gamla staden i staden förklarades som världsarv av UNESCO år 2006 och staden i allmänhet har en rik historia av konst, musik, arkitektur och gastronomi. Staden förklarades därför till Europas kulturhuvudstad 2004. Genua är också födelseplatsen för Christopher Columbus och Niccolo Paganini.

Genuas historiska centrum är en labyrint av torg och smala caruggi (typiska Genuesiska gränder), med medeltida egenskaper från 1600-talet och barocken (San Matteo torget och gamla via Aurea, nu via Garibaldi). Rester av de gamla 1700-talsmurarna är fortfarande synliga i närheten San Lorenzo katedralen, som är den mest besökta platsen för tillbedjan i Genua.

Genuas hamn är den största italienska kommersiella och industriella hamnen och en av Europas mest aktiva hamnar i Medelhavet. Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen har många våningar och är tillgänglig med rullstol. På den översta våningen finns väntrum och ett stort shoppingcenter.


Guide till Olbia

Den italienska staden Olbia, i nordöstra delen av ön Sardinien är kanske inte lika tilltalande som Alghero eller Cagliari, men är ändå en populär destination. Den har sin egen flygplats och tar emot färjor från fastlandet, i egenskap av en inkörsport till Costa Smeralda och tillhandahålla faciliteter och tjänster för turister. Den gamla delen av Olbia har romerska bad, en imponerande granitkyrka och andra historiska monument, plus det finns många barer och restauranger för där besökarna att njuta av. Stadens huvudattraktion är den medeltida Pisan-romanska kyrkan, uthuggen ur Galluran granit. I apsen finns två 13-talet fresker, skildrar den vänstra en San Simplicio, skyddshelgon för Olbia. Festa di San Simplicio, Olbia största festival, firas i tre dagar i mitten av maj.

Olbia hamn är på en ö kopplad till staden av en lång gångbro. Bilfärjor ansluter Olbia med fastlandet italienska destinationer, inklusive Genua och Civitavecchia, nära Rom. ASPO buss nummer 9 ansluter porten med staden. Ytterligare destinationer är tillgängliga från Golfo Aranci, en port till norr om Olbia.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.