Färja från Livorno till Olbia

Livorno Olbia-rutten går mellan Italien och Sardinien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Moby Lines trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 55 minuter när Grimaldi Lines servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 8 tim.

Det finns totalt 28 linjer att välja på vecka om du vill åka Livorno Olbia-rutten mellan Italien och Sardinien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Livorno och Olbia

  • Moby Lines
    • 14 avgångar per vecka 6 tim 55 min
    • Få pris
  • Grimaldi Lines
    • 14 avgångar per vecka 8 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Livorno Olbia

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Livorno Olbia-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Livorno

Livorno är en stad och hamn som ligger på i liguriska havet på den västra kusten i Toscana i Italien. Den nya Venedig-distriktet i staden har behållit mycket av sin ursprungliga gatunät och arkitektur inklusive dess broar, smala gränder, adelsmänshus och nätverk av kanaler som används för att ansluta sina lager till hamnen. Staden har många neo-klassiska byggnader, parker, museer och kulturinstitutioner. Museo Mascagnano innehåller minnessaker, dokument och operor av den store kompositören Pietro Mascagni, som bodde i staden. Varje år spelas några av hans operor raditionellt under lyriska musiksäsongen, som organiseras av den traditionella teatern i Livorno.

Livorno är den tredje största hamnen på den västra kusten av Italien och erbjuder många tjänster, från lastfrakt till passagerarfärjor. Hamnen har moderna faciliteter inklusive rullstolsramper och toaletter och dusch för resenärer. Den har också barer, restauranger, passagerar service kiosker, ett konferenscenter, banker och många ytterligare tjänster. Från hamnen finns det färjeförbindelser till Bastia, Olbia, Golfo Aranci, Cagliari och Tunisien.

Guide till Olbia

Den italienska staden Olbia, i nordöstra delen av ön Sardinien är kanske inte lika tilltalande som Alghero eller Cagliari, men är ändå en populär destination. Den har sin egen flygplats och tar emot färjor från fastlandet, i egenskap av en inkörsport till Costa Smeralda och tillhandahålla faciliteter och tjänster för turister. Den gamla delen av Olbia har romerska bad, en imponerande granitkyrka och andra historiska monument, plus det finns många barer och restauranger för där besökarna att njuta av. Stadens huvudattraktion är den medeltida Pisan-romanska kyrkan, uthuggen ur Galluran granit. I apsen finns två 13-talet fresker, skildrar den vänstra en San Simplicio, skyddshelgon för Olbia. Festa di San Simplicio, Olbia största festival, firas i tre dagar i mitten av maj.

Olbia hamn är på en ö kopplad till staden av en lång gångbro. Bilfärjor ansluter Olbia med fastlandet italienska destinationer, inklusive Genua och Civitavecchia, nära Rom. ASPO buss nummer 9 ansluter porten med staden. Ytterligare destinationer är tillgängliga från Golfo Aranci, en port till norr om Olbia.