Färja från Civitavecchia till Olbia

Civitavecchia Olbia-rutten går mellan Rom och Sardinien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grimaldi Lines trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 7 timmar 30 minuter när Tirrenia servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 5 tim 30 min.

Det finns totalt 21 linjer att välja på vecka om du vill åka Civitavecchia Olbia-rutten mellan Rom och Sardinien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Civitavecchia och Olbia

 • Grimaldi Lines
  • 7 avgångar per vecka 7 tim 30 min
  • Få pris
 • Tirrenia
  • 14 avgångar per vecka 5 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Civitavecchia Olbia

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Civitavecchia Olbia-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Civitavecchia till Olbia

 • "Trevlig del i längre resa"

  Vi tog färjan mellan Civitavecchia och Olbia t.o.r. på vår resa till Sardinien. Istället för att ta flyget direkt till Sardinien, så valde vi en annan lösning istället. Vi tog flyget till Rom, hyrde bil där och tog färjan till Sardinien istället. Det var en annorlunda variant, vilken i sig var mycket trevlig. Vi tog en nattur båda vägarna, varför vi kunde sova i hytt under nattresan. Praktiskt och bra. Färjan var helt ok och fräsch. Att ta med bilen var inget problem. Logistiken när man skulle köra av färjan på morgonen var väl inte den allra bästa. Mycket backande där "djungelns lag" rådde. Men det löste sig också efter en stund. Men hur som helst, en bra lösning som dessutom blev något billigare än att flyga direkt till Sardinien.

  'Göran' reste Civitavecchia Olbia med Tirrenia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Chivitavecchia - Olbia"

  Bra väl. Bra pris. Checkade in i Civitavecchia och det var 12 euro billigare online.

  'Anonym' reste Civitavecchia Olbia med Moby Lines på Moby Freedom

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Olbia"

  Färjan var ren, lugn och i tid. Kan inte fråga för mer. Trevlig personal.

  'Duane ' reste Civitavecchia Olbia med Tirrenia på Nuraghes

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Till Sardinien med färja"

  Bra transportmedel till Olbia, Sardinien ifall man är i närheten av/vill kombinera med besök i Rom. Snabb överfart. Vill man få lite vila under resan, beställ en loungestol. Där är det lugnt och tyst.

  'Anonym' reste Civitavecchia Olbia med Moby Lines på Moby Freedom

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Civitavecchia

Civitavecchia ("gamla staden") är en stad belägen i provinsen Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Staden har en hamn som ligger vid Tyrrenska havet och ligger cirka 80 km nordväst om Rom. Det arkeologiska museet i Civitavecchia är inrymt i en sjuttonhundratals byggnad som tillhörde Clemente XIII, och byggdes för att hysa högkvarter åt den påvliga garnisonen. I museet finns arkeologiska fynd från staden Centumcellae (gamla namnet på Civitavecchia) och från den närmaste omgivningen. En annan intressant attraktion i staden, på stora torget i Civitavecchia, är katedralen tillägnad San Franciskus av Assisi som byggdes över en kyrka som redan fanns där och som Franciscan fäderna byggde på koncession av påven Paul V 1610.

Hamnen består av två bryggor och en vågbrytare, på vilken det finns en fyr. Ta en färja från Civitavecchia med GNV till några av Medelhavets vackraste resmål. Destinationer tillgängliga från hamnen är bl.a. Sicilien, Sardinien och Tunisien.

Guide till Olbia

Den italienska staden Olbia, i nordöstra delen av ön Sardinien är kanske inte lika tilltalande som Alghero eller Cagliari, men är ändå en populär destination. Den har sin egen flygplats och tar emot färjor från fastlandet, i egenskap av en inkörsport till Costa Smeralda och tillhandahålla faciliteter och tjänster för turister. Den gamla delen av Olbia har romerska bad, en imponerande granitkyrka och andra historiska monument, plus det finns många barer och restauranger för där besökarna att njuta av. Stadens huvudattraktion är den medeltida Pisan-romanska kyrkan, uthuggen ur Galluran granit. I apsen finns två 13-talet fresker, skildrar den vänstra en San Simplicio, skyddshelgon för Olbia. Festa di San Simplicio, Olbia största festival, firas i tre dagar i mitten av maj.

Olbia hamn är på en ö kopplad till staden av en lång gångbro. Bilfärjor ansluter Olbia med fastlandet italienska destinationer, inklusive Genua och Civitavecchia, nära Rom. ASPO buss nummer 9 ansluter porten med staden. Ytterligare destinationer är tillgängliga från Golfo Aranci, en port till norr om Olbia.