Färja från Civitavecchia till Olbia

Civitavecchia Olbia-linjen går mellan Rom och Sardinien och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Grandi Navi Veloci kör upp till 5 gånger vecka, Grimaldi Lines 7 gånger per vecka & Tirrenia kör upp till 14 gånger vecka.

Det är totalt 26 avgångar vecka på sträckan Civitavecchia Olbia mellan Rom och Sardinien ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Civitavecchia och Olbia

 • Grandi Navi Veloci
  • 5 avgångar per vecka 6 tim 15 min
  • Få pris
 • Grimaldi Lines
  • 7 avgångar per vecka 7 tim 30 min
  • Få pris
 • Tirrenia
  • 14 avgångar per vecka 5 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Civitavecchia Olbia

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Civitavecchia Olbia-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Civitavecchia

Civitavecchia ("gamla staden") är en stad belägen i provinsen Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Staden har en hamn som ligger vid Tyrrenska havet och ligger cirka 80 km nordväst om Rom. Det arkeologiska museet i Civitavecchia är inrymt i en sjuttonhundratals byggnad som tillhörde Clemente XIII, och byggdes för att hysa högkvarter åt den påvliga garnisonen. I museet finns arkeologiska fynd från staden Centumcellae (gamla namnet på Civitavecchia) och från den närmaste omgivningen. En annan intressant attraktion i staden, på stora torget i Civitavecchia, är katedralen tillägnad San Franciskus av Assisi som byggdes över en kyrka som redan fanns där och som Franciscan fäderna byggde på koncession av påven Paul V 1610.

Hamnen består av två bryggor och en vågbrytare, på vilken det finns en fyr. Ta en färja från Civitavecchia med GNV till några av Medelhavets vackraste resmål. Destinationer tillgängliga från hamnen är bl.a. Sicilien, Sardinien och Tunisien.

Guide till Olbia

Den italienska staden Olbia, i nordöstra delen av ön Sardinien är kanske inte lika tilltalande som Alghero eller Cagliari, men är ändå en populär destination. Den har sin egen flygplats och tar emot färjor från fastlandet, i egenskap av en inkörsport till Costa Smeralda och tillhandahålla faciliteter och tjänster för turister. Den gamla delen av Olbia har romerska bad, en imponerande granitkyrka och andra historiska monument, plus det finns många barer och restauranger för där besökarna att njuta av. Stadens huvudattraktion är den medeltida Pisan-romanska kyrkan, uthuggen ur Galluran granit. I apsen finns två 13-talet fresker, skildrar den vänstra en San Simplicio, skyddshelgon för Olbia. Festa di San Simplicio, Olbia största festival, firas i tre dagar i mitten av maj.

Olbia hamn är på en ö kopplad till staden av en lång gångbro. Bilfärjor ansluter Olbia med fastlandet italienska destinationer, inklusive Genua och Civitavecchia, nära Rom. ASPO buss nummer 9 ansluter porten med staden. Ytterligare destinationer är tillgängliga från Golfo Aranci, en port till norr om Olbia.