COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Civitavecchia - Olbia är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Rom till Sardinien

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Civitavecchia och Olbia

  • 6 Sailings Weekly 6 hr
  • Get price
  • 4 Sailings Weekly 8 hr 30 min
  • Get price
  • 8 Sailings Weekly 7 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Civitavecchia till Olbia

 • "Chivitavecchia - Olbia"

  Bra väl. Bra pris. Checkade in i Civitavecchia och det var 12 euro billigare online.

  'Moby Freedom' travelled on Moby Freedom

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Olbia"

  Färjan var ren, lugn och i tid. Kan inte fråga för mer. Trevlig personal.

  'Nuraghes' travelled on Nuraghes

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig del i längre resa"

  Vi tog färjan mellan Civitavecchia och Olbia t.o.r. på vår resa till Sardinien. Istället för att ta flyget direkt till Sardinien, så valde vi en annan lösning istället. Vi tog flyget till Rom, hyrde bil där och tog färjan till Sardinien istället. Det var en annorlunda variant, vilken i sig var mycket trevlig. Vi tog en nattur båda vägarna, varför vi kunde sova i hytt under nattresan. Praktiskt och bra. Färjan var helt ok och fräsch. Att ta med bilen var inget problem. Logistiken när man skulle köra av färjan på morgonen var väl inte den allra bästa. Mycket backande där "djungelns lag" rådde. Men det löste sig också efter en stund. Men hur som helst, en bra lösning som dessutom blev något billigare än att flyga direkt till Sardinien.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Till Sardinien med färja"

  Bra transportmedel till Olbia, Sardinien ifall man är i närheten av/vill kombinera med besök i Rom. Snabb överfart. Vill man få lite vila under resan, beställ en loungestol. Där är det lugnt och tyst.

  'Moby Freedom' travelled on Moby Freedom

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Civitavecchia till Olbia

Civitavecchia Olbia-linjen går mellan Rom och Sardinien och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Tirrenia kör upp till 6 gånger vecka, Grandi Navi Veloci 4 gånger per vecka & Grimaldi Lines kör upp till 8 gånger vecka.

Det är totalt 18 avgångar vecka på sträckan Civitavecchia Olbia mellan Rom och Sardinien ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Civitavecchia

Civitavecchia ("gamla staden") är en stad belägen i provinsen Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Staden har en hamn som ligger vid Tyrrenska havet och ligger cirka 80 km nordväst om Rom. Det arkeologiska museet i Civitavecchia är inrymt i en sjuttonhundratals byggnad som tillhörde Clemente XIII, och byggdes för att hysa högkvarter åt den påvliga garnisonen. I museet finns arkeologiska fynd från staden Centumcellae (gamla namnet på Civitavecchia) och från den närmaste omgivningen. En annan intressant attraktion i staden, på stora torget i Civitavecchia, är katedralen tillägnad San Franciskus av Assisi som byggdes över en kyrka som redan fanns där och som Franciscan fäderna byggde på koncession av påven Paul V 1610.

Hamnen består av två bryggor och en vågbrytare, på vilken det finns en fyr. Ta en färja från Civitavecchia med GNV till några av Medelhavets vackraste resmål. Destinationer tillgängliga från hamnen är bl.a. Sicilien, Sardinien och Tunisien.


Guide till Olbia

Den italienska staden Olbia, i nordöstra delen av ön Sardinien är kanske inte lika tilltalande som Alghero eller Cagliari, men är ändå en populär destination. Den har sin egen flygplats och tar emot färjor från fastlandet, i egenskap av en inkörsport till Costa Smeralda och tillhandahålla faciliteter och tjänster för turister. Den gamla delen av Olbia har romerska bad, en imponerande granitkyrka och andra historiska monument, plus det finns många barer och restauranger för där besökarna att njuta av. Stadens huvudattraktion är den medeltida Pisan-romanska kyrkan, uthuggen ur Galluran granit. I apsen finns två 13-talet fresker, skildrar den vänstra en San Simplicio, skyddshelgon för Olbia. Festa di San Simplicio, Olbia största festival, firas i tre dagar i mitten av maj.

Olbia hamn är på en ö kopplad till staden av en lång gångbro. Bilfärjor ansluter Olbia med fastlandet italienska destinationer, inklusive Genua och Civitavecchia, nära Rom. ASPO buss nummer 9 ansluter porten med staden. Ytterligare destinationer är tillgängliga från Golfo Aranci, en port till norr om Olbia.