Civitavecchia till Porto Torres färja

Civitavecchia Porto Torres rutten ansluter Rom med Sardinien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Grimaldi Lines. Det finns överfarter upp till 5 gånger vecka med en resetid från ca 6 timmar 46 minuter.

Civitavecchia Porto Torres seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Civitavecchia till Porto Torres färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Rom till Sardinien sida.

Civitavecchia - Porto Torres färjerederier

  • Grimaldi Lines
    • 5 Avgångar per vecka 6 tim 46 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Civitavecchia Porto Torres

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Civitavecchia Porto Torres är en bil och 2 passagerare.

Civitavecchia guide

Civitavecchia ("gamla staden") är en stad belägen i provinsen Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Staden har en hamn som ligger vid Tyrrenska havet och ligger cirka 80 km nordväst om Rom. Det arkeologiska museet i Civitavecchia är inrymt i en sjuttonhundratals byggnad som tillhörde Clemente XIII, och byggdes för att hysa högkvarter åt den påvliga garnisonen. I museet finns arkeologiska fynd från staden Centumcellae (gamla namnet på Civitavecchia) och från den närmaste omgivningen. En annan intressant attraktion i staden, på stora torget i Civitavecchia, är katedralen tillägnad San Franciskus av Assisi som byggdes över en kyrka som redan fanns där och som Franciscan fäderna byggde på koncession av påven Paul V 1610.

Hamnen består av två bryggor och en vågbrytare, på vilken det finns en fyr. Ta en färja från Civitavecchia med GNV till några av Medelhavets vackraste resmål. Destinationer tillgängliga från hamnen är bl.a. Sicilien, Sardinien och Tunisien.

Porto Torres guide

Den italienska staden Porto Torres ligger på den västra kusten av ön Sardinien och är cirka 25 km öster om den Gorditanianska udden. Porto Torres, med sina 2000 år av historia, är den perfekta destinationen för dem som inte vill gå miste om kulturen och njuta av en semester vid havet. Staden grundades av Julius Caesar i 46 e.Kr. det fortfarande visar resterna av den antika staden Turris Libisonis. Om du besöker det nationella arkeologiska museet och det arkeologiska området kan du beundra sina viktiga fynd, den gamla spa och gå igenom de stenlagda gator och hus dekorerade med strålande flerfärgade marmor. Det finns massor av parker och grönområden i staden där besökare kan tillbringa några timmar avkopplande. Staden har också många restauranger och trattorior där besökare kan prova lokala specialiteter. Det finns också livliga nattklubbar om du vill festa!

Hamnen är ansluten med går färjor med Genua, Marseille, Toulon, Barcelona, Civitavecchia, Propriano,