Färja från Bonifacio till Santa Teresa di Gallura

Bonifacio Santa Teresa di Gallura-rutten går mellan Korsika och Sardinien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Moby Lines trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per dag med en restid på runt 50 minuter när Blu Navy servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 1 timme.

Det finns totalt 56 linjer att välja på vecka om du vill åka Bonifacio Santa Teresa di Gallura-rutten mellan Korsika och Sardinien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Bonifacio och Santa Teresa di Gallura

  • Moby Lines
    • Avgår 4 gånger per dag 50 min
    • Få pris
  • Blu Navy
    • Avgår 4 gånger per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Bonifacio Santa Teresa di Gallura

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Bonifacio Santa Teresa di Gallura-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Bonifacio

Bonifacio är en stad på den södra delen av ön Korsika i Frankrike. Bonifacio ligger precis vid kusten till medelhavet och är skiljd från Sardinien genom Strait of Bonifacio som är 11 km bred. Det är en stad som ligger vid den enda större hamnen på sydkusten. Staden är en populär turistattraktion på sommaren delvis p.g.a. närheten till de vackra stränderna men också p.g.a. sin historia och besökattraktioner såsom Torra di Sant' Amanza, Torra di Sponsaglia, Église Saint-Dominique de Bonifacio och Église Sainte-Marie-Majeure de Bonifacio.

Bonifacio har två förhistoriska platser av vikt: det antika grottskyddsrummet Araguina-Sennola nära byn Capello, precis norr om staden och en gravkammare lite längre norrut nära Figari. Den första är platsen för Lady of Bonifacio, en kvinna begravd ca 6570 f.kr. Den senare tillhör Megalithickulturen. Dessa två och den höga användningen av flinta av Monte Arci på Sardinien visar på att Bay of Bonifacio var en rutt till inlandet på Korsika från tidig ålder.

Färjor går från hamnen till Santa Teresa di Gallura, Sardinien.

Guide till Santa Teresa di Gallura

Den sardinska staden Santa Teresa di Gallura ligger på den norra spetsen av ön, på Bonifaciosundet. Stadens största torg har många kaféer och restauranger som tillgodoser stadens besökare även om det bör noteras att många nära under lågsäsong. Stadens största stranden, Rena Bianca, ligger en kort bit från staden och erbjuder besökarna kristallklart, varmt vatten att simma i. Longosardo torn i staden som stiger på den steniga udde med utsikt över havet är en populär turistattraktion. Den uppfördes på 1600-talet under Aragonien perioden, och har utsikt som tar både bukten Porto Longone och i bakgrunden, de vita klipporna som omger den korsikanska staden Bonifacio. På den vänstra sidan, ned kusten mot stranden Rena Bianca som slutar på kort avstånd från klipporna på "Isola Monica", där spåren av en övergiven grotta kvar.

Stadens hamn är den viktigaste utgångspunkten för färjor till ön Korsika.