Bonifacio till Santa Teresa di Gallura färja

Bonifacio Santa Teresa di Gallura rutten ansluter Korsika med Sardinien och körs för tillfället av 2 rederier. Moby Lines service kör upp till 4 gånger per dag med en resetid på runt 50 minuter när Blu Navy servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 1 timme.

Så det är kombinerat 56 överfarter som erbjuds vecka på Bonifacio Santa Teresa di Gallura rutten mellan Korsika och Sardinien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Bonifacio till Santa Teresa di Gallura färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Korsika till Sardinien sida.

Bonifacio - Santa Teresa di Gallura färjerederier

  • Moby Lines
    • 4 Avgångar per dag 50 min
    • Få pris
  • Blu Navy
    • 4 Avgångar per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Bonifacio Santa Teresa di Gallura

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Bonifacio Santa Teresa di Gallura är en bil och 2 passagerare.

Bonifacio guide

Bonifacio är en stad på den södra delen av ön Korsika i Frankrike. Bonifacio ligger precis vid kusten till medelhavet och är skiljd från Sardinien genom Strait of Bonifacio som är 11 km bred. Det är en stad som ligger vid den enda större hamnen på sydkusten. Staden är en populär turistattraktion på sommaren delvis p.g.a. närheten till de vackra stränderna men också p.g.a. sin historia och besökattraktioner såsom Torra di Sant' Amanza, Torra di Sponsaglia, Église Saint-Dominique de Bonifacio och Église Sainte-Marie-Majeure de Bonifacio.

Bonifacio har två förhistoriska platser av vikt: det antika grottskyddsrummet Araguina-Sennola nära byn Capello, precis norr om staden och en gravkammare lite längre norrut nära Figari. Den första är platsen för Lady of Bonifacio, en kvinna begravd ca 6570 f.kr. Den senare tillhör Megalithickulturen. Dessa två och den höga användningen av flinta av Monte Arci på Sardinien visar på att Bay of Bonifacio var en rutt till inlandet på Korsika från tidig ålder.

Färjor går från hamnen till Santa Teresa di Gallura, Sardinien.

Santa Teresa di Gallura guide

Den sardinska staden Santa Teresa di Gallura ligger på den norra spetsen av ön, på Bonifaciosundet. Stadens största torg har många kaféer och restauranger som tillgodoser stadens besökare även om det bör noteras att många nära under lågsäsong. Stadens största stranden, Rena Bianca, ligger en kort bit från staden och erbjuder besökarna kristallklart, varmt vatten att simma i. Longosardo torn i staden som stiger på den steniga udde med utsikt över havet är en populär turistattraktion. Den uppfördes på 1600-talet under Aragonien perioden, och har utsikt som tar både bukten Porto Longone och i bakgrunden, de vita klipporna som omger den korsikanska staden Bonifacio. På den vänstra sidan, ned kusten mot stranden Rena Bianca som slutar på kort avstånd från klipporna på "Isola Monica", där spåren av en övergiven grotta kvar.

Stadens hamn är den viktigaste utgångspunkten för färjor till ön Korsika.