Ajaccio till Porto Torres färja

Ajaccio Porto Torres rutten ansluter Korsika med Sardinien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Corsica Sardinia Ferries. Det finns överfarter upp till 2 gånger vecka med en resetid från ca 4 timmar.

Ajaccio Porto Torres seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Ajaccio till Porto Torres färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Korsika till Sardinien sida.

Ajaccio - Porto Torres färjerederier

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 2 Avgångar per vecka 4 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ajaccio Porto Torres

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ajaccio Porto Torres är en bil och 2 passagerare.

Ajaccio guide

Ajaccio är den största byn på den franska ön Korsika. Napoleon Bonaparte föddes i Ajaccio 1769 i Casa Bounaparte, som nu är öppet för allmänheten. Annat som tillägnat honom i staden är bl.a. Napoleon Bonaparte flygplats. Staden ligger i den sydvästra delen av Korsika, ungefär 338 km sydöst om Marseilles. Staden har ett skyddat läge vid nedanför de skogskullarna på Gulf av Ajaccios norra strand. Stadens hamn ligger öster om fästningen, nedanför en kulle med utsikt över halvön som skyddar hamnen.

Hamnen i Ajaccio förbinds med Marseille, Toulon och Nice på det franska fastlandet på så gott som daglig basis. Det finns också vissa förbindelser till Italiens fastland (Livorno) och till Sardinien, och även säsongsförbindelser mellan Calvi och Propriano. De två största rederierna som står för dessa förbindelser är SNCM och Corsica Ferries.

Ajaccio har också blivit ett uppehåll för färjor med totalt 418,086 passagerare sedan 2007 - överlägset den största på Korsika och den näst största i Frankrike (efter Marseille, men före Nice/Villefranche-sur-Mer och Cannes).

Porto Torres guide

Den italienska staden Porto Torres ligger på den västra kusten av ön Sardinien och är cirka 25 km öster om den Gorditanianska udden. Porto Torres, med sina 2000 år av historia, är den perfekta destinationen för dem som inte vill gå miste om kulturen och njuta av en semester vid havet. Staden grundades av Julius Caesar i 46 e.Kr. det fortfarande visar resterna av den antika staden Turris Libisonis. Om du besöker det nationella arkeologiska museet och det arkeologiska området kan du beundra sina viktiga fynd, den gamla spa och gå igenom de stenlagda gator och hus dekorerade med strålande flerfärgade marmor. Det finns massor av parker och grönområden i staden där besökare kan tillbringa några timmar avkopplande. Staden har också många restauranger och trattorior där besökare kan prova lokala specialiteter. Det finns också livliga nattklubbar om du vill festa!

Hamnen är ansluten med går färjor med Genua, Marseille, Toulon, Barcelona, Civitavecchia, Propriano,