Toulon till Porto Torres färja

Toulon Porto Torres rutten ansluter Frankrike med Sardinien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Corsica Sardinia Ferries. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 7 timmar.

Toulon Porto Torres seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Toulon till Porto Torres färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Frankrike till Sardinien sida.

Toulon - Porto Torres färjerederier

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 3 Avgångar per vecka 7 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Toulon Porto Torres

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Toulon Porto Torres är en bil och 2 passagerare.

Toulon guide

Den franska staden Toulon ligger på Medelhavskusten i södra Frankrike. Det är en stor fransk flottbas och därmed har den en stor militär hamn där den franska marinens hangarfartyg Charles De Gaulle och hennes stridsgrupp tillsammans med resten av den franska medelhavsflottan finns. Toulons historia har starka kopplingar till många branscher, inklusive varvsindustrin, vintillverkning, beväpning, papper, kartor, skor, elektronisk utrustning och tillverkning av luftfartsutrustning.

Toulons gamla stadsdel ligger mellan hamnen Boulevard de Strasbourg och Cours Lafayette, och kännetecknas av smala gator, fontäner och små torg och är där stadens katedral ligger. Där finns den populära provensalska marknaden där det säljs lokala produkter varje morgon. Tyvärr förföll området under 1980-talet och 1990-talet men lyckligtvis har många av stadens fontäner och torg sedan dess restaurerats vilket har lockat många nya butiker att öppna upp.

Stadens hamn har två färjeterminaler och har bra passagerarfaciliteter inklusive kaféer, varuautomater, snackbar, toaletter och lång- och korttidsparkering. Färjetrafik från hamnen avgår till Ajaccio, Bastia, Ile Rousse och Civitavecchia.

Porto Torres guide

Den italienska staden Porto Torres ligger på den västra kusten av ön Sardinien och är cirka 25 km öster om den Gorditanianska udden. Porto Torres, med sina 2000 år av historia, är den perfekta destinationen för dem som inte vill gå miste om kulturen och njuta av en semester vid havet. Staden grundades av Julius Caesar i 46 e.Kr. det fortfarande visar resterna av den antika staden Turris Libisonis. Om du besöker det nationella arkeologiska museet och det arkeologiska området kan du beundra sina viktiga fynd, den gamla spa och gå igenom de stenlagda gator och hus dekorerade med strålande flerfärgade marmor. Det finns massor av parker och grönområden i staden där besökare kan tillbringa några timmar avkopplande. Staden har också många restauranger och trattorior där besökare kan prova lokala specialiteter. Det finns också livliga nattklubbar om du vill festa!

Hamnen är ansluten med går färjor med Genua, Marseille, Toulon, Barcelona, Civitavecchia, Propriano,