Italy

Jämför färjor från Italien till Sardinien

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Italien till Sardinien. Färjorna förbinder för tillfället 4 Hamnar in Italien med 4 Hamnar i Sardinien.Det finns ett kombinerat antal på upp till 3 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 7 ferry routes som traffikeras av 5 färjerederier där Corsica Ferries, Moby Lines, Grandi Navi Veloci, Grimaldi Lines & Tirrenia är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca Kort 5 timme 30 minut (Olbia).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Italien och Sardinien, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Italien-Sardinien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Sardinien:

Sardinien är den näst största ön i Medelhavet (Sicilien är den största) som ligger mellan Italien, Spanien och Tunisien, södra Korsika.

Än ligger knappt 193 km från det italienska fastlandet, något mer längre ifrån än den nordafrikanska kusten vid Tunisien.

Ett skäl till att besöka Sardinien är en kombination av vanlig nyfikenhet och en längtan efter rena stränder.

Ön är relativt fri från stora städer eller tung industri och dess stränder är verkligen några av de renaste i Italien.

Sardinien har mycket att erbjuda förutom enbart sol och hav – om du är beredd på att tränga in i dess mindre kända insida.