Savona
Ile Rousse
Färjor till Korsika
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Savona till Ile Rousse

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Savona och Ile Rousse. Sträckan mellan Savona och Ile Rousse trafikeras av Corsica Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Savona och Ile Rousse.

Tidtabeller Savona till Ile Rousse

Färjor mellan Savona och Ile Rousse avgår vanligtvis från Savona, ca 15:15. Överfarten tar ungefär 7h 18m.

Färjepriser mellan Savona och Ile Rousse

Priserna på en överfast från Savona till Ile Rousse varierar oftast mellan 2030kr och 6982kr*. Genomsnittspriset är 4533kr*. De billigaste priserna mellan Savona och Ile Rousse är ca 285kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1624kr*. Genomsnittspriset för en bil är 4574kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Ile Rousse och Savona?

Det är ungefär 115.9 miles (186.6km) eller 100.8 sjömil mellan Savona och Ile Rousse.

Kan jag resa med bil mellan Savona och Ile Rousse?

Ja, med Corsica Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Savona och Ile Rousse. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Savona och Ile Rousse.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Savona och Ile Rousse?

Ja, fotpassagerare kan resa med Corsica Ferries mellan Savona och Ile Rousse.

Savona till Ile Rousse färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Korsika
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Savona - Ile Rousse Sammanfattning av rutt
Land för avresa Italien
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Corsica Ferries
Genomsnittligt pris 4665 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 7h 18m
Snabbaste seglingstid 6h 0m
Första färjan 15:15
Sista färjan 23:59
Avstånd 100 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Savona till Ile Rousse?

Färjeresan från Savona till Ile Rousse tar ungefär 6h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Savona till Ile Rousse?

Priserna för färjan mellan Savona - Ile Rousse varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 392 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Savona - Ile Rousse?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Savona och Ile Rousse, dessa är
  • Corsica Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Savona - Ile Rousse?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Savona - Ile Rousse, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Savona - Ile Rousse?

Ja, mellan Savona - Ile Rousse kan du resan utan bil med
  • Corsica Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Savona - Ile Rousse?

Ja, du kan resa med bil mellan Savona - Ile Rousse med
  • Corsica Ferries

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Savona - Ile Rousse?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Corsica Ferries

Vad är avståndet från Savona till Ile Rousse?

Det är uppskattningsvis 100 sjömil mellan Savona och Ile Rousse.

Guide till Savona

Savona är en stad och hamn som ligger i den norditalienska regionen Ligurien i Riviera de Ponente på medelhavskusten. Staden brukade vara ett av de viktigaste centra för den italienska järnindustrin, med järnbruk och gjuterier, skeppsbyggnad, ingenjörsbutiker och ett mässingsgjuteri. En av de mest kända tidigare invånarna i Savona var Christopher Columbus, som odlade mark i området samtidigt som han skrev om sina resor. "Columbus hus", en stuga som ligger i Savona hills, låg mellan köksväxter och fruktträd och är en av flera bostäder i Ligurien som förknippas med Columbus.

Bakom Savonas utbredda hamnanläggningar, väl värt ett besök, ligger stadens oväntat graciösa medeltida centrum. Bland den gamla stans viktiga byggnader för att överleva förstörelsen av Genuas trupper på 1600-talet är Cattedrale di Nostra Signora Assunta och lufsa Fortezza del Priamar. Denna imponerande fästning vaktar ett par skulpturmuseer och Civico Museo Storico Archeologico, som visar arkeologiska fynd.

Från stadens hamn är Corsica Ferries den huvudsakliga färjeoperatören till Korsika, som erbjuder en segling i veckan till Bastia och en segling i veckan till Ile Rousse och Calvi. Överfarten tar cirka 3 timmar för alla tre destinationer.


Guide till Ile Rousse

Beläget i en vacker vik i regionen Balagne i nordvästra delen av ön Korsika är staden L'Ile-Rousse med sin underbara vita sandstranden och dess röda porfyr holmar som ger Rivieran stil tillgripa dess namn en av de mest trevliga ställen att bo på området. Staden och dess omgivningar har charmiga kuster och stränder, vackra kullar och berg. I den gamla staden kan besökarna promenera genom gatorna uppkallade efter Pascal Paoli Napoleon och Ludvig Filip ligger runt överdådiga stora torget Place Paoli som skuggas av gamla plataner. Den bästa utsikten över L'Ile-Rousse kan hittas genom norrut till Ile de la Pietra och vidare till fyren. Vyn av staden mot den röda graniten kan bäst förstås härifrån vid solnedgången och det finns också en Genua vakttorn för besökare att utforska.

Ligger nära L'Ile-Rousse är Monticello en elegant by omgiven av ett bälte av olivträd med dess underbara små gator, sina gamla byggnader, imponerande hus, kapell, arkeologiska platser och promenadvägar. Byn erbjuder också en av de vackraste utsikterna på Korsika.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.